rollingstones Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Dawno nic nie pokazywałem to czas przypomnieć że człowiek żyje... Zdjęcia są wielgachne , trzeba na nie klikać niestety warsztat http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=12218 Praktycznie krok po kroku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Oglądam i myśle sobie ale to jest ciężkie Piękne to jest Seba podłoże, pojazdy jak zawsze na wysokim poziomie ,i dalej się przypominaj że jeszcze żyjesz ,bo jest co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 no podłoże genialne wprost !! na fotce 2 i 3 teciak wygląda jak prawdziwy nie no wielki szacun - klimat Afganu - te skały, ukształtowanie terenu - niesamowite! (aż się przypominają kadry z 9-kompanii... ) wielkie gratulacje! jak nie jestem fanem dioram to twoja zrobiła na mnie ogromne wrażenie! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Zajebiaszcze. Modele super, diorama pierwsza klasa, tylko... co się stało z gąsienicami bwp-a? Wyparowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 co się stało z gąsienicami bwp-a? Wyparowały? "Założenie sceny to zrzucony w przepaść jakiś czas wcześniej w zniszczony BWP" Gdzieś tu niby miał być kawałek gąsienicy no ale go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Jak ty to robisz?! Przyklejasz ten cały piasek i kamyczki ,a potem malujesz aero i pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Gąski taliby sprzedały na złom - reszty nie dało rady udzwignąć Gąski mogły być jak i nie - mogą leżeć poza obszarem dioramy - pojazd zepchnięty a gąski może użyto jako zapasówki albo dopancerzono jakieś wozy - Dioramy to wyobraźnia............ Generalnie fajowe dioramki produkujesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 To jest nieludzkie tego nie zrobił człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Oj zrobił zrobił człowiek zapozanj sięz linkiem do SBS tam masz krok po kroku jak zrobić. To bardzo proste, Jeśli chodzi o gąsienice były zabierane w 90% przypadków Dzieki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Wiesz co, zmień te zdjęcia na miniaturki bo ktoś z administracji je usunie za naruszenie regulaminu (ma niby być maks 800px). Tak w ogóle to witamy ponownie . Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Czapki z głów brak słów normalnie BRAWO opłacało się czekać. Pozazdrościć klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Rollingstones (Seb) przypominać o sobie nie musisz, bo śledziłem te relacje na PWM (a i forum MIG-owskie czasem przeglądam). Jak skończyłem czytać "Żmiję" Sapkowskiego, naszło mnie natchnienie na tematy afgańskie i wtedy zacząłeś T-62. Koniec końców powstał obrazek jakby wyjęty z kart opowiadania (kto czytał ten wie ) Relacje z budowy tych afganów są dla mnie jak wzór metra w Sevres pod Paryżem - tak pod względem umiejętności modelarskich jak i sposobu pokazywania warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 kurcze piękne (jak tak patrze to sobie myślę że obok niemieckiej pancerki wezmę się tez za rosyjską, powojenną) diorama ma swój klimat, zniszczone BMP, aż się przypomina pewna historia związana z pobytem Rosjan w Afganistanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Potężne natchnienie, by skończyć to co mam i zrobić dla tego dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 No dioramka elegancka. Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Dioramka jest tak dobra, że jedyne czego mi brakowało to tła. Z tym dodatkowym zdjęciem i z tłem to ideał. Napatrzeć się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Super robota. Moża się gapić i gapić. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Nic dodać nic ująć,a te małe krzaczorki między skałami to jest odjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Dziękuję za komentarze. Od siebie powiem tyle że warto poszukiwać w modelarstwie nie tylko nowych technik ale nowych zapomnianych tematów. Jest ich naprawdę wiele. Ciesze się że zaraziłem się choroba modern tanków. Wrócę na dłużej do Afganistanu choćby prace były podobne - frajdę mam niesamowitą z tymi skałami. Na tę chwilę przeniosę się modelarsko jednak w okolice Basry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Bardzo naturalnie wyglądająca diorama, wspaniałe podłoże. A tak z innej beki - SBS bardzo dobry, oby każdy Twojej klasy modelarz miał ochotę i czas na taki poradnik!!! Bo chyba o to, też w tym chodzi....!!!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Po raz kolejny próbujesz nas "załadować w trąbę". To nie sztuka wziąć fotkę prawdziwych pojazdów z sieci, wyciąć w programie graficznym tło i wkleić jako sklejoną dioramkę. Koledzy się nie poznają ? Poznają. I co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Września 2010 Autor Share Napisano 6 Września 2010 Przepraszam Paweł nakryłeś mnie - to już się nie powtórzy. Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Rany, kopara opada. Jak zrobiłeś te skały? Przykleiłeś prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Super robota. Moża się gapić i gapić. Gratulacje. Cholercia no i się gapiłem i wygapiłem babolka. Bandaże kół w spalonym BMP powinny być trochę spalone i nadtopione ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Września 2010 Autor Share Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Pawciu zajrzyj do warsztatu - z 2,5mm bandażu fabrycznego zostało od 0,5 do 1 mm w kołach najbliżej pożaru do 2mm w kołach dalszych. makro na tak wielkich powiększeniach jednak wariuje Edytowane 6 Września 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi