Yarret Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam! Przedstawiam pod ocenę swój pierwszy ukończony model, wcześniej skleiłem 3 sztuki-dokładnie -skleiłem! Ale to było lata temu. Proszę o łagodny wymiar...... A swoją drogą ten model to nie jest obecny Dragon, niestety... Pozdrawiam Przepraszam za jakość zdjęć, następną razą się poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Brudzenie jest trochę nienaturalne ale ogólnie mi się podoba Jak na pierwszy model to moim skromnym zdaniem bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Model moim zdaniem prezentuje się bardzo dobrze jedynie nad czym bym popracował to to błotko ale ogólnie nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jak na pierwszy raz to jest REWELKA. Bardzo dobry debiut... Bardzo mi się podoba imitacja obić farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Świetny debiut, oby tak dalej , obicia na poziome. Wielu chciałoby mieć taki debiut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Kolega chyba ściemnia, że to jego pierwszy model. Za dobry jak na pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Wrzuć mniejsze fotki za dłuuugo trzeba czekać aż się wgrają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 A gdzie foty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilgefortz Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Bardzo fajne rozjaśnienia powierzchni (wyblaknięcie bocznych płyt pancernych i stropu). Błoto - trochę dziwne, faktycznie... Ale model bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Przepraszam wszystkich za problem ze zdjęciami!!!! Początki we wszystkim jak widać są trudne! Dziękuję za dotychczasowe uwagi, czekam na następne. Kolega chyba ściemnia, że to jego pierwszy model. Za dobry jak na pierwszy raz to jest mój pierwszy model, dotychczas przez ok 3 lata oglądałem to forum, kompletowałem sprzet itd. Zepsułem dwa modele italeri ucząc się podstaw, w końcu zdecydowałem się poddać waszej ocenie- tak naprawdę mój model, jak i następne będą efektem podpatrywania Was wszystkich!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 To jesteś świetny i masz ogromny talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Fajny dla oka modelik Błotko faktycznie troche dziwne, a mam pytanie, suchy pędzel był? Bo przydało by sie go delikatnie przelecieć tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek81 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Mnie tez sie podoba. Fajne sa obicia i slady eksploatacji. Sam obecnie robie SU-100 i mam nadzieje ze bedzie sie podobnie prezentowal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam ! Błoto zrobione nowym produktem Tamiya : Diorama texture paint - soil effect - wg mnie bardzo dobry produkt, łatwu w użyciu i miły dla oka. W moim zamierzeniu, błotko jest stare wyschnięte i pokryte kurzem wiosennym ....... - stąd min kolor świeżego piachu. Jest go niewiele bo część już odpadła po drodze stąd ten nienaturalny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Naprawdę bardzo fajna praca. Widać, że masz potencjał. To co mi się podoba to na pewno cieniowanie płyt, zwłaszcza bocznych. Teraz powinieneś się skupić na udoskonalaniu techniki błocenia i robienia obić. Ogólnie bardzo pozytywnie, czekamy na kolejne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Ładnie wykonany model mam tylko jedno pytanie czy aby nie wkleiłeś jarzma od 152 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam! Dzięki za ocenę. Jarzmo, o ile wiem jest jak trza, a dlaczego uważasz, że jest nie od tego modelu ISU? Inne jarzmo było chyba stosowane w okresie pózniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Jarku nareszcie coś skończyłeś Model prezentuje się całkiem przyzwoicie, poprawił bym w nim błotko (więcej odcieni) i cieniowanie jest zbyt jaskrawe , potraktuj go jeszcze delikatnie clear yelow z tamki lub gunze wtedy będzie bardziej żywy. Na górnej płycie więcej brudu by sie przydało i obić. A najlepiej przywieź go do sklepu to ogladne na zywo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 No nie jestem do końca przekonany że to Twój pierwszy model. Ale model i wykonanie mi się podoba, choć to błoto trochę nie naturalne, ale jak na pierwszy raz to moim zdaniem świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiu36100 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o błoto nie jest źle błoto ma prawo zalegać gdzie chce a raczej padnie.Czołgi podczas dziełań wojennych brudziły się wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 to jest mój pierwszy model, dotychczas przez ok 3 lata oglądałem to forum, kompletowałem sprzet itd. I jesteś tym samym przykładem forumowicza, który czyta ze zrozumieniem i korzysta z opcji "szukaj" ( a nie zadaje 1000 raz pytanie: jak robić wash itp.), a co najważniejsze przedkłada się to na model. Ubłocenie takie sobie, a model I klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Dopracuj błotko, możesz je poprawić Jest nienaturalne trochę, może go po prostu za mało? Albo następnym razem (choć nie wiem jak robiłeś teraz), zrób fakturkę błota podczas klejenia a potem tylko to pomaluj, nanieś washe, pigmenty itd. To samo gąski, mają jak dla mnie nienaturalny kolor, przukurz je bardziej i przetrzyj jakimś metalicznym. Obicia są fajne, ale troszkę za duże, jeśli byś je odrobinę pomniejszył to były by idealne. Ogólnie jak na pierwszy to jest prze wypas, a jak na niepierwszy, to i tak jest dobrze bardzo Pozdrowienia i zapału do dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam! Bardzo mi się podoba! Sam niedługo takiego zaczynam. Czy mógłbys opisać w jaki sposób wykonałeś cieniowanie na bocznych płytach? (aero, pastele, suchy pędzel) pzdr Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Witam!Bardzo mi się podoba! Sam niedługo takiego zaczynam. Czy mógłbys opisać w jaki sposób wykonałeś cieniowanie na bocznych płytach? (aero, pastele, suchy pędzel) Rozjaśnienia, cieniowanie to tylko farby olejne dla artystów+ buff, faded grey Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lendzik Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Moim zdaniem model pierwsza klasa;) Tylko jedyne moje zastrzeżenie jest co do gąsek, a mianowicie ciut mocno zwisają, na żywo przy skręcie mógłby je zgubić. Ale model naprawde pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi