Kościan96 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Cudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Coś się ruszyło, oto kilka fotek z postępu prac. Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Darek 1614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Cześć Darek, warto było czekać - przepiękna robota Widać, że musisz dysponować bardzo dobrą dokumentacją. Wygląda też na to, że ten Herk powinien wejść do podręczników modelarskich... Czyżbyś miał dostęp do oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Prowizorka i bur.el . Nie. To tylko Polska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinkciarz Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Piękna robota i doskonale uwzględnione wszystkie detale modelu. Czekamy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Czyżbyś miał dostęp do oryginału? Głównie dokumentacja zdjęciowa a orginał tylko od czasu do czasu jak się przewinie przez Łask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 O rzesz w mordę. Piękna robota Fantastyczne te partie skrzydła nad klapami. Z tymi kabelkami. Piękny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 bardzo fajna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Dobra robota! Ty masz dostęp do jakiech planów bo tak to dokładnie robisz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Trwają prace nad silnikami, oto efekty: Cytat Dobra robota! Ty masz dostęp do jakiech planów bo tak to dokładnie robisz?! Jedyne plany jakie posiadam pochodzą z "PRZEGLĄDU KONSTRUKCJI LOTNICZYCH" NR 33. Powiększyłem je odpowiednio i na nich bazuję. Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Darek 1614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Piękne te silniki Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Cześć, jestem pod silnym wrażeniem, precyzja wykonania wysokiej klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 O w mordę.... Wszystkie silniki będą 'otwarte'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 bo co tutaj więcej napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Wszystkie silniki będą 'otwarte'? Tylko lub aż dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Nie mam pytań... Fantastyczne silniki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Warsztat prima sort! Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Darku ...pięknie pootwierane...przy takim dużym modelu będzie to bardzo fajnie wyglądać...i starannie wykonane detalizowanie bebechów...szcuneczek ..piekna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Dzięki za pozytywne opinie. Prace nad silnikami trwają, niebawem kolejna seria zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Darku, mam pytanie. Śledzę ten temacik już jakis czas (chyba "wpadłem" na niego jak był w wieku 2 stron ) i nie kumam czemu ryłeś linie. Przecież tam są linie wklęsłe. Od wczoraj mam herkiego i jak obejrzałęm te linie to ani one grube ani szerokie. Ale to tylko pytanie , bo może mi się wydawać że są ok, a Ty masz możliwość porównania "przed" i "po". Podglądam i czekam niecierpliwie na kolejną porcję fotek. p.s. masz jakies plany silnika? ewentualnie na czym wzorowaleś się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Marcin - przypuszczam, że Darek ma Herka z wczesnych wypustów. Ja też mam takiego (nabyty dość dawno temu) i linie są wypukłe. No ale niech sam powie Przyłączam się do pytania o dokumentację silnikową. One są tak zrobione, że same zdjęcia nie mogą wystarczyć Ma łobuz dostęp do oryginału, jak go przeglądają i nie chce się przyznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Mikolaj ma racje, posiadam wczesną wersję HERKA z wypukłymi liniami. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem że nowy c-130 z ITALERI ma wklęsłe linie. Myślałem że to przepak z nowymi kalkami. Idealnie sprawdziło się tutaj jedno z modelarskich Praw Murphy'ego "jeśli modelarz wykona model z ręki to wkrótce ukaże się on gotowy na rynku". Co do dokumentacji to musicie mi uwierzyć, bazuję na dokumentacji pozyskanej głównie z netu. Piękne fotki są właśnie na tym forum w dziale Walkaround - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Wszystkie silniki będą 'otwarte'? Tylko lub aż dwa. Heh, pytałem, bo śledząc wątek wcale bym się nie zdziwił, gdybyś pootwierał wszystkie ;). Po prostu byłem ciekawy. Dwa w zupełności wystarczą. To i tak o dwa więcej niż sam byłbym w stanie zrobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Darek mam pytanie Herek z godelkiem? Chciałbym go zrobić w malowaniu w jakim przleciał, przed ordynarnymi poprawkami z przesuwaniem numeru i szachownicy. Jeśli dobrze pamiętam godełka jeszcze wtedy nie było. domyślam sie ze na EPLK pracujesz - tez po okxwordzie COSSTWL Pracuję na lotnej i jestem po WAT. Czy masz na myśli COSSTWL Oleśnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Oto dokumentacja zdjęciowa z kolejnego etapu prac: Silniki wreszcie zakończone pozostały jeszcze do wykonania osłony otwartych luków ... i moment który najbardziej lubię, a mianowicie skrzydła i kadłub wreszcie razem. Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Darek 1614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi