Skocz do zawartości

[Galeria] by qc (figurki i makiety do gier bitewnych)

quidamcorvus

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy skończyłem malować Imperialnych Magistrów Magii do Warheim Fantasy Skirmish nadszedł czas na zrobienie dioramy.

Pomysł na dioramę zrodził się jakiś czas temu, gdy zobaczyłem świetną pracę The Eye of the Storm. Jednak miałem nieco inny pomysł zarówno na Magów, dioramę jak i ustawienie modeli względem siebie.

Pomalowane przeze mnie modele Magistrów Magii reprezentują Czarodziejów Bitewnych, żołnierzy walczących na pierwszej linii frontu z plugawymi sługami Mrocznych Bogów. Stąd szaty Magów są proste, pozbawione zbędnych ozdób, za to noszą ślady zużycia i pokryte są błotem.

Podobnie diorama nawiązuje swym kształtem do ośmioramiennej Gwiazdy Chaosu, która w świecie Warhammera jest swoistym odpowiednikiem pentagramu. Gwiazda złożona z ośmiu strzał reprezentuje Chaos, natomiast gwiazda powstała na skutek nałożenia dwóch kwadratów jest symbolem ochronnym, symbolem Sigmara Młotodzierżcy, Boga-Imperatora, Zbawcy Imperium.

A jako, że wszelka magia ma swoje źródło w Immaterium, w Domenie Chaosu, Magistrowie Magii, uchwyceni w czasie odprawiania rytuału stoją wewnątrz Gwiazdy Chaosu, zaś cała konstrukcja wyrwana z posad mocą Wiatrów Magii unosi się w powietrzu.

Zwróceni do wnętrza Magowie zaklinają Wiatry Magii w potężnym Kamieniu Mocy... a może walczą z Bytem, który uwięziony jest wewnątrz. Przecież metaliczny głaz spętany jest łańcuchami...

Zapraszam do lektury i komentowania!

Więcej TUTAJ.

Zrobiłem nowe zdjęcia modeli Khazadów z Gór Krańca Świata. Figurki pomalowałem w wakacje 2011 roku.

Dziś zapraszam do obejrzeń fotografii krasnoludzkich bohaterów: Tanowie, Kowal Run, Krasnoludzki Inżynier, Długobrody i Łamacz Żelaza.

001bohaterowie001tan.jpg

001bohaterowie002tan.jpg

001bohaterowie003kowalr.jpg

001bohaterowie004inzyni.jpg

001bohaterowie005dlugob.jpg

001bohaterowie006lamacz.jpg

Powoli zbliżam się do końca prezentacji nowych zdjęć starych Krasnoludów, pomalowanych w zeszłym roku.

Dzisiaj fotografie trzech Trollobójców i krasnoludzkiego Żyrokoptera.

007stronnicy001pogromcy.jpg

007stronnicy002pogromcy.jpg

007stronnicy003pogromcy.jpg

008stronnicy001zyrokopt.jpg

• 1 month later...

Łowcy czarownic to kolejna kompania do Warheim Fantasy Skirmish, którą postanowiłem sfotografować na nowo. Modele malowane były z sześciomiesięczną przerwą w latach 2009-2010.

Dziś prezentuję zdjęcia całej kompanii. Fotografie poszczególnych modeli pojawią się w najbliższym czasie.

wh01.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.

• 1 month later...

Zielonoskórzy to kolejna kompania do Warheim FS, która doczekała się nowych, mam nadzieję lepszych zdjęć. Zresztą, część starych fotografii zaginęła gdzieś w odmętach internetu.

Drużynę Orków i Goblinów malowałem z przerwami przez wiele lat (skóra pomalowane jest jeszcze farbami olejnymi). W końcu latem 2010 roku udało mi się wrócić do projektu i skończyć malowanie jesienią.

Zapraszam do oglądania i komentowania!

oig001.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.

Zdjęcia poszczególnych modeli pojawią się wkrótce.

Dzięki

Kolejne zdjęcia modeli do drużyny Orków i Goblinów do Warheim FS. Tym razem figurki reprezentujące bohaterów.

Herszt na Dziku to model Gorbad Ironclaw (jeszcze w wersji metalowej).

Szaman na Dziku to z kolei figurka z zestawu Orc Shaman Foot and Mounted.

Pieszy Szaman to model Orc Shaman, który zamiast rembaka otrzymał pistolet.

Pozostali piesi bohaterowie to modele Czarnych Orków, którym przykleiłem metalowe łby z niedostępnego już zestawu metalowych Savage Orc Boar Boyz.

oig00c.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.

Kolejna porcja zdjęć Zielonoskórych. Tym razem mam na dla szanownego państwa-draństwa fotografie Orkowych Chopaków służących w kompanii Orków i Goblinów w Warheim FS.

Modele złożyłem z bitsów pochodzących z zestawów Orc Warboss, Orc Boyz, Black Orcs oraz Ork Boyz. Natomiast Snotling na podstawce Chorążego to model z zestawu Orcs & Goblins Snotlings.

oig00e.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.

Bardzo ładni zielonoskórzy. Ile warstw zielonej kładziesz, aby uzyskać taki ładny kolor?

Dzięki. Ciężko powiedzieć bo skórę malowałem dawno temu. Pamiętam, że na czarny podkład położyłem najpierw niebieską farbę, a później kilka warstw zieleni i rozjaśnienie żółtym.

Kompania Orków i Goblinów to bodajże najliczniejsza banda, jaką do tej pory pomalowałem do Warheim FS.

Wśród Zielonoskórych drużynników znajdują się nie tylko Orkowe Debeściaki, czy Chopaki ale także Orkowi Tragarze. I choć zwykle ta rola przypada Goblinom, to nie mogłem oprzeć się pokusie złożenia kilku solidniejszych Bagażowych Chopaków, którzy choć nie występują w zasadach kompanii to świetnie urozmaicają dioramą z modelami.

Do złożenia Tragarzy wykorzystałem bitsy z zestawów Orc Warboss, Orc Boyz, Ork Boyz oraz Warhammer Giant i kilku części pochodzących z innych zestawów.

W przypadku ostatniego ujęcia pozwoliłem sobie na drobne oszustwo i odbiłem pionowo zdjęcie, tak by układ modeli komponował się z reszta fotografii.

oig00g.jpg

Kolejne zdjęcia na BLOGU.

Każdy szanujący się Herszt Zielonoskórych wie, że Gobliny są w kompanii potrzebne. Choćby po to, żeby łapały bełty wystrzelone przez kuszników przeciwnika... Poza tym, zawsze można je zjeść, trzeba tylko uważać na sterczące z ciała bełty lub ostre jak igły zęby, którymi Goblin może się bronić przed pożarciem...

Trzy pierwsze modele, to oryginalne figurki GW. Pierwszy to Goblin Boss with Club, drugi to Goblin Boss with Sword and Shield, zaś trzeci to metalowa figurka goblińskiego sieciarza.

Kolejne modele Goblinów to konwersje, które powstały po połączeniu części Krasnoludów i Milicji ze starymi Nocnymi Goblinami i Goblinami.

Natomiast Gobliński Fanatyk, to oryginalny model Pumpkin Nagg z firmy Freebooter Miniatures

oig00i.jpg

Więcej zdjęć na BLOGU.