JW Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Głównie STARfigtery ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 STARfighter w 99,9% przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 No dobra, niech wam bedzie na moich zdjęciach głównie apa holuje . Pytanie- jakie wartosci przeciążenia dopuszczalne( książkowe eksploatacyjne) dla su-22 i realnie na ile mozna je przekroczyć żeby nie skonczyło się to wizytą w Bydgoszczy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 W książce Samolot Su-22M4, Książka 1, Charakterystyki lotno-techniczne, sygn. Lot. 2674/87, Dowództwo Wojsk Lotniczych, Poznań 1990 jest zdaje się "+7g i -3g". Znam przypadek(na Su-20) gdzie przekroczono w locie tą wartość i jednak samolot został wycofany. Na pewno jest jakiś "margines błędu", ale ile on dokładnie wynosi to pewnie nikt nie wie. Co do holowania przez APĘ to nigdy nie widziałem na żywo takiej scenki. Jest ponoć jakieś przeciwwskazanie do użycia APY jako holownika. Nie powiem dokładnie o co chodzi niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Łukasz, niwelacja i przegląd węzłów silowych odpowiadają na pytanie czy wycofać czy zostawić w słuzbie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Trzy Suczki wystawione 15-05-2010 w Mirosławcu . Leszek.Sz., Young i inni których pogoda tego dnia nie wystraszyła może dorzucicie jakieś swoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Co do holowania przez APĘ to nigdy nie widziałem na żywo takiej scenki. Jest ponoć jakieś przeciwwskazanie do użycia APY jako holownika. Nie powiem dokładnie o co chodzi niestety. Sawicz, w APIe wówczas pali się sprzęgło. Łukasz, niwelacja i przegląd węzłów silowych odpowiadają na pytanie czy wycofać czy zostawić w słuzbie ;). Nie tylko. ITWL ma swoją metodę- fotografia krok po kroku całej budy i wrzucenie całości do swojego chytrego programu. 3Dmax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Sawicz, w APIe wówczas pali się sprzęgło. Dzięki za informację. Teraz jestem o nią mądrzejszy. p.s. Jedno z moich ujęć z Machawca 15.05.2010: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Sawicz, w APIe wówczas pali się sprzęgło. Dzięki za informację. Teraz jestem o nią mądrzejszy. p.s. Jedno z moich ujęć z Machawca 15.05.2010: Ładnie żabami rzucało:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 No to po sprzęgle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Holującej APy nie trzeba daleko szukać, "Wizerunek polskich skrzydeł" w części "lotnicza codzienność" może nie Su-22, ale jest z MiG-23. Piotrek.S. nie wiedziałem, że też byłeś w Mirosławcu jak znajdę czas to wrzucę trochę detali uzbrojenia z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 No to po sprzęgle: Piotrek.S- racz zauważyć kiedy to zdjęcie było wykonane. W "upojnych" latach 90-ych wiele rzeczy było możliwe, które obecnie są zakazane. Holowanie APA-mi jak najbardziej też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 No to po sprzęgle: Piotrek.S- racz zauważyć kiedy to zdjęcie było wykonane. W "upojnych" latach 90-ych wiele rzeczy było możliwe, które obecnie są zakazane. Holowanie APA-mi jak najbardziej też. Oj nawet obstawiłbym `89 albo troszkę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Ta fota była robiona w Pile chyba w połowie lat 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Szukam zdjęć 3305 sprzed pierwszego remontu / połozeniu nowego kamuflażu/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Coś w tym stylu?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Acha,szczególnie góra skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Poszukuję materiałów dotyczących su-22 um3k 102 / 66102 użytkowanego w 7 PLB-R w Powidzu. W dniu 13.06.2001 samolot ten uległ katastrofie podczas podejścia do lądowania w trudnych warunkach atmosferycznych. Pozstanowiłem zbudować model w skali 1/72 lub jak się uda to w 1/48 ). Jednak posiadam materiały ilustrujące samolot jedynie z lewej strony. Jeśli ktoś z Was ma jakieś fotografie lub schemat malowania tej maszyny będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 No w 1/48 nie zrobisz raczej bo nikt nie robi szparki w tej skali (podobno kiedyś dawno temu Kopro robiło). Zestawów do konwersji tez nie za bardzo jest.... Tez chcę zrobić go w 1/48 i stoję w miejscu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Właśnie płynie do mnie zestaw Ciro Models do konwersji m3 Kopro. Już kiedyś opisywałem ten zestaw i to chyba w Twoim temacie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Tu masz pare fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Javorek_7411 wielkie dzięki Jak macie coś jeszcze w temacie bardzo proszę o zamieszczenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 W necie widziałem pare fotek sowieckich Su-17M3 bez kamuflarzu, pozostawionych w naturalnym kolorze poszycia. Czy sowieci eksploatowali jakies M4 bez kamuflarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 M2 widziałem bez kamo, ale M3 i M4 nie. Wstaw te zdjęcia jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi