Klepas Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Witam wszystkich. Po dłuższej przerwie postanowiłem, że zabiorę się za nowy większy projekt, a mianowicie stworzę Kanadyjskiego Leoparda 2A6M. Modelem bazowym będzie Tamkowy Leo 2A6, do którego dorzucę kilka rzeczy z nowego zestawu Hobby Boss o nazwie Leopard 2A6M CAN. Dodatkowo do waloryzacji modelu użyję: - gąski bronco models, - lufa ARMO - linki Eureka XXL - wyrzutnie granatów dymnych Voyager`a - zestaw blaszek Edka 36028 - armour slat Edka 36019 - blaszki Lion Roar LE35034 - kalki Echelon ZDJĘCIE ZESTAWU: No i od razu wstawię też zdjęcia z dotychczasowych postępów czyli: Klejenie gąsek (dramat) Oraz coś co staram się, żeby było standardem w moich modelach, czyli ruchome zawieszenie CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Oj będzie się działo! Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Imponujący zestaw wyjściowy Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Czy ja mógłbym prosić o kilka dużych fotek dodatkowej płyty dennej? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio24 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Zapowiada się ciekawie będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Kurczę, nieźle tego nagromadziłeś. Zapowiada się świetnie i z przyjemnością pośledzę Twoje poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam. Mam w planie podobny model. Nie wiem jednak kiedy się odrobię z tym co już zacząłem. ;) Siatka będzie? Zajmuję miejsce i oglądam. Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Klejenie gąsek (dramat) A czemu dramat ? Acha i jaki jest numer tej lufki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Lancer Postaram się jutro zrobić fotki, madeira nie siatki nie będzie, bulik58, madeira wersję z siatką i trałem może zrobię następnym razem Paweł Czarnocki dramat to ilość części... każde ogniwko to 3 części, mamy 81 ogniwek na gąsce, a gąski są dwie to wszystko równa się niezła dłubanina, ale było warto Pytanko: Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 http://www.jadarhobby.pl/plus-model-127-amerykanski-ekwipunek-wietnam-135-p-5967.html http://www.jadarhobby.pl/plus-model-222-fridges-135-p-20659.html Cena powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć? Real Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 bulik58 Przykro mi ale to nie jest ten sam model trału, który jest montowany w leopardach. Taki trał można znaleźć tu: http://www.perfect-scale.de/Conversion-Kits-1---35/Leopard-1---2-Mine-Roler.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 No więc pracy nad leosiem ciąg dalszy... Po pierwsze znalazłem w swoim pierdolniku jakiś stary zestaw butelek, które nie do końca są takie jakie bym chciał ale coś z nich wykombinuję Co do wykonanych prac w modelu to wymieniłem uchwyty na miedziane, zwaloryzowałem tyłek, oraz dodałem kilka fototrawionek tu i ówdzie CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Trochę czasu upłynęło od ostatniego postu w którym pokazywałem swoje postępy nad kanadyjskim Leopardem 2A6M, ale niestety ciągły brak czasu sprawia, że nie mam czasu na to aby porządnie przysiąść do modeli. No cóż pokażę może co się dzieje teraz z leosiem i co poczyniłem. Postaram się troszkę częściej choć na krótkie chwile zasiadać do tego modelu i sukcesywnie iść do przodu z tym tematem, choć na pewno nie będzie to jakaś zawrotna prędkość. No to troszkę zdjęć: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Ulala, ale piękna robota. Pełen podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Klepas!!! Mega efekt anti slipu!!!!! Proszę o zbliżenie lub info co to jest. Kapitalnie wygląda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Klepas!!!Mega efekt anti slipu!!!!! Proszę o zbliżenie lub info co to jest. Kapitalnie wygląda!! Jest to specyfik Dupli Color z efektem Terrakoty do nabycia w OBI. U mnie i tak efekt wyszedł słaby bo dopiero po czasie nauczyłem się jak go stosować. Pryska się go na model z dość dużej odległości jakieś 4-6 warstw, a ja niestety robiłem to ze zbyt bliskiej odległości ale i tak nie wyszło najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Wielkie dzięki!! Czyli metoda jest taka sama co z Rust Oleum jako anti slip do Merkav. Tylko tam ziarnistość jest większa. Czekam na kolejne apdejty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Pytałem już Klepasa o siatkę i niestety nie będzie robił -chyba, że coś się zmieniło...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Pytałem już Klepasa o siatkę i niestety nie będzie robił -chyba, że coś się zmieniło...?? Nie nic się nie zmieniło... Jednak jakoś bardziej przemawia do mnie wersja bez siatki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Świetna robota czuje że wyjdzie prawdziwe cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Hej.Robi sie moim zdaniem najciekawsza wersja leo. Podgladam uwaznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Cieszę się że znów coś składasz praca jak zawsze na TIP TOP po podglądam sobie w wolnych chwilach dalsze postępy z prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Powłoka przeciwpoślizgowa wyszła super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Dobra robota, warsztat, jakie bardzo lubię. Trzymam kciuki za jak największą ilość 'krótkich chwil' przeznaczonych na prace przy tym modelu. PS. Jeśli można, poproszę o mocne zbliżenie z porządnym oświetleniem na tą powłokę anti slip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi