mae Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Pragnę zaprezentować ukończony model tankietki :] Wyląduje on na dioramie przedstawiającej pokonany czołg Panzer I, więc być może brudzenie jeszcze się kiedyś wzbogaci. Dla osób, które nie oglądały warsztatu: model w większości to produkt Mirage z kołami nośnymi i gąsienicami RPM, waloryzacja w zakresie własnym. Myślę, że ta tankietka to też dowód, że produkt Mirage nadaje się jako dobra baza do dalszej pracy oraz, że da się zrobić tankietkę bez gotowych blach. Dzięki modelowi RPMu miałem plastikowe gąski, które składa się naprawdę całkiem przyjemnie, oraz garść nitów, które ścinałem z pancerza dla mojej tankietki Pragnę podziękować Jarkowi i Jendrasowi, kolegom z forum Whiteeagle którzy mobilizowali mnie przy pracy nad modelem i bez których być może nie chciałoby mi się wielu rzeczy zrobić, oraz wszystkim z tego forum zainteresowanym moją walką z materią. Warsztat: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19231 Bez fałszywej skromności mogę powiedzieć, że z modelu jestem zadowolony. Jest to mój drugi model od czasu powrotu do modelarstwa i z pewnością pierwszy, który wymagał sporego wkładu własnego. Po raz pierwszy również malowałem kamuflaż aerografem Troszkę się bałem tego modelu, nie wiedziałem czy faktycznie można stworzyć sensowną hybrydę modeli Mirage i RPM. Jak się okazało koła napędowe Mirage (niestety z niedolanymi niektórymi zębami) po odpowiedniej obróbce wpasowały się w gąsienice RPM, które udało się dobrze ułożyć bez przerw między ogniwami czy brzydkich przycinek. Mam nadzieję, że nie zawiodłem zdjęciami :] Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Duże brawa za pokazanie, że z modelu Mirage można zrobić taki ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 przyłączam się do oklasków, systematycznie zaglądałem do warsztatu i jestem pod wrażeniem urody tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Swoje już Ci nagadałem ale że model pikny to jeszcze raz gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 No ładne cacko - niestety docenić kunszt może tylko ten co próbował to sklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 No ładne cacko - niestety docenić kunszt może tylko ten co próbował to sklejać. O kolega Jurgen się znalazł ;) Oczywiście jeszcze raz gratuluję duże wyzwanie dla następnego śmiałka który się porwie na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Gratuluję pięknego TKS-a Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 świetne wykonanie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Bardzo elegancko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Gratuluję ładnego modelu. Mam nadzieje, że mój choć w połowie będzie przypominał tankietkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 tak trzymać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Dzięki za komentarze, cieszę się, że się podoba :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Wracając do tego, co pisałem w warsztacie o fotkach - z takiej odległości (z takiego planu) to nie potrzeba lustrzanki. Zrób kilka zbliżeń, szczegółów. Kiedyś myślałem o kupnie lustrzanki, ale dokupowanie dodatkowych obiektywów mnie "zmroziło". Model chciałbym postawić na półce u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 A nie zostało komuś z kolegów jakichś części do tego modelu? Szukam pierwszej części tłumika i szyny dolnej do kół dla wersji TKS, bez tego "wahacza" z tyłu. Mam tez pytanie: czy istniała choćby hipotetycznie możliwość, by ten pojazd miał z tyłu hak holowniczy, chodzi mi o wersję holu z jednym dużym hakiem, zamontowanym do blach opancerzenia na czymś, co wyglada jak odwrócony resor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Super robota, jak żywa pierdzawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi