stroju Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Gotowa! Warsztat tu: viewtopic.php?t=25027 Choć nie sądzę żeby ktoś go przeoczył... Podstawka taka skromna, trochę pusto na niej, ale widziałem że SKP Model zapowiedział amunicję do tego więc może kupię kiedyś i położę obok w skrzyniach... Model tradycyjnie mi się podoba i nie żałuję żadnego kroku wykonanego przy jego budowie, no może paroma odciskami palców które wprawne oko z pewnością wychwyci, ale to drobiazgi widoczne tylko na makro. I jeszcze dla porządku: Zdjęcie przed zamknięciem kabiny, zrobiłem pare klocków i kabelków mających imitować nowoczesną elektronikę pokładową którą nasze polskie zostały wypełnione: Po zamknięciu kabiny i tak nie wiele widać, ale coś tam się majaczy. Miłego oglądania. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Fajny model, i piękny paluch na 12tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 paluch na 12tym zdjęciu Przecież tam nie ma żadnego autografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Podstawka, owszem, skromna... Warsztat tu:viewtopic.php?t=25027 Choć nie sądzę żeby ktoś go przeoczył... ...wykonawca trochę mniej Taka też na siłę zrobiona ta podstawka, brak śladów po kołach haubicy można wytłumaczyć ich zawianiem przy dłuższym postoju, brak śladów żołnierza już trochę razi. Nie przekonuje mnie zupełnie roślinność. Skrzynki na pewno poprawiłyby odbiór całości. Ale to wszystko bzdury, które bledną przy pięknie samego modelu. Możesz być z niego naprawdę dumny Świetne malowanie, duży plus za wyblaknięcia + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Podstawka, owszem, skromna... ...wykonawca trochę mniej W końcu stare czeskie przysłowie mówi "Skromność zdobi człowieka ale prawdziwy mężczyzna nie powinien się zdobić"... A ślady butów były... do czasu jak przykleiłem piasek, choć chyba z drugiej strony pojazdu jakieś sie uchowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 paluch na 12tym zdjęciu Przecież tam nie ma żadnego autografu Fakt, teraz już nie ma . . . Nie mniej jednak kawał fajnego modelu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Model super, malowanie super i temat super. Ogólnie bardzo ładny model Jedynie podstawka ciut słaba. Wydaje mi się, że DANY w Afganistanie nie ruszają się z bazy, ba, nie wiem czy ruszają się z miejsca. Krzaczki nie bardzo mi tam pasują. Ogólnie bardziej szedł bym w stronę jakiegoś stanowiska wewnątrz campu. Resztę wymienili koledzy. Gratulacje, kawał porządnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Podglądałem prace w warsztacie model i figurka zawaliste podstawkę uważam za dodatek tak że musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Pomimo, że byłem przeciwny rozjaśnieniom krawędzi plam, to koniec końców wykończeniówka Dany wyszła Ci dobrze. Model Robiony szybko, ale napewno nie na chybcika. Koledzy wymienili już niedoskonałości. Ja w tej materii nie mam nic do dodania. Twój model bardzo mi się podoba i to wszystko co powiem na zakończenie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Pierwotnie miałem zrobić takie zapory w siatce jak na zdjęciach, ale ostatecznie nie miałem takiej i wygrało lenistwo, a co do krzaczków to na zdjęciach są bardzo podobne, tylko znacznie mniej wybujałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Ale kolorystykę pojazdu odwzorowałeś idealnie co do krzaczorów na fotce są przed nawożeniem azotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Dana jak laleczka, ale bez tych rozjaśnień prezentowałaby się lepiej w/g mnie. W paru miejscach chyba pozostawiłeś szczelinki między elementami. Wycieniowany bardzo fajnie i kolorki jak już Mirek napisał też świetnie trafione. Stroju, tak z perspektywy skończonego modelu, to dość pracochłonne malowanie opłaciło się, w sensie czy to widać ile pracy z malowaniem jest włożone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Bardzo ładna Lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Bardzo fajne wykonanie Proponuję zacząć wobec Danuśki używać nazwy, która obowiązuje w WP: 152,4mm AHS wz. 77 DANA AHS: automatyczna armato haubica Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 sorki, nie automatyczna, ale samobieżna automatyczna to ona i tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 dobre wykonanie, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Pięknie! Po prostu mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Zachwyt zachwytem ale nikt nie wykrył tak rażącego błędu jak brak priorytetów drogowych. Dopiero dziś rano jak po raz kolejny oglądałem Dane stojącą w gablocie i podziwiałem swoje umiejętności modelarskie spostrzegłem że zupełnie zapomniałem o tych znaczkach. Wybrałem z kalek wariant bez drukowane tła, żeby je pomalować z farby półprzezroczystej nakładanej na srebrną dla efektu odblasku, to był doskonały pomysł (z resztą to było do przewidzenia bo był mój), nie są tak płaskie wizualnie jak całkowicie drukowane i mienią się w świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 po raz kolejny oglądałem Dane stojącą w gablocie i podziwiałem swoje umiejętności modelarskie to był doskonały pomysł (z resztą to było do przewidzenia bo był mój) No tak, w końcu stare czeskie przysłowie mówi "Skromność zdobi człowieka ale prawdziwy mężczyzna nie powinien się zdobić"... Bez tych priorytetów to był dość słaby model, ale teraz to zupełnie inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Wojtku ja dostrzegłem, ale byłeś szybszy i uzupełniłeś. Barwo za temat, barwo za wykonanie. Odkąd zrobiłeś SKOTA ze stanu wojennego jest twoim fanem. Zresztą mówiliśmy o tym jak pamiętasz w Warszawie na konkursie. Mam ten sam model i właśnie Toro pokazało kalki do DANKI. Pewnie je zakupię i w nie długiej przyszłości będę robił ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi