Klepas Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Witam wszystkich. Po dłuższej przerwie postanowiłem, że zabiorę się za nowy większy projekt, a mianowicie stworzę Kanadyjskiego Leoparda 2A6M. Modelem bazowym będzie Tamkowy Leo 2A6, do którego dorzucę kilka rzeczy z nowego zestawu Hobby Boss o nazwie Leopard 2A6M CAN. Dodatkowo do waloryzacji modelu użyję: - gąski bronco models, - lufa ARMO - linki Eureka XXL - wyrzutnie granatów dymnych Voyager`a - zestaw blaszek Edka 36028 - armour slat Edka 36019 - blaszki Lion Roar LE35034 - kalki Echelon ZDJĘCIE ZESTAWU: No i od razu wstawię też zdjęcia z dotychczasowych postępów czyli: Klejenie gąsek (dramat) Oraz coś co staram się, żeby było standardem w moich modelach, czyli ruchome zawieszenie CDN... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Oj będzie się działo! Kibicuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Imponujący zestaw wyjściowy Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lancer Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Czy ja mógłbym prosić o kilka dużych fotek dodatkowej płyty dennej? Z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio24 Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Zapowiada się ciekawie będę kibicował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Kurczę, nieźle tego nagromadziłeś. Zapowiada się świetnie i z przyjemnością pośledzę Twoje poczynania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Witam. Mam w planie podobny model. Nie wiem jednak kiedy się odrobię z tym co już zacząłem. ;) Siatka będzie? Zajmuję miejsce i oglądam. Powodzenia!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Wiele zdjec mozna znalezsc w zeszycie z seri Tankograd,pierwsze pojazdy tej wersli wyladowaly w Kandaharze 16.0.07 ,maty maskujace wprowadzono w Kwietniu 2008, ciekawym dodatkiem oprocz maty jest rownierz tral przeciwminowy produkcji izraelskiej.Podobny tral produkuje Academy w modelu M 60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Klejenie gąsek (dramat) A czemu dramat ? Acha i jaki jest numer tej lufki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 Lancer Postaram się jutro zrobić fotki, madeira nie siatki nie będzie, bulik58, madeira wersję z siatką i trałem może zrobię następnym razem Paweł Czarnocki dramat to ilość części... każde ogniwko to 3 części, mamy 81 ogniwek na gąsce, a gąski są dwie to wszystko równa się niezła dłubanina, ale było warto Pytanko: Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 http://www.jadarhobby.pl/plus-model-127-amerykanski-ekwipunek-wietnam-135-p-5967.html http://www.jadarhobby.pl/plus-model-222-fridges-135-p-20659.html Cena powala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Czy ktoś może dysponuje współczesnymi butelkami z wodą w skali 1/35 lub wie gdzie można takowe nabyć? Real Model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Poniewaz zabieram sie za budowe tego samego pojazdu ,na bazie modelu Hobby Bossa mam pytanie,czy tral minowy uzywany przez zalogi w/w pojazdow jest to ten sam model tralu ktory mozna znalezsc w zestawie Academy M 60 w.mineroller 1367,za wszelkie info bede bardzo wdzieczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 bulik58 Przykro mi ale to nie jest ten sam model trału, który jest montowany w leopardach. Taki trał można znaleźć tu: http://www.perfect-scale.de/Conversion-Kits-1---35/Leopard-1---2-Mine-Roler.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 ,,Klepas,, dzieki za szybkie odpo,bede musial sie zorientowac w moim ulubionym sklepiku czy jest mozliwosc jego zamowienia.pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 No więc pracy nad leosiem ciąg dalszy... Po pierwsze znalazłem w swoim pierdolniku jakiś stary zestaw butelek, które nie do końca są takie jakie bym chciał ale coś z nich wykombinuję Co do wykonanych prac w modelu to wymieniłem uchwyty na miedziane, zwaloryzowałem tyłek, oraz dodałem kilka fototrawionek tu i ówdzie CDN... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted June 23, 2012 Author Share Posted June 23, 2012 Trochę czasu upłynęło od ostatniego postu w którym pokazywałem swoje postępy nad kanadyjskim Leopardem 2A6M, ale niestety ciągły brak czasu sprawia, że nie mam czasu na to aby porządnie przysiąść do modeli. No cóż pokażę może co się dzieje teraz z leosiem i co poczyniłem. Postaram się troszkę częściej choć na krótkie chwile zasiadać do tego modelu i sukcesywnie iść do przodu z tym tematem, choć na pewno nie będzie to jakaś zawrotna prędkość. No to troszkę zdjęć: CDN... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Ulala, ale piękna robota. Pełen podziw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Klepas!!! Mega efekt anti slipu!!!!! Proszę o zbliżenie lub info co to jest. Kapitalnie wygląda!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Klepas!!!Mega efekt anti slipu!!!!! Proszę o zbliżenie lub info co to jest. Kapitalnie wygląda!! Jest to specyfik Dupli Color z efektem Terrakoty do nabycia w OBI. U mnie i tak efekt wyszedł słaby bo dopiero po czasie nauczyłem się jak go stosować. Pryska się go na model z dość dużej odległości jakieś 4-6 warstw, a ja niestety robiłem to ze zbyt bliskiej odległości ale i tak nie wyszło najgorzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Wielkie dzięki!! Czyli metoda jest taka sama co z Rust Oleum jako anti slip do Merkav. Tylko tam ziarnistość jest większa. Czekam na kolejne apdejty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Klepas pierwszy Leopard 2A6 CAN trafil do Afganistanu 16.04.2007 na pokladzie An 124 i do Kwietnia 2008 wystepowaly bez Barracudy MCS,planujesz swoj model umiejscowic w tym okresie czy tez pokusisz sie o zrobienie tej maty maskujacej.Tankograd wydal zeszyt poswiecony wlasnie Kanadyjskim 2 w Afganistanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Pytałem już Klepasa o siatkę i niestety nie będzie robił -chyba, że coś się zmieniło...?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klepas Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Pytałem już Klepasa o siatkę i niestety nie będzie robił -chyba, że coś się zmieniło...?? Nie nic się nie zmieniło... Jednak jakoś bardziej przemawia do mnie wersja bez siatki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Świetna robota czuje że wyjdzie prawdziwe cacko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts