Skocz do zawartości

"DREWNIANE CUDO" czyli Mosquito 1/24

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jakoś do kupy złozylem to monstrum ,teraz tylko lekkie szpachlowanie i odstawka .Czas przystąpić do składania sekcji silnikowych wraz z podwoziem

Miedzy czasie postanowilem że dla odprężenia sklece jeszcze jeden modeli bardzie prosty ,ale ciekawy:)

PA070306.jpg

PA070304.jpg

Napisano

Witam. Przepięknie Ci to wychodzi, ale ten ptaszek będzie duży. Przypatruję sie dalej i ze zgrozą patrzę na swój pokoik bo coś mi się zdaje że albo Mossie albo ....

Pozdrawiam.

Paweł O.

Napisano

Wszystko pięknie i ładnie ale z kokpitu wieje troszkę nuda. Może dodasz parę kabelków i będzie od razu przyjemniej

Napisano

Tak jak pisałem ,kadłubik odstawiłem i zająłem się silnikami .

na zdjęciu pierwszym elementy przygotowane do malowania Alcadami

A na kolejnych już gotowe silniczki ,jeszcze bez wszystkich przewodów ,gdyż te będą zainstalowane po zamontowaniu ramy mocującej silnik .

PA070304-1.jpg

PA080305.jpg

PA080306.jpg

Napisano

W tej skali silniki wyglądają jak oddzielne modele. Po okablowaniu grzechem będzie je chować. Gdzie będziesz tego giganta eksponował?

Napisano
W tej skali silniki wyglądają jak oddzielne modele. Po okablowaniu grzechem będzie je chować. Gdzie będziesz tego giganta eksponował?

Myslę że troche naciesze oko ,porobie zdjec i.....pójdzie do ludzi

A tak przy okazji ,dla tych ktorzy lubia samoloty I WS w malowaniu Austriackim ..Pojawila sie kalka w slimaczki 1:48

http://www.adalbertus.com.pl/kamuflaz-spiralkowy-firmy-oeffag-ag-ww1.html

Napisano

Silniki jako tako zrobione , brakujace 3 przewody dopiero zamontuje po zlozeniu do kupy gondol i przymocowaniu silnikow

PA090305.jpg

PA090304-1.jpg

Czas na same gondole .Jako ze model jest dość spory i bardzo wierny orginałowi to postanowiłem że i malowanie przeprowadzę tak jak w orginale.

A to oznacza że pierwszą warstwę wykonałem na kolor ceglasto czerwony .który ma naśladować podkład .Po wyschnięciu prysnę dopiero tym prawidłowym z tym ze wzmocnienia w gondolach wcześniej podkreślę kolorem oliwkowym H155

PA090306.jpg

PA090307.jpg

A tak dla relaksu zrobiłem sobie brudzenie opon

PA090308.jpg

Napisano
No cóż wszystko wskazuje na to, że wziąłeś na warsztat pierwszy model który nie zmieści ci się na balkonie.

Na balkonie to on się zmieści ,ale na stołeczku z podstawką to na pewno nie

Napisano

Kolejny maly kroczek w wielkim powaznym modelu.

Tym razem nie ukrywam że przy montaży tych gondol troche mi wybrało jaj :( ale jakoś dobrnąłem do końca

PA120304.jpg

PA120306.jpg

PA120305.jpg

Jeszcze dzisiaj udało mi się wcisnąć je do modelu

PA120304-1.jpg

Napisano

O ja pie*&^%*&, i w ogóle. Lol

Napisano

A teraz przyznaj się, gdzie stoi taki rozebrany oryginał, jakim cudem go ukradłeś i w którym sklepie sprzedają takie małe maty Olfy, imadła i farbki Tamiyi

Szczękoopad

pzdr.

Napisano

Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy.Myślę że w przypadku tego co zrobiłem ,to jest szczera prawda .No ale do rzeczy , w ferworze walki z tym modelem ,pośpieszylem sie i wkleiłem gondole zapominając o klapach ,ktore powine być wklejone przed nimi.No ale troszke pomyślałem i jakoś wybrnąłem z tego problemu

PA130304.jpg

PA130305.jpg

PA130306.jpg

W miedzy czasie zrobilem zbiorniki paliwa

PA130307.jpg

Przyszedl czas na galanterię bojową

czyli dzialka podkadlubowe oraz bombki ,sposób ich malowania przedstawilem na fotkach

PA140309.jpg

PA140310.jpg

PA140308.jpg

PA140311.jpg

PA140312.jpg

PA140313.jpg

A TU GOTOWE BEBECHY WE WNĘTRZU KADLUBA ,JESZCZE BEZ BOCZNYCH ŚCIANEK

PA140314.jpg

Napisano

Tak sobie myślę ze może w jakiś sposób cofnąć się w czasie i poprosić tą panienke aby pomalowała mój model ,bo ładnie jej to wychodzi

3-1-3_e000762779.jpg