Majek Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Sprawdz w aparacie, prawdopodobnie mozesz ustawic sobie go tak, zeby robil zdjecia w nizszej rozdzielczosci, ale tez z niskim stopniem kompresji. Pewnie masz dwa parametry; rozmiar obrazu i jakosc. Rozmiar ustawiasz mniejszy, a jakos wysoka i jestes w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2007 Autor Share Napisano 12 Maja 2007 Dzięki za podpowiedź jutro zrobię sobie lekcje z fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Kasta do Jaguara przepięknie się prezentuje, jak się okazuje Andrzeju z wprawy malowaniem z puszki niewyszedłeś ;) nieżle się zpowiada czy to jest kolor z palety Tamyia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Kasta do Jaguara przepięknie się prezentuje, jak się okazuje Andrzeju z wprawy malowaniem z puszki niewyszedłeś ;) nieżle się zpowiada czy to jest kolor z palety Tamyia ? Tak, dokładnie tym samym, tzn. TS-8 Chyba nieźle Andrzej popłynąłeś na lakierach. Jak mi wiadomo TS-y nie należą do najtańszych sprayów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Kasta do Jaguara przepięknie się prezentuje, jak się okazuje Andrzeju z wprawy malowaniem z puszki niewyszedłeś ;) nieżle się zpowiada czy to jest kolor z palety Tamyia ? Tak, dokładnie tym samym, tzn. TS-8 Chyba nieźle Andrzej popłynąłeś na lakierach. Jak mi wiadomo TS-y nie należą do najtańszych sprayów Pozdrawiam Ano nieźle, prawie dwie dyszki puszka a czeka mnie kupno następnej partii. Zastanawiam się czy nastepne trzy spraye wystarczą bo po wyschnieciu kasty widoczne są mikropęknięcia, a wiec czeka mnie kolejna przecierka papierem wodnym i ponowne malowanie Tymczasem pobawiłem się z układem chlodzenia. Producent chyba zapomniał o wentylatorze albo doszdł do wniosku, że skoro będzie niewidoczny to celowo go pominął Ja jednak go zrobiłem, silnik pochodzi z przepiłowanego zbirnika powietrza od trucka, koło wiatraka wyciałem i oszlifowałem ze srodka ramki, a skrzydełka wiatraka wyciałem z płytki polisterynowej. A oto fotorelacja: i prawie gotowy, bo narazie złożony na sucho (sorki za jakosć fotki, ale co dpiero ja zrobiłem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 No i co ja moge napisać. Jak zawsze zaskakujesz swoją staranością w dtale i tym razem pokazałeś to że ktoś jak czegoś niezrobił to Ty to zrobisz. Piękny wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 No proszę, kolejny odcinek "zrób to sam" ...Ale prace widzę idą kapitalnie. Trochę dużo tych puszek zużyjesz, no ale w końcu mając takie gabaryty do pomalowania można się było tego spodziewać. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Normalnie nic tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Świetna robota Jakie gabaryty ma (pi razy lewe oko) sam wentylator?? Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 Jakie gabaryty ma (pi razy lewe oko) sam wentylator?? Okolo 5 cm. Chyba nie powiększałeś miniaturek bo to akurat można było odczytać na macie. Silnik i chłodnicę osadziłem w klatce na stałe. Cały układ chłodzenia połączyłem gumowymi przewodami, które zacisnąłem chromowanymi opaskami. Muszę jeszcze wykonać trochę poprawek lakierniczych, bo to farba gdzieniegdzie poscierała się, a to paluchy kropelką przykleiły mi się Oczywiscie dojdzie jeszcze instalacja elektryczna, ni pasek klinowy, ale na wszystko jeszcze przyjdzie pora. A teraz oceniajcie: Ps. Kurna jakoś nie mogę uporać się z tymi "artefaktami" wygląda na to że wychodzą tylko na czerwonym lakierze A może poprostu jestem fotografem z koziej du.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Rzekło by się "***** skąd ty to wyczarowałeś..."Normalnie bajeczka podoba mi się trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 No właśnie nie byłem pewien czy to w centymetrach, czy w calach Wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 A może poprostu jestem fotografem z koziej du.. Możesz być fotografem z koziej du.. - nam to nie przeszkadza. Najważniejsze, że jesteś modelarzem najwyższej klasy To co pokazałeś teraz na fotkach to jest dosłownie bajka, ja wysiadam nie ma co A te chromowane zaciski to naprawdę świetny pomysł Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Z tym kolorem czerwonym to tak generalnie jest nieciekawie przy kompresji. Nie tylko Ty sie borykasz z takim prblemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Bu Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 witam no pieknie to wyglada. ja czekam na model w tej skali tylko ze corvetty stingray. zobaczymy co soba przedstawia pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Dzięki za komentarze ja czekam na model w tej skali tylko ze corvetty stingray. zobaczymy co soba przedstawiapozdrowionka Mam ten model, co prawda jest dużo uboższy w detale, ale i tak jest super:) Ps. Przed godzinką wróciłem z trasy i zastałem w domu kilka paczek, w tym jedną już ocloną z USA. W sumie nie tak dużo doliczyli mi (bałem się że będzie więcej), bo od 90 $ 66 zł. A oto i model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Bardzo ciekawy ten Jag, mam pewne obawy czy model w tej skali nie będzie po złożeniu wyglądał zbyt plastikowo, poza tym wielkość wyciąga wszelkie niedoróbki. Np krytycznym miejscem może być miejsce przyklejenia przedniej szyby od środka kabiny, pewnie będzie wymagało jakiegoś maskowania. Na marginesie czy mógłbyś wrzucić in-box tej Corvetty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 mam pewne obawy czy model w tej skali nie będzie po złożeniu wyglądał zbyt plastikowo Zapewne masz rację, ale to okaże sie po zbudowaniu modelu. poza tym wielkość wyciąga wszelkie niedoróbki. Np krytycznym miejscem może być miejsce przyklejenia przedniej szyby od środka kabiny, pewnie będzie wymagało jakiegoś maskowania. Akurat z przednią szybą nie powinno być problemu, w tym modelu jest wycięta prawie na wymiar, piszę "prawie" bo jej boki są ciut za wąskie i obawiam się czy aby nie zostanie szpara w oknie Zastanawiałem się również nad tym aby wyłożyć wewnętrzne ściany jakąś wykładziną imitujacą tapicerkę, ale z tym mam jeszcze czas. Na marginesie czy mógłbyś wrzucić in-box tej Corvetty? Ok, postaram się wieczorem porobić fotki i zamieszczę je w osobnym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 Ponieważ w sklepach są ciągłe kłopoty z zaopatrzeniem w spraye TS-8, a mi też go brakło, to postanowiłem przemalować nadwozie Motipem " Daewoo 73L". Kolor farby jest bardzo zbliżony do TS-8, więc doszedłem do wniosku, że silnika z osprzętem nie będę wymontowywał z klatki aby ją przemalować, poprostu zostawie ją taką jaka jest. Natomist dzisiaj zdążyłem dwukrotnie machnąć elementy karoserii, wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Teraz ja się wypowiem do twojego tematu, pięknie jak zawsze można cię pochwalić ,dzisiaj było bardzo gorąco więc ja też malowałem myślę ,że wszystko Ci bardzo ładnie wyszlo, bo przecierz z Ciebie jest fachowiec pozdrawiam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Hej, o kurna chata ... czapki z głów ... lakier boski :-) btw. mam nadzieję, że sobie jaja robisz, że nie zrobisz imitacji tapicerki. Czekam na więcej pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 :benc: chylę czoła przed mistrzem :benc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 Dziki za wystawione opinie Hej,btw. mam nadzieję, że sobie jaja robisz, że nie zrobisz imitacji tapicerki. Ależ ja napisałem, że zastanawiam się nad oklejeniem wnętrza, a to znaczy, że główkuję jakiego użyć do tego celu materiału Założenia mam takie; podłogę okleję sztucznym czarnym zamszem, fotele, wewnętrzne boczki drzwi i podłogę bagażnika pomaluje na czarny półmat gdyż elementy te powinne być skórzane, a na sufit planuję jakiś jasny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 No i problemik z TS'kami rozwiązany Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Kurka lakier ma polysk jak przyslowiowe psie ........ Z planami co do tapicerki mnie dobiles. Jeszcze tylko powiedz, ze bedziesz robil oswietlenie to normalnie bede mial stracha tu zagladac Z drugiej strony moja ciekawosc mi chyba na to niepozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi