Wojtek Tul Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Zgadzam się z Pafkiem, lepiej będę milczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Mogę powiedzieć tylko jedno o tym modelu - to jest modelarski majstersztyk! Oby tak dalej! Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARY69 Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 nic dodać,nic ująć,mistrzowstwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Tornado jak ty to robisz?? Wszystko dokładnie wykonane na cycuś... człowieku ja cie podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Super Andrzeju oby tak dalej, bo narazie pomyślnie widzę idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Dzięki za komentarze a na przyszłość proszę nie przesdzać z pochlebstwami Pod maską przybyły filtry paliwa i powietrza, cięgno gazu oraz tabliczki znamionowe. W komorze silnika praktycznie zostało tylko zakamuflować uszczelką szpary i wykonać drobne retusze. Następnie zabrałem się za montaż podnośników z szybami, oczywiście wszystko jest ruchome Fotki przedstawiają fazy opuszczania szyby: Do pdwozia zamontowałem już wydech, a w przednich reflektorach umieściłem żarówki. Pokrywę silnika przytwierdziłem już na stałe, a do niej zderzaki. Fotek tych podzespołów narazie nie zrobiłem bo model jest cały wypalcowany i muszę go najpierw wypucować, a tego już mi się dzisiaj nie chciało robić Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 No ładnie teraz się dopiero dowiedziałem, że Ty takie rzeczy z modelami wyprawiasz. Super moje gratulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Jeszcze tylko brakuje żeby silnik pracował i wydawał dźwięk w skali 1:8:P Naprawdę respekt za to jak robisz ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Te opuszczane szyby rozbroiły mnie do reszty Cudeńko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Hej, Jag wymiata i wygląga bardzo ładnie. Tornado, relacja i robota świetna. Gratuluję !!! pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Witam W tym temacie wszystko jasne nic się nie wypowiem, bo aż strach coś napisać :D Model jest Zaj..... PoZdRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Nie no z tymi szybami to już przegięcie Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2007 Dzieki za komentarze fajnie jest gdy komuś podobają sie moje wypociny Tymczasem markerem pomalowałem przednie klosze kierunkowskazów, które wcześniej podkleiłem folią chromowaną, dzięki niej wygląda jak by od spodu było lustro. Pomalowałem i zamontowałem wycieraczki, cholewcia dopiero na fotkach zoriętowałem się, że są angielskie ale i tak inaczej nie można było ich zamocować gdyż miały mocowania w ten a nie inny sposób, a w dodatku od spodu brak w nich przetłoczeń ( w późniejszym terminie wkonam je od podstaw). Porobiłem również drobne korekty w malowaniu pod maską, między innymi zmyłem benzyną łby srób na dmuchawie i malnąłem je ponownie. Lewe drzwi są już prawie gotowe, zostało w nich przykleić zewnętrzną chromowaną obramówkę. I tu właśnie mam problem, mianowicie wszystkie okna okleiłem folią BMF, w tym przypadku niebardzo mogę oklejać ramki gdyż ruchoma szyba może ja zedrzeć. Alcladem pomalować jej nie mogę bo będzie bardziej błyszczący niż folia, jeszcze pomyslę nad tym, może uda się dobrać jakiś srebny kolorek Do końca budowy mdelu jeszcze trchę, ale już teraz pozwoliłem sobie zrobić małą sesję zdjęciową. Prawdopodonie wiecej fotek nie będzie w tym temacie, po ukończeniu budowy modelu wrzucę je odrazu do galerii. A teraz zapraszam do oceny, słowa krytyki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Jedna wieeeeelka baaaajka , cudeńko robota kiedyś sklejałem takiego w 1:24 tylko wtedy jeszcze nie słyszałem o czymś takim jak aero i badziałem się pędzlem i wszystko wyszło bardziej podobne do czołgu niż na samochodu jednym słowem , ale twoje atko wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 I tu właśnie mam problem, mianowicie wszystkie okna okleiłem folią BMF, w tym przypadku niebardzo mogę oklejać ramki gdyż ruchoma szyba może ja zedrzeć. Alcladem pomalować jej nie mogę bo będzie bardziej błyszczący niż folia, jeszcze pomyslę nad tym, może uda się dobrać jakiś srebny kolorek Tornado a nie myślałeś żeby okleić to BMFem i pokryć werniksem półmatowym, żeby utrwalić tą folię ?? A tak poza tym to model wygląda cudnie. Nic dodać nic ująć. Tylko więcej takich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2007 Tornado a nie myślałeś żeby okleić to BMFem i pokryć werniksem półmatowym, żeby utrwalić tą folię ?? Kurna - nie pomyślałem o tym Dzięki za radę postaram się tak zrobić, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Ale szajs! Normalnie bardziej mógłbyś się postarać z tym modelem (Taki żart- mówiłeś, że słowa krytyki mile widziane ) Sorry, ale nie mogłem Bardzo ładnie się prezentuje. Kolega Krzysztof, którego poznaliśmy w Światowidzie wspominał właśnie o takim sposobie (BMF + werniks). Spróbuj Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Tornado wszystko ładnie, ale ja bym doczepił się do wycieraczek, mogły by być czarne, no i 2szt tylko bardziej by pasowało tak to spoko pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Tornado wszystko ładnie, ale ja bym doczepił się do wycieraczek, mogły by być czarne, no i 2szt tylko bardziej by pasowało tak to spoko pozdrowionka. - wszystko jest jak w prawidziwym Jaguarku... taki typ ze mial trzy szt. Ja sie przyczepiam do grubosci szyby w drzwiczkach - na fotkach dosc grubo to wyglada... Super model - moze tornado wez go w rece i niech ktos zrobi fotke - bedzie mozna zobaczyc jakie to duze Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Jedrus gratulacje. Dla mnie jak juz pisalem 3x . Troche mi szkoda tych swiatelek ale coz, to Twoj model. Ja poprosze o fotki w plenerze, gdzies przy ulicy itp. Pewnie bedzie wygladal jak orginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Nie mam właściwie już co pisać, bo wszyscy się już tak rozpisali, że hej No więc króciutko: najbardziej podoba mi się silnik. Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 To się nazywa MODEL !!!! Precyzja i wykonanie na najlepszym poziomie !!! Tylko patrzeć jak niedługo spłyną do domu nowe pucharki z zawodów MODELARSKICH !!!!! BARWO TORNADO wspaniała robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2007 Tornado wszystko ładnie, ale ja bym doczepił się do wycieraczek, mogły by być czarne, no i 2szt tylko bardziej by pasowało tak to spoko pozdrowionka. Wycieraczki są chromowane a gumy pomalowałem na czarny matt (zgodnie z oryginałem). Na fotkach widać, że Jagi mają po trzy wycieraczki ze stali nierdzewnej. Ps. W dodatku okazuje się, że nie muszę odwracać ich bo ten typ tak ma Ja sie przyczepiam do grubosci szyby w drzwiczkach - na fotkach dosc grubo to wyglada... Super model - moze tornado wez go w rece i niech ktos zrobi fotke - bedzie mozna zobaczyc jakie to duze Szyby mają około 1 mm grubości, myślę że takie muszą być aby wytrzymać obciażenie nacisku podnośnika Pawełku chciałeś fotki to i masz, drugie zdjęcie przedstawia Jaga z VW Passat w skali 1:24: Ja poprosze o fotki w plenerze, gdzies przy ulicy itp. Pewnie bedzie wygladal jak orginal Ok, masz to jak w banku, ale jak skończę budowę modelu. Ps. Dzieki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 No ładne cacuszko, Torni nie można powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 aaaaallleee to jest wielkieeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi