Andrzej_LK Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 pamiętacie tego oto Shermana? otóż Krówka doczekała się towarzystwa w ramach tego, co nazwałem sobie roboczo miałem nadzieję na lepsze zdjęcia, ale najbliższe słońce w Olsztynie pojawi się pewnie w marcu więc przedstawiam to, co do tej pory udało się pstryknąć przy różnych okazjach: Hej tam, gałęzie ci zjeżdżają! dziękuję wszystkim, którzy zaglądali do warsztatu, nieustające szczególne podziękowania dla Rtoipmodesta (wiesz, za co) i Temira (też wiesz...). pracę nad modelem jak zawsze dedykuję pamięci mojego nieodżałowanego przyjaciela, majora Ireneusza Szarubki. pozdrawiam z Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Świetny Szerman, podoba mi się podstawka, cała kompozycja łącznie z tabliczką. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Boskie! Nie da się tego inaczej opisać (chyba że bym wypisywał wszystkie synonimy tego słowa). Zwykle nie mamy nic do gadania, ale: Adminie, moim zdaniem następną fotką admina powinna być ta oto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Gratuluję udanej pracy.Mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Bardzo ładnie, gratulacje! Trzy drobne uwagi, na wieży nie powinno być celownika listkowego, przynajmniej na znanych zdjęciach nie występuje, te tylne półokrągłe zakończenia błotników występują tylko na bardzo wczesnych Shermanach (na naszych niespotykane), pomiędzy napisem Rycerz a I powinna być kropka. Kopuła dowódcy jak mniemam sprawa znana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Bardzo ładny model, gratuluję. "Rycerz I" czeka już u mnie w pudelku, z tym że w skali 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Model wyśmienity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Śliczności! Jak to pewien góral z Bulowic mawia, cud miód i orzeszki To jaki następny? Łaciaty MkIII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Baardzo ładna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Bardzo ładnie! Czołg już komentowałem, a podstawkę to raczej na żywo chciałbym zobaczyć, ale na zdjęciach robi dobre wrażenie. Może tylko to błoto trochę plastelinowe, ale podejrzewam, że to też kwestia zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Nic dodać ponad: A z siatką na lufie jest jeszcze ciekawszy! No i swoje robi klimatyczna podstawka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Wspaniała robota Andrzeju! Chylę czoła i mam nadzieję, że uraczysz nas kolejną scenką z polskim Shermanem w roli głównej. Może Monte Cassino lub Piedimonte ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Andrzej masz najnowszą "Nową Technikę Wojskową" Numer Specjalny nr 9? Tam masz kilka świetnych fotek z 2. Warszawskiej Brygady Pancernej. M.in. Shermana ciągnącą niemiecką LeH. Kilka doskonałych tematów dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Świetny model i to w 1:72. Kopara opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Ja natomiast nie jestem do końca przekonany co do tej drogi, wygląda chyba jednak troszkę zbyt plastelinowo (może ze względu na kolor) Poza tym modelik wraz z podstawką wygląda rewelacyjnie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 A nikt ze "znawców" nie dostrzegł babola na tabliczce Przypadkowo na wikipedii znalazłem, że dywizję powołano do życia w CZERWCU 45. Andrzeju (swego czasu podobnie wtopiłem z 64th AR) robimy nową tabliczkę z napiesem 2ga Brygada? Ciekaw jestem całości w realu. Czołg pieknie pomalowany - ;epszy od Krowy Szkoda tylko, ze musiałeś dać siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 PRZED: PO: Andrzeju popracuj nad zdjeciami. Sa troche nieostre, krzywe. Maja mała głebie ostrosci. Pozdrawiam Czarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 dziekuję za wszystkie opinie, cieszę się, że model sie podoba a uwagi biorę sobie do serca. podstawka została wymodelowana z gipsu, pomalowana, posypana różnymi farfoclami, później sadziłem trawke i złamane drzewo - więcej szczegółów znajduje się w wątku warsztatowym pod tym samym tytułem. nie jest rewelacyjna, ale do prac gruntowych jakoś zdolnosci nie mam. Vis - dziekuję, sam bym na takie szczegóły nie wpadł, następnym razem sie poprawię i tak twój Rycerz w 35 to dla mnie wzorzec niedościgły. Wspomniany numer NTW obejrzałem dziś w Empiku ale na razie pomysłów na najbliższe 10 lat klejenia mi nie brakuje. tabliczka to rzeczywiście wtopa ale najpierw zasugerowałem się defiladą w Loreto, później zmieniłem realia ze wzgledu na wieżyczkę (miał być czołg przed przeróbką) i po prostu zapomniałem. no i fotki... dzięki Czarek, że dzięki tobie przynajmniej jedna jest fajna i miło, że zajrzałeś, bo coś rzadko się tu pojawiasz ostatnio... moje marzenia na ciąg dalszy Polish Shermans Project: Mk III spod Monte Cassino, Rokitna, Firefly Vc 1 DP, Firefly Hybrid z Loreto. lekko licząc i biorąc poprawkę na przeciwności losu co najmniej 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Andrzeju moją opinie znasz od dawna o twoich wyrobach. Jest po po prostu świetny. Tylko masz żółtą kartkę za to że niue byłeś u nas na LSM. (oczywiście żart). Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Zbyszku, smutno mi było z tego powodu strasznie i jest nadal. niestety, ostatnio najwięcej czasu zajmuje mi rehabilitacja :-(((( ale zrobię wszystko żeby być za rok. a tak przy okazji to ptaszki ćwierkają, że pod koniec marca ma być wystawa w Olsztynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 To niech ćwierkają co raz głośniej bo chętnie się wybierzemy. Teraz wybieramy się do Andrzeja do Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Mi sie podoba. Fajnie prezentuje sie ten sherman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Andrzeju jeśli moge Ci poradzić to nie stosuj gipsu do robienia podstawek. Kup klej do płytek i poeksperymentuj z nim. Taki klej ma owiele fajniejsza fakture i jest lepszy w obróbce. Naprawde warto. Łatwo w nim odciska sie fakture gasienic kół itp. Ponadto sam model o wiele lepiej czysci sie z takiego kleju. A jesli gips to tylko gladz szpachlowa, bo gips budowlany lub klej gipsowy to przeklenstwo dla modelarza. Z kleju do płytek można zrobic prawie każdy rodzaj gruntu (błoto, suchy piasek, suche grudy ziemi itd.) Moze kiedys pokaże jak to proste do wykonania, ale narazie to tez mam problemy ze zdrowiem. Zdrówka życze. Czarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi