pilex7 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Trochę tych farbek typu clear jest na rynku (patrz niżej). Poza tym większość farbek akrylowych typu gloss to farbki transparentne a to oznacza, że dodając do Sidoluxu (pomysł artoora_k) parę kropel akrylowej farbki w kolorze niebieskim, zielonym, żółtym lub czarnym otrzymujemy właśnie takie "smoki" Świetnie się zresztą one sprawdzają w praktyce. W taki sposób była malowana ta owiewka: Humbrol (uwaga farbki nitro) 1321 Clear Red 1322 Clear Orange 1325 Clear Green Model Master Acryl 4625 Clear Orange 4630 Clear Red 4658 Clear Blue 4668 Clear Green Pactra A65 Clear Red A66 Clear Orange Revell Aqua i Enamel 730 Orange Clear 731 Red Clear 752 Blue Clear Tamiya X19 Smoke X23 Clear Blue X24 Clear Yellow X25 Clear Green X26 Clear Orange X27 Clear Red Vallejo Model Color MC182 Woodgrain (Transp.) MC183 Natural Wood MC184 Transparent Yellow MC185 Transparent Orange MC186 Transparent Red MC187 Transparent Blue MC188 Transparent Green Gunze H090 Clear Red H091 Clear Yellow H092 Clear Orange H093 Clear Blue H094 Clear Green H095 Smoke Gray H096 Smoke Blue Jak chcesz to mogę Ci też podać parę linków gdzie takie farbki są. np: http://www.mojehobby.pl/gunze-sangyo-h096-96-smoke-blue-gloss--p-6-939368.html, a jak jej nie będzie to mogę Ci od razu wysłać swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Czyli innymi słowy albo obsługa sklepu jest do luftu albo nie wiedzą co mają. . Już zamawiam. Pilex7 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 W taki sposób była malowana ta owiewka: I o ten kolor się rozchodzi. Lepszy być nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Listwy zostają czarne, sido mogłoby zejść razem z taśmą, czego raczej bym nie chciał . Wiatrochron po 6 myciach cleanluxem, 6 nieudanych próbach pomalowania i wielu wielu ostrych słowach wygląda tak, nie zamierzam go juz poprawiać. Nie wiem tylko czy zadajecie sobie sprawe jak ciezko położyć tak jasny clear który wam cały czas spływa, Marek wie o czym mówię. U Ciebie Pilex7 sprawa była prosta, skala 1:144 powoduje to iż wystarczy jedno pociagniecie z pedzla, a próbowałeś na wiekszej powierzchni z Aero (tu właśnie zaczynaja sie schody przynajmniej dla mnie z niektórymi farbami ). Pozdrawiam All Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Podstawka ukończona. A tak wyglada całościowo. Model otrzymał toczona sondę Alfa, anteny na górnej powierzchni, rurki pitota i wszystkie elementy wykończeniowe. Doszły także RBF-ki. Zapraszam do galeri viewtopic.php?p=376819#376819 Dziękuje wszystkim za wsparcie duchowe i merytoryczne, w galeri możecie mnie zjechac Pozdrawiam All. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 A powiedz mi skąd wziąłeś osłonki na głowice Sidewinderów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Dorabiałem z patyczków higienicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Mogę prosić o zbliżenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Zbliżenia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Dankie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Jakieś 13 lat kolekcjonowania i około 40 tysięcy plików. A do tego 50 książek tylko do F-14. Każdy ma swojego konika. Chylę czoła Ciekawy jestem, czy masz jakiś sposób na skatalogowanie tej masy plików? Trudno się nie zgodzić z prawdą dotyczącą "konika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Zacząłem katalogować od około 3 tysięcy plików. Poza oczywistym podziałem wynikającym z przynależności do jednostki - w przypadku zdjęć całych samolotów (bądź szczegółów oznakowania), a także wewnętrznym podziale "na ziemi", "na pokładzie" i "w locie", osobno mam podzielone detale konstrukcji. Dość łatwo odnajduję to czego potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Hmmm... ciekawe... muszę się zastanowić, czy nie wykorzystać takiej struktury. Mam nadzieję, że nie jest opatentowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinho_77 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Cześć. W jaki sposób uzyskałeś taki efekt w kokpicie? Używałeś washa i ścierania farb ? Bardzo mnie interesuje w jaki sposób udało ci się osiągnąć taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 kolory bazowe, wash dla uwypuklenia detali, obicia przetarcia suchy pedzel (moczysz odrobinke, jakis duzy pedzelek, wycierasz i na prawie suchym zaczynasz przecierac powierzchnie, drobinki farby z pędzla zostaja tylko na wypukłych elementach) - cos jak odrysowanie monety na papierze ołówkiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinho_77 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Wielkie dzięki za pomoc, twoja rada przyda się na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi