tornado Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Na poniższym zdjęciu dokładnie widać gdzie zaczyna i kończy się napis RUDY: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaoka Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 zwracam honor Z tym przesunięciem miałeś rację, napis powinien być bardziej do przodu i rozpoczynać się gdzieś w połowie kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Panowie spokojnie, wiem gdzie ma być napis. Ten niebieski jest tak dla picu do łatwiejszej identyfikacji na półce - namalowany pisakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Panowie spokojnie, wiem gdzie ma być napis.Ten niebieski jest tak dla picu do łatwiejszej identyfikacji na półce - namalowany pisakiem No i dla realizmu odciski rąk załogi i... łapki psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Zrób scenkę z kręcenia filmu, będzie oryginalnie - kamera, światła itp , rezyser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 Zrób scenkę z kręcenia filmu, będzie oryginalnie - kamera, światła itp , rezyser A będzie najprawdopodobniej coś w tym stylu choć kto wie... może jakiś kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Jakiego producenta będzie figurka reżysera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Witam, nie straciliście jeszcze czasem cierpliwości to dobrze bo temat nie upadł Ostatnimi czasy mało zajmowałem się RUDYM jednak cały czas w temacie Pancernych ale to na razie tajemnica To co udało się zrobić przy 102 Jakoś tam udało mi się spasować pancerz z wanną, dospawałem więc przednią belkę, haki oraz założyłem lekko poprawione błotniki. W środku natomiast pracuję nad zbiornikami paliwa i oleju W wieży zamontowałem mój prototypowy zasobnik na amunicję do KM-u Pomalowałem też zamek działa ale nie jestem zadowolony z efektu Silnik jest podszpachlowany i czeka na okablowanie I na koniec niespodzianka - RUDY dostanie metalowe gąsienice, które są już w drodze Jakiego producenta będzie figurka reżysera? hehe, dobre pytanie - może mała podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Widzę, że wnętrze robisz w standarcie, nie będziesz go poprawiał ? Czekam z niecierpliwością na cd ... a tym czasem idę podłubać przy swoim Rudym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Widzę, że wnętrze robisz w standarcie, nie będziesz go poprawiał ? Co konkretnie masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Widzę, że wnętrze robisz w standarcie, nie będziesz go poprawiał ?Co konkretnie masz na myśli ? Chodzi o przycięcie osłon zawieszenia, tuż przy ściance działowej powinne być wnęki po bokach - zerknij do mojego lub PiterATS'a tematu to zobaczysz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Oj, ale widzę, że przedobrzyłeś ze zbiornikami paliwa w przedziale bojowym. Teraz one nachodzą na kominy ze sprężynami zawieszenia, a powinny być pomiędzy nimi. Ogólnie zrobiłeś je z 1/4 za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Chodzi o przycięcie osłon zawieszenia, tuż przy ściance działowej powinne być wnęki po bokach - zerknij do mojego lub PiterATS'a tematu to zobaczysz o co chodzi. Da się zrobić ale dobrze że mówisz Oj, ale widzę, że przedobrzyłeś ze zbiornikami paliwa w przedziale bojowym. Teraz one nachodzą na kominy ze sprężynami zawieszenia, a powinny być pomiędzy nimi. Ogólnie zrobiłeś je z 1/4 za długie. Nie są za długie, mieszczą się po między kominami. Zdjęcie dobrze tego nie oddaje bo same zbiorniki są pod kątem i z tej perspektywy wydaje się że "nachodzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Zauważ tylko że u Ciebie, również zbiorniki w przedziale napędowym ewidentnie nachodzą od tyłu na kominy sprężyn. Podobnie jest ze zbiornikiem w przedziale bojowym. Kominy, to były zamknięte rury, więc nie ma mowy, żeby zbiorniki, od tyłu, nachodziły na nie, czy wręcz wżynały się w nie. Poza tym, między zbiornikami a kominami, występowały niewielkie odstępy, więc tym bardziej wyklucza to taką sytuację, jak w twoim modelu. Mówiąc krótko, zbiorniki, z pewnym luzem mieszczą się miedzy kominami, w Twoim modelu tak nie jest, patrząc od strony normalnie nie widocznej w czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 PiterATS - masz rację ale zrobiłem tak i nie zamierzam tego już poprawiać. moje modele nigdy nie były dobre ale wydaje mi się że lepiej tak niż wcale. Zapewne wielu z was to nie zadowala ale mnie to wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Po tym ostatnim TORNADO-wskim tecie straciłem zapał do pracy nad RUDYm bo poprzeczka powędrowała ostro w górę. Zagadka - niespodzianka Zająłem się więc czymś innym, czy ktoś wie czym ? Do zrobienia nadal pozostało wiele, np. imitacje włazów, podpora lufy, osłony boczne, błotniki, zimmerit na przodzie wieży ... Ale to dopiero po powrocie z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaoka Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 pantera wg. mnie robiona od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 To jakieś totalne S-F extra z czego robiłeś płyty pancerza i zimmerit ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 witam, myślę że jest to przeciwnik rudego w jednym z odcinków serialu , pantera na podwoziu t-34 , fajnie ci idzie praca pozdrawiam i czekamy na dalszy ciąg. arni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Mi też wydaje się ,że Arni44 ma rację ale oficjalnie nic nie wiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 witam, myślę że jest to przeciwnik rudego w jednym z odcinków serialu ,pantera na podwoziu t-34 A jakże by inaczej, przyda się bo być może powstanie dioramka przedstawiająca scenkę kręcenia sceny z 8 odc. miały by się na niej znajdować RUDY, znany wszystkim bunkier "B" oraz ta oto makieta Panthery Trochę czasu i modeli minęło i mój stary T-34/85 przestał spełniać moje dzisiejsze standardy został więc skreślony z inwentarza i odstawiony jako magazyn części, uniknął jednak złomowania przekształcając się w tą oto Pantherkę. Został więc obłożony pancerz wykonanym z PCV i pokryty zimmeritem z dwuskładnikowej masy modelarskiej Wamodo Wiem że koła podwozia na którym jest makieta powinny być nowego typu (czyli takie jak przy RUDYm) nie martwi mnie to jednak bo w większości będą zakryte. Jak już mówiłem jest to spontaniczny projekt ratujący zabytek i nie mam zamiaru wydawać ok.150zł za Dragona 9bo chyba nikt inny nie robi T-34/85 z kołami typu "spider") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Wydaje mi się, że na zdjęciu z filmu, Pantera ma bardziej pochyloną przednią płytę, niż w twoim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Fakt trochę za płasko ale bardziej mi tył wieżyczki nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Panowie, za głęboko wnikacie, to jest film przygodowy i tak duże oklaski dla ekipy firmowej, że te czołgi przypominały Pantery, ta scena trwa sekundę. Mieczy świetlnych też nie było, to były patyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi