SmalTrak Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Witam Serdecznie. Chciałbym przedstawić Wam mój najnowszy model. Jest nim nowa Scania serii R. Nie jest to jednak oryginalny model Italeri, który ostatnio wszedł do sprzedaży, a przeróbka starej serii R na nową przy pomocy polistyrenu, szpachli i blaszek fototrawionych firmy Aber. Model został bardzo starannie przerobiony i równie starannie polakierowany na kolor podobny do koloru nowej Scanii R730 demo. Baza to kolor z palety Fiata, nr 109a nakładany aerografem, a clear to spray firmy Inter Troton. Na koniec całość została wypolerowana pastami Gunze 3000 i 8000, a następnie nabłyszczona woskiem samochodowym firmy Prestone. Linie podziału blach zostały zwashowane przeznaczoną do tego celu farbką Vallejo. Model nie jest jeszcze ostatecznie skończony. Dojdą do niego nowe gumy umieszczone na spoilerach, nowe chlapacze tylne oraz światła tylne i tablice rejestracyjne. Zapraszam do oceny. Na początek kilka zdjęć z budowy: Galeria: Pozdrawiam Edytowane 13 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Śliczna, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 S-u-p-e-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Niezła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Bryndza Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 woooooooooooooooooow!!!! amatorem to ty nie jesteś! Niesamowity ten model odwaliłeś. Jednak czy kierownica nie jest przypadkiem skręcona? Bo ramie jakby do góry było . Po drugie to zawias drzwi prawych mogłeś wyrównać z przednią częścią. Nie wiem jak z lewymi. Ale te błędy są niwelowane przez wygląd całości. Ogólnie 10/5 szczerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Piękna Scania, SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Scania piekna, a szczegolnie lakier wyglada bosko. Jedyna rzecz, ktora mi sie nie podoba to to, ze przez siatke na grillu widac swiatlo na przestrzal - tam powinno byc zabudowane. Super poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Piękna Skakanka -- gratulacje i szacum. PS. już mam ją na tapecie w moim kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Wielkie Gratulacje!! Scania prezentuje się super!!!!!!!! No i mnóstwo wkładu własnego! Lakierek BOMBA!! Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 A silnik nam ukażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_polo Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Bardzo efektywny model, super zdjęcia. Dobra robota ;) P.S. Dołączam się do prośby Rabbita plus proszę o fotki wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Kurna człowieku to co Ty tu wyrabiasz to jest jakiś totalny obłęd. Gały z orbit wyskakują a szczęka kończy swój lot w piwnicy. Patrzę na ten model i patrzę i nadziwić się nie mogę. Wiesz co Ty weź się lepiej przyznaj że przyłapałeś taką Skakankę na parkingu porobiłeś jej zarombiste zdjęcia i teraz mówisz, że to jest model :P Nie no naprawdę bomba, chciałbym ją widzieć w realu ... Trzymaj się, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 oj... robi wrażenie kolego, kurcze ja powoli wracam do zakurzonego Magnum, bo ostatnimi miesiącami jakoś chęci straciłem ;) Model elegancki, nie jakaś "dyskoteka" tylko po prostu elegancki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Mimo że wolę upaćkane, to ta mi się podoba. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Świetna Scania Gratuluje Fotka w galerii 5 od góry nadawałaby się na fotke Admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Ładne autko, wyglada jak auto z broszury reklamowej! Tak trzymaj tylko jeszcze relacje pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Bardzo dziękuje wszystkim za komentarze na temat modelu. Niestety wspólnych zdjęć z poprzednim moim modelem, czyli czarną Scanią nie będzie. Ci, którzy zjawili się na Modell Truck Manii mogli się dowiedzieć, że czarna Scania uległa uszkodzeniu spadając z niewysokiej szafki. Efektem tego było uszkodzenie powłoki lakierniczej i kabiny. A ponieważ ramie, silnikowi i wnętrzu nic poważniejszego się nie stało postanowiłem wykorzystać te elementy i odbudować resztę. Została zakupiona nowa kabina, nowy zderzak i nadkola. Podczas szukania pomysłu na malowanie postanowiłem zbudować Scanię po faceliftingu. I tak oto powstała ta Scania. Tak więc jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak szczegółowo wygląda rama i silnik może w galerii poszukać tematu z poprzednim modelem. Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Czyli wygląda szałowo. Gratuluje modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Wrzucam jeszcze parę zdjęć. Dla przypomnienia zrobiłem zdjęcia ramy i silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Wszystko ładnie pięknie, ale jak długo jeszcze będziesz jeździł bez rejestracji pojazdu w odpowiednim urzędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Kawał dobrej roboty.Bardzo mi sie podoba wykonanie , super lakier i zmiany jekie są w nowym modelu scani.Np. kapy zaworów na silniku są jak w orginale.Wyrazy szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KorniK Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Nie no jak bym nie wiedział to bym nie wpadł że to model, wygląda genialnie i do tego ta czerwień. Wymiatasz! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Świetny model oraz zdjęcia - zarówno terenowe jak i "studyjne"! W pełni zasłużona główna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Po wejściu na stronę główną zostałem bardzo miłe zaskoczony. Dziękuje za zauważenie mojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart-klin Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Nic dziwnego Smal Trak. Model na medal. Gratuluję talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi