pmroczko Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Cześć! Idzie dobrze. Widzę, że całą masa kolegów na liście uwielbia używać żyłki do okablowania - ja osobiście preferuję drut lutowniczy. Tak czy inaczej zwróć proszę uwagę, że w samochodzie żaden przewód nie może być na zbyt długim odcinku prowadzony "w powietrzu". Co góra centymetr-dwa (na modelu) każdy przewód musi być do czegoś "złapany". Poza tym wiązki przewodów projektuje się tak, że przewody idące podobną drogą są łapane do siebie, a poza tym dąży się do tego, żeby raczej prowadzić je w pionie, albo w poziomie, zwykle nie "na skos", i nie "szerokim łukiem" - oczywiście od tego trafiają się wyjątki. Akurat pracuję w firmie która robi głównie wiązki kablowe - stąd moje skrzywienie zawodowe . Zwróć proszę na to uwagę, a ja życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zgodzę się z przedmówcą ale nie zawsze się da tak idealnie. Chociażby w EU trucks przewody idące do zaworu rozdzielającego siły hamowania ( na przedniej ścianie kabiny) Nie idą już tak idealnie równo . A dodatkowo im grubszy kabel tym gorzej go zaginać pod katem 90st. Nie daj boże powietrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Witam. Dziękuje za rady, spróbowałem się nimi kierować i wyszło mi coś takiego: Jak to teraz wygląda? Korzystając z okazji: Życzę wszystkim Hucznej zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buźka Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Moim zdaniem wygląda dużo lepiej niż poprzednio. Kable będziesz malował razem z kabiną czy wyeksponujesz je jakoś np. czarnym kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 No teraz to ma jakiś sens i ład. Dobrze Ci idzie . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Tak, zdecydowanie krok we właściwą stronę! Tak trzymać! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Dzięki za miłe słowa i rady bo bez nich była by ta pierwsza wersja. Kable pomaluje z kabiną będzie ona czarna więc nie będzie problemu. I jeszcze raz szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Witam po przerwie. Wymęczyłem zawiasy w drzwiach do sleepera i schowka. Zrezygnowałem z rady copycat gdyż moje zdolności manualne były za małe i wyskrobałem coś takiego: Zostały jeszcze 2 do zrobienia, na szpary nie patrzcie bo na razie trzyma się na taśmie, do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Teoretycznie takie jak Ci podpowiadałem, praktycznie inne, może nawet i trudniejsze. Bardzo fajne rurki co to jest? Jedna uwaga są zbyt długie, jak Ci się chce to skróć je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Dziękuje za komentarz, to jest igła od szczykawki dokładnie 12, bardzo przyjemnie się ją cięło i obrabiało. Jeszcze niesklejone więc pewnie skrócę go jeszcze. Życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody016 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Siemka Ja mam takie pytanko, co to jest to czarne, na skrzynce z diodami, przypominające ryflowaną blachę? Potrzebuje taki materiał na lawete i właśnie takie coś by było fajne. pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam. Ja mam takie pytanko, co to jest to czarne, na skrzynce z diodami, przypominające ryflowaną blachę?Potrzebuje taki materiał na lawete i właśnie takie coś by było fajne. Jest to formatka blachy ryflowanej zakupiona od użytkownika szupek o tutaj, zapytaj możliwe że jeszcze ma, jak nie to w sklepach internetowych znajdziesz różne rodzaje i w różnych skalach. A w modelu skróciłem zawias w sleeper'e, przy robieniu zdjęć zauważyłem że muszę oszlifować jego górną część: Dorobiłem zawias w kabinie (złożone tylko do zdjęć): Czeka mnie jeszcze druga strona. Oraz rewolucja wewnątrz sleeper'a: Dziękuje za opinie, życzę miłej Niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Przez te zawiasy będziesz miał szpary. Musisz je albo wyprowadzić z linii ściany tak aby elementy ściana-drzwi się stykały albo wpuścić je częściowo w elementy ściana-drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Nie będzie, one są przy samych krawędziach, jak przyjdzie drucik odpowiedniej średnicy to wtedy jest wszystko równiutko. Teraz jest o połowę mniejszy żeby łatwiej było go wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 W zaznaczonych miejscach zostaną szpary nawet jak założysz grubszy drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Tak zgadza się, na początku myślałem że chodzi Ci o szpary między samymi nawiasami. Szpary nie będą takie duże jak będzie odpowiednio zamocowane, a będzie jeszcze coś w rodzaju uszczelki przez co nie będzie prześwitu na wylot i liczę że nie będzie rzucać się tak w oczy. Jest to spowodowane tym że jak wycinałem to chcąc nie chcąc część plastiku trzeba było zeszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Witam. Niewiele ale zawsze coś. W końcu doszedłem do zadowalającego efektu jeśli chodzi o baki (jeszcze tylko papierkiem 2000 i kolor): I coraz bliżej boczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Baki fajnie Ci wyszły, są rzeczywiście ciężkie do wyrównania. A co do zawiasów mi chodziły o to, że za długie są pojedyncze rurki, powinny być krótkie a więcej. Sama długość zawiasu może i była dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Dziękuje za komentarz, zawiasów już raczej nie będę zmieniał, za to zmieniłem zderzak, gdyś to co zrobiłem wcześniej nie było najlepsze: to co na razie wyskrobałem: zrobiłem także siłowniki hamulcowe do naczepy od podstaw: i zaczynam wnętrze sleepera, drzwi mają wyglądać tak: na razie wyglądają tak: Mile widziane komentarze i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Kolejne rzeczy które można pokazać: Dodałem brakujące nity na spoilerze dachowym, co prawda przesadziłem trochę z wielkością le chyba już tak zostanie. Pobawiłem się też trochę przy reflektorach, dodałem przewody od migaczy coś ala żarówka oraz usunąłem chrom. Zacząłem robić też zawieszenie naczepy, pierwsze kształty już widać trzeba będzie pobawić się teraz szczegółami: Życzę miłej i udanej majówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No nie żle, tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Bardzo fajna relacja z budowy. Obserwuję już ten temat jakiś czas i nie mogę się doczekać etapu końcowego. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Bardzo fajna relacja z budowy. Obserwuję już ten temat jakiś czas i nie mogę się doczekać etapu końcowego. Powodzenia Też bym chciał doczekać efektu końcowego, ale ja się nie spieszę, pełen chillout. Dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 I to jest właściwy sposób - chociaż dobrze widzieć kolejny upgrade! Powodzenia i do następnego razu Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Bardzo mi się podoba ten model i też taki zrobię tylko inny model Petka. Ale najpiejw Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi