Skocz do zawartości

MI-2T HOBBYBOSS 1/72

DąbczaK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 185
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Również się podłączam do pytania o te jpegi z tego niemieckiego forum..warto się zarejestrować ??

Moim zdaniem, bez znajomości języka, raczej nie. Zdjęcia, jak zdjęcia. Dobre, ale porównywalne widuję i na tym forum. Np. kolegi Robertasa.

Jeśli się zna niemiecki, to jeszcze jedno forum i źródło informacji nigdy nie zaszkodzi.

Aha, jedna istotna różnica w porównaniu do Modelworka, to fakt że własne zdjęcia zrzuca się do bazy danych Flugzeugforum, a nie do zewnętrznych hostingów.

Witam

Dzisiaj rano po dokładnie 24godzinach od wpłacenia kasy zapukał listonosz przynosząc mi paczkę z Martoli/dzięki Daniel za szybką wysyłkę / a w paczce oczywiście długo oczekiwany Mi-2

Po otwarciu pudełka i obejrzeniu wyprasek jestem miło zaskoczony,model ma delikatne linie podziału,delikatne nitowanie,dość szczegółowy na zewnątrz w środku już nie tak.Do planów nie przykładałem i przykładać nie mam zamiaru,jedynie złożyłem na sucho połówki jedną z HB a drugą Mastercraft i pasują niemal idealnie,myślę ,że większość części z Airmo jak i z Parta wykorzystam przy budowie.

Mi-2 z Mastercrafta nie ma co porównywać do HB bo to przepaść jakościowa w/g mnie wart jest tych czterdziestu kilku złotych.

INBOX:

nie mogę wleić obrazków wyskakuje komunikat Określenie wymiarów obrazka nie było możliwe.

cieszy że nie ma odlanych wycieraczek razem z szybą
Dokładnie na to samo zwróciłem uwagę

No to teraz Panowie, chwalić się po kolei w jakich barwach będziecie robić swoje "czajniki"

cieszy że nie ma odlanych wycieraczek razem z szybą
Dokładnie na to samo zwróciłem uwagę

muszę Was zmartwić ,dokładnie jest odwrotnie

dsc05939w.jpg

Martwi mnie jeszcze maskowanie tych szyb od środka.

No to teraz Panowie, chwalić się po kolei w jakich barwach będziecie robić swoje "czajniki"

ja swojego tak zrobię,dzisiaj ruszam z warsztatem

0511060005.jpg

Raczej odpada bo planuję zrobić otwarte oba drzwi i będzie to za bardzo widoczne

Ja tak zrobiłem w kończonym właśnie apaczu. Drzwi otwarte pomalowane z obu stron, wnętrze pomalowane tylko z zewnątrz. W 1/72 praktycznie nie widać różnic (no, chyba, że na zoomie aparatu ;P) .

Co do drzwi - zdecydowałem się na taki właśnie krok tylko i wyłącznie ze względu na kolor wnętrza - który jest taki sam jak na zwenątrz. Jeżeli wnętrze masz innego koloru to proponuje najpierw sprawdzić, czy po pomalowaniu obu warstw na obrzeżach szyb nie będzie prześwietlał (przez grubość plastiku) pasek koloru wnętrza.

6fc57722245bcccb.jpg

b7ae81210d640549med.jpg

• 4 weeks later...

A ja dopiero po kupnie modelu zauważyłem, że w wypraskach jest działko NR-23 i 2 karabiny PK Raz, że HB szykuje się do wypuszczenia wersji uzbrojonych a dwa, że juz i na bazie tego modelu mozna zrobić wersje URN czy URP/URP-G.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...