Skocz do zawartości

ISU-122 Dragon 1:35, mój pierwszy model

Yarret

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przedstawiam pod ocenę swój pierwszy ukończony model, wcześniej skleiłem 3 sztuki-dokładnie -skleiłem! Ale to było lata temu. Proszę o łagodny wymiar......

A swoją drogą ten model to nie jest obecny Dragon, niestety...

Pozdrawiam

boklewy.jpg

boklewy1.jpg

boklewy2.jpg

przdr.jpg

przd1.jpg

71390193.jpg

ty1d.jpg

ty2o.jpg

ty3b.jpg

ty4.jpg

grawy.jpg

Przepraszam za jakość zdjęć, następną razą się poprawię.

Przepraszam wszystkich za problem ze zdjęciami!!!! Początki we wszystkim jak widać są trudne! Dziękuję za dotychczasowe uwagi, czekam na następne.

Kolega chyba ściemnia, że to jego pierwszy model. Za dobry jak na pierwszy raz
to jest mój pierwszy model, dotychczas przez ok 3 lata oglądałem to forum, kompletowałem sprzet itd. Zepsułem dwa modele italeri ucząc się podstaw, w końcu zdecydowałem się poddać waszej ocenie- tak naprawdę mój model, jak i następne będą efektem podpatrywania Was wszystkich!!!!

Witam !

Błoto zrobione nowym produktem Tamiya : Diorama texture paint - soil effect - wg mnie bardzo dobry produkt, łatwu w użyciu i miły dla oka. W moim zamierzeniu, błotko jest stare wyschnięte i pokryte kurzem wiosennym ....... - stąd min kolor świeżego piachu. Jest go niewiele bo część już odpadła po drodze stąd ten nienaturalny efekt.

Naprawdę bardzo fajna praca. Widać, że masz potencjał. To co mi się podoba to na pewno cieniowanie płyt, zwłaszcza bocznych. Teraz powinieneś się skupić na udoskonalaniu techniki błocenia i robienia obić. Ogólnie bardzo pozytywnie, czekamy na kolejne modele.

Jarku nareszcie coś skończyłeś:) Model prezentuje się całkiem przyzwoicie, poprawił bym w nim błotko (więcej odcieni) i cieniowanie jest zbyt jaskrawe , potraktuj go jeszcze delikatnie clear yelow z tamki lub gunze wtedy będzie bardziej żywy.

Na górnej płycie więcej brudu by sie przydało i obić.

A najlepiej przywieź go do sklepu to ogladne na zywo:)

No nie jestem do końca przekonany że to Twój pierwszy model.

Ale model i wykonanie mi się podoba, choć to błoto trochę nie naturalne, ale jak na pierwszy raz to moim zdaniem świetnie.

to jest mój pierwszy model, dotychczas przez ok 3 lata oglądałem to forum, kompletowałem sprzet itd.

I jesteś tym samym przykładem forumowicza, który czyta ze zrozumieniem i korzysta z opcji "szukaj" ( a nie zadaje 1000 raz pytanie: jak robić wash itp.), a co najważniejsze przedkłada się to na model. Ubłocenie takie sobie, a model I klasa!

Dopracuj błotko, możesz je poprawić Jest nienaturalne trochę, może go po prostu za mało? Albo następnym razem (choć nie wiem jak robiłeś teraz), zrób fakturkę błota podczas klejenia a potem tylko to pomaluj, nanieś washe, pigmenty itd. To samo gąski, mają jak dla mnie nienaturalny kolor, przukurz je bardziej i przetrzyj jakimś metalicznym. Obicia są fajne, ale troszkę za duże, jeśli byś je odrobinę pomniejszył to były by idealne. Ogólnie jak na pierwszy to jest prze wypas, a jak na niepierwszy, to i tak jest dobrze bardzo

Pozdrowienia i zapału do dalszej pracy

• 3 weeks later...
Witam!

Bardzo mi się podoba! Sam niedługo takiego zaczynam.

Czy mógłbys opisać w jaki sposób wykonałeś cieniowanie na bocznych płytach? (aero, pastele, suchy pędzel)

Rozjaśnienia, cieniowanie to tylko farby olejne dla artystów+ buff, faded grey Miga.

Moim zdaniem model pierwsza klasa;) Tylko jedyne moje zastrzeżenie jest co do gąsek, a mianowicie ciut mocno zwisają, na żywo przy skręcie mógłby je zgubić. Ale model naprawde pierwsza klasa.