Michał G. Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ukończony model IŁ-a 62 o nr rejestracyjnym SP-LAA na bazie Plasticarta. Model w skali 1:100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz309 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 FAjny ładna biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ładny, ale czy dziób czasem nie unosi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Chyba nie ma odważników w dziobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Przód unosi się w górę. Model nie był wyważany, gdyż był wykonywany w celu umieszczenia na podstawce. Czekam teraz na model IŁ-a 62 w skali 1:72 i on zostanie wykonany w barwach LOT-u o nr rej. SP-LBG "Tadeusz Kościuszko". Na warsztacie AN-24 w skali 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. Pięknie i czysto wykonany, mam nadzieję że któraś z firm wypuści ten model w skali 1/144 w plastiku (kalki już czekają). Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Fajnie by było gdyby takowy model został wydany przez Zvezdę, podobnie jak TU-154M. Zobaczymy, może coś się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yemas Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam.Model ładdnie sklejony.Poprostu super!!!!Mam podobny z kartonu z małego modelarza.Twój model o nr.rej SP-LAA to "Mikołaj Kopernik".Mój z kartonu o nr.rej SP-LAB to "Tadeusz Kościuszko"sprzed katastrofy.A tak na marginesie model ten miał już kalki w barwach Lotu czy sam robiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Michale, model piękny, ale wydaje mi się że flaga na ogonie nie ma czerwonej barwy... może się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Na zdjęciu faktycznie nie ma czerwonego koloru we fladze w logo LOT-u. Aktualnie jest już to uzupełnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Model pierwotnie nie posiadał kalkomanii LOT-u. Zlecałem wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Bardzo ładny model. Ile kosztowoało kolege owe zlecenie dotyczące kalkomani (jeśli to nie tajemnica) i gdzie było realizowane. Pytam, bo sam tez mam kilka braków i chetnie bym zlecił taką robótkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 Kalkomanię do IŁ-a Plasticarta zlecałem w F-dcal!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Ukończony model AN-24 z Plasticarta w malowaniu PLL LOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Co do 62-giego to brakuje na nim z prawej strony kadłuba czupryny kopernika, a i dodaj cos w stylu memorial tak samo jak zamierzasz robic Kosciuszko SP-LBG, a ten był już w wersji M i też skończył tragicznie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Ah jak patrze na tego An-24 to mi się przypominają lata dzieciństwa kiedy nad moim blokiem podchodził do Rębiechowa każdego dnia...niezapomniany charakterystyczny warkot silników...ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Antonow wyszedł super, sam zrobiłeś kalkomanie do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 24 Maja 2011 Autor Share Napisano 24 Maja 2011 Użyłem gotowej kalkomanii Brasil Decals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Bardzo ładny ten AN-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Użyłem gotowej kalkomanii Brasil Decals. Oryginał chyba jednak trochę inaczej był wykończony: photo by http://Lotnictwo.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 25 Maja 2011 Autor Share Napisano 25 Maja 2011 Na zdjęciu jest AN z nr rej. SP-LTB, a model ma SP-LTE. Ja zastosowałem się do oznaczenia użytego przez producenta kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Na zdjęciu jest AN z nr rej. SP-LTB, a model ma SP-LTE. Ja zastosowałem się do oznaczenia użytego przez producenta kalkomanii. SP-LTE - rozbił się 24 stycznia 1969r. i nie jestem pewien czy w ogóle występował w takim malowaniu jak Twój model. Tu niech wypowie się ktoś bardziej zorientowany w tym temacie. Co do malowania to rygor w liniach pasażerskich jest przeważnie znacznie większy niż w wojsku i nie przypuszczam aby miały miejsce takie odstępstwa przy kształcie pasa przeciwodblaskowego czy płetwy statecznika pionowego jak w Twoim przypadku. Mimo tych różnic, na Twój model i tak miło jest popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Wojt - jeśli masz na myśli katastrofę pod Zawoją w 1969 to faktycznie malowanie było zupełnie inne, ale to był SP-LTF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 AN-24 SP-LTE - dostarczony do Polski w 1966 roku. Uległ katastrofie pod Wrocławiem w dniu 24.01.1969r. AN-24 SP-LTF - dostarczony do Polski w 1966 roku. Uległ katastrofie w dniu 02.04.1969r rozbijając się na północnym stoku Policy w Paśmie Babiogórskim, na terenie Zawoi. W chwili katastrofy samoloty musiały posiadać ,,stare,, malowanie. Nowe malowanie wprowadzono w 1977 roku. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 SP-LTE - rozbił się 24 stycznia 1969r. i nie jestem pewien czy w ogóle występował w takim malowaniu jak Twój model. Tu niech wypowie się ktoś bardziej zorientowany w tym temacie. Tak, na pewno nie występował w takim malowaniu. Notabene, poszukuję kalkomanii właśne tego schematu, w 1:72, ale podejrzewam, że jestem skazany na samoróbkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi