Andrzej_LK Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 W przerwach w pracach nad Gdynią, na którą patrzeć już nie mogę zdecydowałem się na skok w bok. Równolegle powstał taki oto pojazd, na razie w stanie surowym. przeróbki i innowacje są chyba dobrze widoczne. zestaw to Sherman Ic Dragona, całkiem przyjemny w montażu, choć też potrafi zaskoczyć... a teraz już tylko pomalować aha, byłbym zapomniał - rzecz jasna będzie to Rycerz I przed modyfikacją wieżyczki dowódcy. czyli taki a'la Bolognese. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Andrzeju, jak zawsze u Ciebie, już na tym etapie model wygląda świetnie, ale powiedz mi proszę, jak robisz takie piękne fotki w tej skali? pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Przydałoby się coś zrobić z tą imitacją peryskopu we włazie dowódcy... Albo zamknąć albo przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 fotki robione aparatem Sony Cyber Shot DSC H10 na wolnym powietrzu - balkon. aparat ten ma bardzo efektywny tryb makro. z tym peryskopem to prawda absolutna - może jeszcze coś dokleję bo chcę się już zabierać do malarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Andrzeju ,czy na przedniej części kadłuba zamocujesz szewrony i siatkę maskującą ? Na tym etapie wygląda genialnie Niecierpiwie czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Będę tu zaglądał. Może coś porzyczę do mojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Uuuuu! Świetnie idzie! Po "Krowie" można spodziewać się czegoś wystrzałowego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 No to czekamy na kolejnego polonika Mam nadzieję go zobaczyć na żywca na którymś z konkursów, bo "Krowa" zrobiła ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 dziękuję za zainteresowanie, dziś walczyłem z surfem i podkładem, pewnie niedługo wrzucę fotki. siatka maskująca? chętnie, ale nie znalazłem jeszcze niczego, co mogłoby ją godnie imitować w skali 72. jeśli macie jakieś patenty to poproszę o radę. gaza opatrunkowa moim zdaniem zupełnie się nie nadaje. w każdym razie jakieś bambetle na nim będą jak to na Shermana przystało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 oj miałem po drodze sporo przeciwności życiowych... ale teraz powoli do przodu. zrobiłem go na ciemno, nie spodobało mi się i stopniowo rozjaśniałem. udało mi się uzyskać kolor, który naprawdę mi się spodobał, chociaż na zywca wyglada oczywiście inaczej... ze względu na uroki photobucketu oglądacie moją pracę wspak czyli od jasnego do ciemnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 mały łupdejt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Spoglądając okiem laika acz estety - śliczny. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Bardzo ładnie Ci idzie w tej mniejszej skali. Łupdejtuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Qrczaki, zbaraniałem, nie doczytałem końca tytułu topicu i ... patrze, a to 1/72 a nie 1/35 !! Rewelacja i duże gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Nic dodać, nic ująć, elegancki i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Andrzeju bardzo ładnie. Czy to jeszcze z okresu wojny, czy malowanie z osławionej defilady? Mam nadzieję, ze bardziej niż przy Krowie przyłożysz sie po podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 dziękuję za opinie wszelkie. póki co idzie pod górkę przez parę wieczorów robiłem czołgistę. wcale nie jestem zadowolony ale wyszedł tak jak wyszedł. w przyszłości dostanie jeszcze krople lakieru na okulary. aha, pewnie, że będzie jeszcze wojenny bo na defiladzie był już z inną kopułką dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Nie jest taki zły. Jego sylwetka przypomina mi nieco skoczka narciarskiego o nazwisku Martin Koch. Dlaczego? Troszkę jakby nieproporcjonalna głowa i długa szyja. pozdrawiam Grzesiek P.S. Mam nadzieję, że Martin Koch nie przeczyta tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Andzreju jakiego producenta ta figurka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 ja tam nic Martinowi Kochowi nie powiem, sprawa zostanie między forumowiczami ;-) figurka to jakieś klony jakiegoś producenta. wiem, że to nie najlepsza odpowiedź, ale po prostu nie wiem. podejrzewam Millicast czy coś takiego. Rtoipmodest na pewno będzie wiedział. w kazdym razie pocieszam się, że w realu wygląda lepiej niż na zdjęciach, jak to zwykle w małej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Wiem, że dla Ciebie figurki są dopełnieniem modelu i, mimo, że figurka nie jest AŻ tak zła, wydaje mi się, że zbytnio odstaje poziomem wykonania (również przez producenta) od poziomu modelu i go tylko oszpeci... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Wiem, że dla Ciebie figurki są dopełnieniem modelu i, mimo, że figurka nie jest AŻ tak zła, wydaje mi się, że zbytnio odstaje poziomem wykonania (również przez producenta) od poziomu modelu i go tylko oszpeci... pozdrawiam Grzesiek Weź po uwagę kilkunastokrotne powiększenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 ja też sądze, że w realu nie wygląda tak tragicznie, makro jest okrutne. jak bedę miał wenę to może zmaluję coś jeszcze... bo ni ebędzie to jedyna figurka w okolicy Rycerza. w każdym razie sądzę, że zrobić dobrą figurkę w 72 jest trudniejsze niż wyprodukować cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 To jest figura z Milicasta, osobiście skrócił bym szyję. Dla mnie oczywiście łatwiej zrobić wszystko inne niż model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 ja też sądze, że w realu nie wygląda tak tragicznie, makro jest okrutne. Wiem coś o tym niestety Co do figurki to faktycznie szyja nieco za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi