pan_piotrek Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam, Dziś model z nietypowego dla mnie okresu i po ciemnej stronie mocy w dodatku ;) Zestaw Dragona, bogato wyposażony, super spasowany jak na razie. Taka fajna pokraka mała ;) Podpowiedzcie koledzy jakie kolorki przydałyby się do modulacji dunkelgelbu? Najlepiej z vallejo air. I z prapraprawnuczkiem w tle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Und vorwärts... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Czesc, chyba go robisz tak dla siebie bo nie widze dodatkowych blaszek to najlepiej nie valejo tylko wez tamya farbki i bedzie ok, tylko zamiast normalnego zielonego wez nato zielony, wyglada na za jasny ale po wykonczeniu jest wlasnie taki jak byc powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Witam.Nie czepiam sie modelu bo wiekszosc z Nas robi rozne ale what the f....k is Und vorwärts litosci !To jest polskie forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Bez przesady.. Sam zresztą używasz angielskiego zwrotu w swoim poście, i już nawet nie mówię że niecenzuralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 W barwach z okresu IIWŚ czy też z okresu ZW (CW) np. czeski, rumuński czy też IDF, albo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jest IV-ka, jest impreza A tak serio. Pokaż jakie malowanie sobie wybrałeś. Jeśli chcesz wchodzić w szczegóły to na kołach jezdnych masz za pewne "ContinetnaU" zamiast wiadomego Contunetal, można spiłować połowę "U" Jeśli chcesz robić modulacje dunkelgelb to możesz rozjaśniać białym, ale odrobinę żółtego można dodać żeby kolor nadal był żywy, a nie tylko wyblaknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Kibicuję, Sam mam w magazynku IV Dragona (F2) i chętnie popatrzę jak ty sklejasz swojego zębacza. Ekrany z blachy zestawowe, czy puszkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Malowanie pierwsze z instrukcji (zasłanie częściowo napis) http://mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F8%2F6%2F9%2F1928_2_dra6594_6.jpg Czyli takie jak na pudełku: Kiedyś jeszcze zrobię czwóreczkę w syryjskim malowaniu z wzgórz Golan Ekrany z zestawu, bardzo fajna blaszka można wyginać do woli. Chyba sobie daruję przerabianie tych kółeczek. Jedyne co w tym zestawie mi przeszkadza to elementy fototrawione z blachy pancernej. Pozatym cud miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Włazy otwarte, czy pozamykane będą docelowo w modelu? W zasadzie, to jeśli wnętrze jest tak zdetalowane jak w mojej IV, to szkoda zamykać, tymbardziej, jeśli jest opcja z otwarciem. Oczywiście decyzja należy do ciebie. Gdybyś był ciekaw mojego zestawu i malowań to tutaj link do przeglądu i in-boxa. http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6360.html Zawartość bardzo podobna obu zestawów, więc tymbardziej się przypatruje, jak wykonujesz swój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Będzie otwarty jeden właz z boku wieży. Pytanie czy ekrany na wieży też powinny być otwarte? Dragon daję możliwość wykonania środkowej części ekranów z jednego elementu lub z dwóch. Rozumiem że jak włazy były otwarte to tą część ekranów też musiano otworzyć, albo zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 CONTINENTAL ma być ! Napisali tak celowo, żeby się do Dragona Continental nie przyczepił o bezprawne używanie nazwy, zapewne. Albo niedbałość Chińczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Raczej chodziło o użycie nazwy. Piotrze, wg nie musisz, bo mały szczegół, ale w sumie to dużo roboty nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Tak się zastanawiam, skoro te bandaże były gumowe(?) to czy ten napis nie ścierał się po przejechaniu paru kilometrów w terenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 ...czy ten napis nie ścierał się po przejechaniu paru kilometrów w terenie? Mało prawdopodobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Nie miał o co się scierać. Najwyżej punktowe otarcia, zniszczenia gumy. To tak jak z oponą, bok się nie ściera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Witam po trochę za długiej przerwie ;) Wziąłem się do roboty wreszcie i dzisiaj dokończyłem sklejanie czwóreczki. Na zdjęciu bez gąsek. Mam nadzieje że za dużych baboli nie walnąłem nigdzie;) I kolorki które zakupiłem celem modulacji bazy, nie wiem jeszcze jak się za to zabrać, będę eksperymentował. Wszelkie podpowiedzi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Pomalowałem. Trochę chyba za ostrożna modulacja, ale jak na pierwszy raz jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Witam! Malowanie jest OK. Kółka są za to strasznie upaćkane czarną farbą i psują cały efekt. Popraw to natychmiast! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Kółkami oczywiście się zajmę. Na razie poprawiłem trochę malowanie. Chociaż ostatecznie nie dużo się nie różni (Zdjęcia przy sztucznym oświetleniu) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Bardzo ładne... teraz brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Jeszcze nie to dopiero baza, dojdą jeszcze zielone plamki. Takie jak na zdjęciu pudełka zamieszczonym na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Ta modulacja po zabiegach zniknie. Zrób mocniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Kolejna poprawka. Starałem się zrobić mocniejszą modulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 No i bardzo ładnie! Kółeczka staraj się poprawić rozcieńczoną farbą - ja tam maluje opony. Czekam na dalsze "boje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi