Majek Napisano 14 Czerwca 2006 Share Napisano 14 Czerwca 2006 Tyyyy... Ale zes mi patent podsunal... Zastanawialem sie, z czego moglbym zrobic te takie czerwone kokardki ostrzegawcze, co je np. na rakietach wieszaja, jak uzbroja samolot. Tylko jak toto pomalowac na czerwono (chociaz to w sumie niewielki problem) i jak zrobic ten bialy napis "Remove before flight"... AAaa... I skad tasme magnetofonowa wziac? Pozbylem sie wszystkich kaset juz dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 14 Czerwca 2006 Share Napisano 14 Czerwca 2006 Jaki wentylator? Trochę ich wymyślono na świecie, raczej nie chodzi Ci o taki, na przykład pokojowy? Ze strunami fortepianowymi jest problem - u mnie jest ich jakoś mało. Lepiej już z gitarowymi, ale to też oznacza wydatki drogą kupna. Jak będę zmieniał u siebie to mogę wysłać, z tymże używam dość grubego setu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Teraz mi powiedzcie co może być potencjalnym źródłem zdobycia cienkiego drucika do skręcenia i stworzenia imitacji łańcucha lub liny, wg. pomysłu http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=13857&page=1.Dla skali 1:72. Sam sobie odpowiem. Należy zepsuć lokówkę, rozłożyć na części pierwsze i odnaleźć spiralki, które grzeją. Świetny cieniutki drucik dla małych skal. Ma taką wadę, że bardzo trudno go zwinąć, rozprostować i naprostować, ale da się. Tak mi wyszła lina stalowa z tego ustrojstwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Ja zamiast lodowki zepsulem stycznik... Na cewce stycznika jest tez cieniutki miedziany drucik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Majek lokówki psują się częściej niż lodówki i styczniki. Stycznika to nawet nie wiem gdzie szukać, ale zamiast niego pewnie jakiś elektromagnes można wysupłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 27 Października 2006 Share Napisano 27 Października 2006 Ciekawy materiał na doróbki-pierdółki - metalowe żaluzje okienne, dobrze się tnie i modeluje. Gdy zepsuje się wam budzik na baterie nie wyrzucajcie pochopnie - należy go rozebrać, wyjąć elektromagnesik i cieszyć się cienkim miedzianym drucikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Października 2006 Share Napisano 27 Października 2006 i cieszyć się cienkim miedzianym drucikiem. Ja mam taki z cewki stycznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Wcześniej była mowa o siatce z wentylatora , mam coś innego do zaproponowania Siatka ścierna , znajdziecie w każdym metalowcu , budowlanym itd. Działa jak papier ścierny (ale owiele lepiej ) i ma struktóre bardzo drobnej siateczki , chyba nawet nie jest pleciona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Tyyyy... Ale zes mi patent podsunal... Zastanawialem sie, z czego moglbym zrobic te takie czerwone kokardki ostrzegawcze, co je np. na rakietach wieszaja, jak uzbroja samolot. Tylko jak toto pomalowac na czerwono (chociaz to w sumie niewielki problem) i jak zrobic ten bialy napis "Remove before flight"... AAaa... I skad tasme magnetofonowa wziac? Pozbylem sie wszystkich kaset juz dawno temu najtańsze kasety magnetofonowe za jakieś 2 zł kupisz w każdym prawie kiosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Ojoooj... Ale zes kotleta odgrzal... Z problemem poradzilem sobie innaczej - kupujac gotwe kokardki z Tally-Ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo's Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 No to jeszcze jeden pomysł na struny - te grubsze mają oplot, który idealnie nadaje się na kabelki do słuchawek radiostacji i radiotelefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 te grubsze mają oplot, który idealnie nadaje się na kabelki do słuchawek radiostacji i radiotelefonów.A nie za sztywne toto bedzie? Ja myslalem, zeby wykorzystac strune, wlasnie ta z oplotem, jako przewod powietrzyny do masek tlenowych. Ale nawet nylonowa struna E jest tak sztywna, ze ciezko ja w jakikolwiek sensowny sposob uksztaltowac. To wlasnie przeplot nadaje tej sztywnosci i moze byc tak, ze nawet jak sie go zdejmie z rdzenia, to i tak cieko bedzie go jakos ulozyc. Ale sam pomysl ciekawy, w kazdym razie wart wyprobowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Ja dorzucę jeszcze: kocie wąsy - anteny wszelakie przeźroczyste (czerwone, pomarańczowe) elementy oświetlenia np. z samochodu - po wypiłowaniu i oszlifowaniu wspaniale imitują światła na modelach Diody LED - białe np. po odcięciu łebka mogą służyć jako szperacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 kocie wąsy? to by oznaczało, że musiałbym zabić swoja kotkę, bo po dobroci by ich nie oddała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 kocie wąsy? to by oznaczało, że musiałbym zabić swoja kotkę, bo po dobroci by ich nie oddała nie trzeba zabijać, bo to by było pójście na łatwiznę...trzeba pobawić się w detektywa i poszukać tych wąsów, które koty przecież gubią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Ja nie mam propozycji, ale jak zrobic plandekę do przyczepy od trucka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Z chusteczki higienicznej nasączonej wikolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A jak połączyc chusteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Hej! Ja musze zrobic bleche ryflowana na pomosty do mojej lokomotywy SU-42 w 1:87. Wiem, ze mozna kupic gotowa "blache" z zywicy. Ale gdzies w Internecie widzialem sposob, ktory prawie nic nie kosztuje, a przy odrobinie wprawy mozna uzyskac skale jaka sie chce Na cienka blache aluminiowa (taka jak jednorazowki do pieczenia) naniose wzor wytlaczajac go wkretakiem precyzyjnym. Proste co? Efekty bedzie mozna ogladac juz wkrotce w moim watku: viewtopic.php?t=3507 Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Ja dorzucę jeszcze:kocie wąsy - anteny Odnośnie kocich wąsów to nadają się do czyszczenia dysz aero, zwłaszcza tych najmniejszego kalibru. Co do dodatków to w środku dyskietek jest wykładzina zabezpieczająca przed porysowaniem dysk. Po nasączeniu farbą dobrze imituje pikowane maty wygłuszające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zgrabny Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Kiedys zrobilem pedzelek z kociej siersci. Ogolnie nie polecam. Byl kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Wpadłem na ciekawy pomysł zrobienia lusterek w truckach z płyty cd/dvd trzeba zdjąć folię z plastikowego krążka i mamy idelane lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Reggy robił z tego wizjery. Ja próbowałem i dałem sobie sopokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Kiedys zrobilem pedzelek z kociej siersci. Ogolnie nie polecam. Byl kiepski. A co na to właściciel sierści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Wpadłem na ciekawy pomysł zrobienia lusterek w truckach z płyty cd/dvd trzeba zdjąć folię z plastikowego krążka i mamy idelane lustro. A nie łatwiej po prostu kupić kawałek samoprzylepnej taśmy w kolorze chromu? Z pewnościa jest łatwiejsza w obróbce, a efekt mamy równie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi