stroju Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 No i nie wytrzymałem i rozgrzebałem... Postanowiłem jednak założyć warsztat na forum, nie mogłem nie być pierwszy. Na razie gotowe jest działo: Malowanko będzie oczywiście któreś z moich kaleczek c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 ...ciekawe ustrojstwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Najbardziej oczekiwany model roku wreszcie na warsztacie ;) Będę uważnie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) no zastanawiałem się kiedy ktoś zabierze cie za to dziwadło:) siadam i kibicuje Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Haha, nie wytrzymał, nie wytrzymał... Oglądam i notuje oczywiście. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Oglądałem dziś Danuśkę w sklepie (157zł), zastanawiałem się kto pierwszy wyskoczy z warsztatem... głupio się zastanawiałem. No dobra, teraz masz trudne zadanie, każda następna będzie porównywana do Twojej... Powodzenia! Choć o to jestem spokojny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Ty nie wytrzymałeś i zacząłeś sklejać. A ja chyba nie wytrzymam i przestanę odkładać na lustrzankę i też sobie kupię Danusię. A i jedno pytanko czemu nie założyłeś warsztatu w I&A? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Dzięki za słowa otuchy, oby mi wyszło tak dobrze jak to: viewtopic.php?t=25007 Idąc dalej. Skleiłem przybudówki wieży, przykleję je chyba po malowaniu zielonym: I zabrałem się za podwozie, ramy też nie będę przyklejał do 'placka podłogowego', ułatwi to malowanie jej na czarno: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 ..grunt to dobry plan. Sądząc po twoich wcześniejszych pracach na pewno będzie co podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Korzystając z tematu zapytam się, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, czy ktoś zna oznaczenie głównego uzbrojenia w Danie i amunicji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Ja nie znam... Podwozie zlepione, czas spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 No to idź, a juto wstawiaj kolejną aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Pilnie podglądam, moja Dana też czeka się na montaż. Masz jakieś plany, dokumentację? Szczególnie przydałoby się coś o podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Z ilości części, wynika, że model jest bardzo atrakcyjny. Ja bym jednak poczekał, gdy sąsiedzi z południa wypuszczą jakieś drobne blaszki do Dany. Firma HB zrobiła Czechom fajny prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Masz jakieś plany, dokumentację? Nie, tylko trochę zdjęć z netu, nie gromadzę specjalnie dokumentacji. Ale może ktoś ma zdjęcia silnika Tatry 813 Kolos na której zmodyfikowanym podwoziu jest Dana? Dla mnie model ma wystarczającą ilość detali, smęcić mogę tylko na to że nie zrobili wnętrza wieży, ale to pewnie by podniosło cenę, jak ktoś jest ambitny to może zrobić coś od podstaw, wszystkie włazy można otworzyć. Niedziela jest dla mnie dniem roboczym więc czasu nie miałem tak dużo i postępy nie są spektakularne... Nasadziłem oponki na felgi by mieć odpowiednią wysokość i dłubałem dalej kadłub: Przy przymiarkach już to jakoś zaczyna wyglądać. A no i jeszcze: Ma ktoś zdjęcia wnętrza kabiny kierowcy w naszych Dnach, co tam nasi dodali za sprzęty, bo widziałem na jednym zdjęciu jakiś monitor, pewnie systemu celowniczego.... ? Wciąż bije się z myślami czy nie zrobić tego od podstaw, choć widać nie będzie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Ręki sobie nie dam obciąc, ale prawdopodobnie mówisz o terminalach WB Electronics (montowane przede wszystkim w Langustach, ale o ile pamiętam miały być montowane na wszystkich modernizowanych pojazdach artyleryjskich). http://www.wb.com.pl/pl/produkty/komputery/seria_dd/ na stronie producenta są szczegółowe rysunki, więc jesli to to, czego szukasz, to na pewno się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 No masz rację, widać to na tym zdjęciu: http://www.isaf.wp.mil.pl/fotogaleria/818/7768.jpg Ale ciekawe co tam za ustrojstwa jeszcze pod spodem są. Bo w HB to jest tam jakieś radio co wygląda jak prastary oscyloskop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Po prawej i w środku terminal interkomu Fonet (też jest opisany na stronie WB Electronics) a to po lewej to pewnie jakiś komputer czy coś. Wcale bym się nie dziwił, jakby producent był ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Wiedziałem, że nie wytrzymasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Dokończyłem budowę tylnej części, czy zrobić otwarty przedział silnikowy jeszcze nie podjąłem decyzji bo nie mam żadnego zdjęcia oryginału, poza jednym zdjęciem silnika z Tatry kolos... Część tyłu jest złożona osobno i można odłączyć na czas malowania podwozia, tak samo podłoga: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Oj coś czuję że genialnie się to będzie prezentowało. Fajnie sobie to wszystko układasz, cały etap budowy. Ja jak czasami się wezmę za sklejanie to nawet nie wiem kiedy a już coś za dużo przykleiłem i potem się męczę przy malowaniu . Fajnie by było zrobić zdjęcie tego gigancika przy jakimś innym modelu, czołgu albo czegoś. Tak dla porównania Będę tu podziwiał budowę. Przyznam szczerze że troszkę ci zazdroszczę takiego modeliku, chwilowo cierpię na brak aktywów, ale może za niedługo.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Heh, jak się ponad 10 lat klei te plastiki to już się wypracowuje własne postępowanie, producent nie zawsze podaje najsłuszniejszą kolejność budowy. Małe porównanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Święta prawda ;D Spoko model, niecodzienny miły widok czegoś różnego od kanonu/tradycji konstrukcji obowiązkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Wiadomo, że fajnie. Jakimi kolorkami będziesz malował? Pytam, bo zamierzam wrócić do modelarstwa po przerwie i pierwszy na warsztacie będzie Kub w polskim malowanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 A nie wiem jeszcze, ale pewnie będę coś na oko mieszał z Gunze i bawił sie w cieniowanie, na razie o tym nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi