Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do fortu Czerniakowskiego to faktycznie egzemplarze niejednokrotnie unikalne już po prostu gniją jak na przykład IŁ-28,od kilku lat leżący na lewej goleni LIM-6....

Tamtejsze patenty ochrony są niezwykłe...drut owinięty wokół klamek do do MI-2,lewarki pod ogonem IŁ-28 itp....zamiast poszukać,zdobyć brakujących części to oczywiście to Muzeum staje się bardziej cmentarzyskiem...mnie się łza kręci za każdym razem gdy tam jestem.

Co do wklejonej suczki...w lepszej kondycji...

http://lotnictwo.net/foto.php?id=122768

http://lotnictwo.net/foto.php?id=114621

Nie Michał ,Muzeum na Forcie Czerniakowskim,po za tym wszystkie owiewki w samolotach pozasłaniali plandekami ni by dobrze bo słońce nie niszczy ale z drugiej strony to jest muzeum i trzeba by to inaczej zabezpieczyć

To nie od słońca panie kolego bo one są pozakrywane w takim razie od zimy...od śniegu bo część z eksponatów ma uszkodzone owiewki kabin (LIM-2,SBLiM-2,IŁ-28...),byłem w lutym,marcu...

pewnie już nie miał kto ich pościągać....jak dobrze ,że przed zimą zrobiłem masę fotek...szkoda ,że marnej niektóre jakości.

Napisano

Jakiego koloru były podwieszane bomby FAB500 pod Su-7 ? Kolor ten sam co s-lot czy inny, bo widywałem zdjęcia z np.zielonymi bombami.

Napisano
Kolor ten sam co s-lot

Jak ten sam co s-t?
A gdzie Wam tak spieszno Panowie, że pełnego słowa "samolot" nie możecie napisac
Napisano
Jak ten sam co s-t? Srebrny? FS26270 to standardowy dla występujących u nas bomb.

Pokaż te zielone, ciekaw jestem

Dziękuję za FS'a, a z tym zielonym kolorem to pomyłka, bo to co widziałem to po prostu wytwór grafiki komputerowej

Napisano

81385871.jpg

Jaki samolot przedstawia rysunek ? ;)

Su-17M oznaczony jako S-32 MK (w związku z brakiem zainteresowania taką wersją samolotu przerwano pacę nad tym wariantem)

Napisano

W żadnym przypadku. Zresztą po pierwsze w tym prototypie na skrzydle byly 3 wezły podwieszeń, po drugie skad mialbym rysunki prototypu.

Jest to samolot S-32MK czyli Su-20 opis uzbrojenia ,a rysunki wzieli z Su-7 , zeby było łatwieJ. Oczywiscie troszke je modyfikujac.

Napisano

a co ja napisałem wyżej? Napisałem to co podano w artykule poświeconym Su-20 w Hobby Model Mirage. Jak wrócę do domu zacytuję całość.

Napisano

na grafice przedstawionej przez Ciebie Em wyraźnie widać skrzydło od Su-7 a Ty upatrujesz się w nim naszego Su-20. Skoro grafika jak twierdzisz została dalece uproszczona to nie rozumiem pytania? Absolutnie nic nie wniosło do tematu.

Napisano

To co nie dawać takich rysunków ?

to nie ja upatruje ,tylko rosjanie takie ksiazki przysłali naszym w latach 70 z samolotem S-32MK.

Wniosło, niektorzy przypomnieli sobie kompilacje kadłuba Su-17M ze skrzydłem Su-7.

może powstanie kolejny ciekawy model ?.kto wie..

Napisano

czyli tzw ruski misz masz Jak dla mnie możesz dawać tylko od razu zamieszczaj opis co i skąd pochodzi bo powiem szczerze, że ja zgłupiałem

Napisano

Jakiś czas temu dostałem taką książeczkę:

IMG_1665.jpg

Jutro zeskanuje z niej schematy rozmieszczenia przyrządów i przełączników w kabinie.

Napisano

Panowie, czy Su-7U miał pod skrzydłami 4 węzły podwieszeń czy tylko 2?

Napisano

No tak mi wynikało z tego co mam, ale wolałem dostać potwierdzenie.

Dzięki em

Napisano
tylko te sie u nas ostały
I tak nieźle, zważywszy że to 50% tego co mieliśmy
Napisano
Panowie, czy Su-7U miał pod skrzydłami 4 węzły podwieszeń czy tylko 2?

Coś mi się kołacze, że jedna ze szkolnych dostała skrzydła bojówki, ale gdzie ja to paczyłem? ...

Napisano

Ja cos czytalem bodajze ,że w 69 serii dodano mozliwosc podwieszenia dwoch kolejnych belek o nosnosci do 250kg (Su-7 BKŁ)

Było o tym bodajże w czasopismie Aero

Edit

Ups...teraz zobaczylem,że chodziło o su-7u.....co ślepemu po oczach...

Napisano
Ups...teraz zobaczylem,że chodziło o su-7u.....co ślepemu po oczach...

Wersje BM i BKŁ (czyli te co latały u nas) miały po 2 belki pod każdym skrzydłem

Napisano

Panowie, czy ktoś ma jakieś "kwity" o zbiornikach podwieszanych na naszych Su-7? (zbliżenia, schematy...)