Panzer4 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 No i dojechałem do końca. StuG to Dragon, do tego zimmerit Eduarda, ekrany boczne Parta, figurki Preiser. Warsztat: viewtopic.php?t=13192 GALERIA: Bijcie... tylko nie za literówkę w nazwie bo to już sam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Witam ! Nic dodać, nic ująć. Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Śledziłem warsztat i teraz z przyjemnością oglądam galerię. Świetny model, podstawka i zdjęcia. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 O nareszcie koniec Tak sobie oglądam te zdjęcia i nie wiem co napisać, po prostu zabrakło mi słów. Wszystko jest ze sobą świetnie skomponowane i starannie wykonane. Na słowa uznania zasługują figurki, chyba jedne z lepiej wykonanych na forum w tej skali. To teraz czekamy na zakończenie pozostałych projektów w 1/72. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Bardzo mi się podoba. Naprawdę kawał świetnej roboty. Podstawka też pięknie dopasowana. Z czego trawy? Czy dowódcę coś swędzi pod pachą? Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Nie ma za co bić, bo model wyszedł ci bardzo elegancki. Gratuluję - zwłaszcza podstawka robi spore wrażenie. Pisałeś, że roślinność to produkt firmy Polak. Można prosić o kolejne info- czy to mata, czy trawa elektrostatyczna? Sorry za dociekliwość, ale przymierzam się do tych roślin od jakiegoś czasu i nie wiem, co konkretnie wybrać... Aha- nie mogę nie wspomnieć o rozśpiewanym dowódcy . Niezły Pozdrawiam i biję brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 robota prześliczna i pokłony się należą. niemniej trochę się poczepiam - anteny mogą być cieńsze (to jeszcze można poprawić), pałąki do słuchawek podobnie (chociaż już nie ma sensu poprawiać). nie do końca podoba mi się szmata na górze przedziału bojowego, ale to już kwestia gustu. całośc jak już napisałem prześliczna. nadaj jeszcze całości jakiś tytuł ("Przylecieli", "Witamy Stukasy" czy coś podobnego). pozdrowienia i ukłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Piękny! Super wszystko ze sobą współgra. Nie zgodzę się z Andrzejem, mnie szmatka się podoba Dowódca ma nieco dziwną pozę, ale taki już urok tej figurki. Za to jest bardzo ładnie pomalowany. Mógłbyś dać jeszcze jakieś zbliżenia detali? Będzie co oglądać na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Parafrazując jedną z wypowiedzi autora galerii - stały poziom mistrzostwa. Tylko jakoś te zdjęcia mi się nie widzą. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 nie do końca podoba mi się szmata na górze przedziału bojowego, ale to już kwestia gustu Akurat nie kwestia gustu, a praktyczności. Od góry jarzmo nie było osłonięte i często gęsto załogi zasłaniały tą dziurę szmatą, brezentem, blachą, czy co tam mięli pod ręką. No chyba, że chodzi o jakość wykonania anteny mogą być cieńsze Właśnie tu się uczepię swojej wersji. Anteny w wozach niemieckich wcale takie cienkie nie były. Już mi to na innym forum wytknęli, ale uważam, że nie są przesadzone patrząc na proporcję np. do głowy załoganta i porównując to ze zdjęciami rzeczywistych wozów. pałąki do słuchawek podobnie Tu masz rację - trochę to odpuściłem - teraz widzę, że mogłem je wyciąć i zastąpić blaszką. Można prosić o kolejne info- czy to mata, czy trawa elektrostatyczna? I to i to mieszane ze sobą. Klejone na wikol. Dowódca ma nieco dziwną pozę, ale taki już urok tej figurki. no cóż... jest trochę... z innej bajki Mógłbyś dać jeszcze jakieś zbliżenia detali? Nie mam szkła makro, a moja małpa z makro zdechła :( Generalnie dziękuję, za tak pozytywne komentarze!!! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Już podczas warsztatu podobał mi się ten model. Tak samo teraz, uważam że jest elegancki i bardzo przyzwoity. Ogólnie bardzo lubię podpatrywać Twoje warsztaty i tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwnicowy Szczur Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 niezłe cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Ja bym się przyczepił do mundurów. Są typowo pancerne, a raczej powinny być artyleryjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 A Ci na StuG-u jakie mają? A znajdź mi w 1:72 kolesi w artyleryjskich mundurach do StuG-a. W tej naszej skali z figurkami jest bida z nędzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Tak jakby nie w tym tkwi problem. Krój chyba jest ten sam, ewentualne różnice znikome. Za to inny kolor, pancerne czarne z różowymi "obwódkami", artyleria, czy szturmowa artyleria zielone z czerwonymi. Goście z fotki chyba jednak za jasne mają wdzianka, aby jednoznacznie stwierdzić, że ich kolor to czarny? Sam model bardzo dobry, figurki z resztą też. Tak mi się te mundury w oko rzuciły, sam kiedyś zrobiłem StuG'a IV z gościem ubranym na czarno w włazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 Aha... W ten sposób. No to trochę dałem ciała. Lamówki zrobiłem czerwone jak należy, tylko mundury rzeczywiście czarne. Zonk. Będę wiedział na przyszłość, bo mam jeszcze rozgrzebanego Hummela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Radzing odstawił dobry modeling, a typ/dowódca ma słitaśną pozę. Uśmiałem się widząc go...jakby bliżej kompana przysunąć...no jak nic w łeb chce go palnąć ;) Musim się naumieć te masy obrabiać Radku, musim...bo zginiemy z pomysłami. cius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Całość bardzo przyjemna , to bodaj Twoje pierwsze figsy i podłoże. Dowódca przypomina mi pozą kibica .... może, rzeczywiście nadleciały Ju lub Fw-190F Dla mnie kolorki mogły by być bardziej kontrastowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Musim się naumieć te masy obrabiać Radku, musim...bo zginiemy z pomysłami. Ano, słusznie prawisz. Dowódca, cóż - w założeniu ma wrzeszczeć "Panzer voooor!" Dla mnie kolorki mogły by być bardziej kontrastowe. Fakt, przyznaję się, że malowanie trochę zachowawcze. Ale model powstawał kupę czasu i jakoś tak miałem obawy szaleć na nim z mocnymi kontrastami - co by nie spieprzyć. Zmywanie z niego farby to byłby koszmar przez ten zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi