raptorf22 Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Spis treści strona 1 - 200 BR strona 2 - plany, Iskra z Westmidlands Air Muzeum w Coventry strona 3 - Iskra ze szkoły lotniczej w Zielonej Górze, kamuflaż, SP-DOF strona 4 - TS-11 z Indii, kokpit BCI, kamuflaż 200 BR strona 5 - kamuflaż 200BR, fotele, detale BCI, kokpit BCI, encyklopedyczny opis konstrukcji strona 6 - kamuflaż 1716, kabina 3D strona 7 - kamuflaż 1706, kamuflaż 1716, zasobnik ZEUS strona 8 - zasobnik ZEUS, Iskry z Trójmiasta, walkaround TS-11 bis n/b 414, n/b 1919 50-lat strona 9 - TS-11 bis n/b 414, n/b 2005, n/b 1222, n/b 1223, n/b 2001 strona 10 - nose-art n/b 2001 strona 11 - SP-YIR, SP-YLL, pierwszy prototyp, oświetlenie kabiny strona 12 - pierwszy prototyp, oświetlenie kabiny, zdjęcia archiwalne, walkaround części nosowej i kabiny, nose art 2001, kamuflaż 1409, kamuflaż 1716 strona 13 - kamuflaż 1716, 2013, malowanie srebrnych srebrzanką strona 14 - malowanie srebrnych srebrzanką by karambolis8 Witajcie, jako że Mikołajka wyczuła moje ostatnie zafascynowanie szachownicami po wizycie na Kszesinach pod Poznaniem obdarowała mnie Iskrą 200 BR z Plastyku. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada jakieś foty tego egzemplarza?lub jakaś publikacja? w gogle jest tyle coo nic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Witam. Zajrzyj do muzeum w Drzonowie tam stoi w skali 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 8 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2006 hmmmdobra myśl, muszę sprawdzić gdzie to jest ale chyba rejon Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Mówisz, masz... Mam gdzieś kilka fotek zrobionych tam. Jak znajdę, to je wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Nie chce byc adwokatem Grzegorza ale za jakis czas cos powinno sie pojawic u nas w dziale 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Okonek ma rację...szykujemy galerie ze sprzętem lotniczym...zapewne bedzie i TO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 http://www1.airliners.net/search/photo.search?front=yes&s=1&keywords=TS-11+200BR może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 Witam dzięki chłopaki. Aż żal patrzec jak to się marnuje. Stan na zdjęciach opłakany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Eksponaty znajdujące się w LMW, okresowo są odświeżane, i konserwowane... Akurat w okresie jesiennym, natura dostarcza najwięcej czynników szkodzącym samolotom (gwarantuje ci ze każdy egzemplarz rokrocznie jest doprowadzany do stanu „przyjemnego” dla oczu...). Bolączką muzeum jest brak środków finansowych na budowę zadaszeń, i dlatego po takiej porze roku często widoczne są nacieki, zabrudzenia, i obłażenie farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Witam. Wybór padł na Iskre. I potrzbuję jakiś schematów malowania. Googlałem w internecie ale nic nie wyGooglałem i nie znalazłem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Nie żartuj, ze nic nie znalazłeś... Tu szukaj: www.lotnictwo.net www.lwwo.slupsk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Iskra? ZTS? O matko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Iskra? ZTS? O matko... Nie przesadzaj... trochę cierpliwości i pracy i można stworzyć cos całkiem przyzwoitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Kupiłem ten modelik aby poćwiczyć na nim maskowanie, malowanie i takie tam różne rzeczy. Aha zapomniałem jeszcze dodać że wypraski nie są wcale złej jakości i niekiedy cos tam nie pasuję np. silnik (to co tam z tego "odbytu" wychodzi) ale szybki to juz totalny KOSZMAR całe porysowane. Plusem jest to że szkło od kabiny może być otwierane tym się pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Niekoniecznie przyzwoitego, ale do ćwiczeń dobre, ja mam TS-11 ZTS, MiG-21 Mastercraft i MiG-23 Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Witam. Malowanie TS-11 znajdziesz w Aero technice Lotniczej nr.4/92. Mini Replika nr.11 oraz malowanie Iskry w malowaniu 3 Dywizjonu Lotniczego MW w Model Fanie nr.6/2005r. Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Kupiłem ten modelik aby poćwiczyć na nim maskowanie, malowanie i takie tam różne rzeczy.Aha zapomniałem jeszcze dodać że wypraski nie są wcale złej jakości i niekiedy cos tam nie pasuję np. silnik (to co tam z tego "odbytu" wychodzi) ale szybki to juz totalny KOSZMAR całe porysowane. Plusem jest to że szkło od kabiny może być otwierane tym się pocieszam Do wypolerowania szybek polecam pilniczek kosmetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Dobra Iskra nie jest zła Trzeba tylko w ten modelik ZTS wpakować z 5kg szpachli i bedzie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Dobra Iskra nie jest zła Trzeba tylko w ten modelik ZTS wpakować z 5kg szpachli i bedzie miodzio Po tych słowach widzę, że tego modelu nie robiłeś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Witam, poszukuje planów samolotu TS-11 Iskra? Z góry dziękuje za wszelka pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Witam. Doskonałe plany ISKRY znajdziesz w Mini Replice nr.23 i 26. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Male pytanko koledzy, Czy ta "Iskra" z ZTS Plastyk to byly model firmy Mastercraft, czy tez model z form Spoldzielni PZW z Siedlec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 ZTS = Mastercraft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Witam szanownych forumowiczów Chciałbym uzyskać informacje na temat Iskry która przebyła dość długą drogę by stać sie obiektem muzealnym w samym centrum Anglii a dokładnie w Westmidlands Air Muzeum w Coventry... Poniżej jak wnioskuje godło rodzimej lub ostatniej jednostki z której być może pochodzi wspomniany samolot...oraz trzy fotki samolotu który jak się dowiedziałem od dyrektora muzeum nie doczekał się jeszcze decyzji podjętej co do koncepcji wyeksponowania samego samolotu który przybył kompletny wraz z silnikiem...może ktokolwiek wie..ktokolwiek widział Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi