Sniper Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Witam, chciałbym zaprezentować model Tygrysa Królewskiego wykonany przez mojego ojca. Model jest wykonany od podstaw, w całości z metalu...Jako baza posłużył model kartonowy bodajże z GPMu, plus wiele szczegółów wyciągniętych z dokumentacji. Co prawda nie jest to typowa galeria...ale myślę że nie będziecie mieli mi tego za złe Zapraszam do oglądania i komentowania, w razie potrzeby postaram się odpowiedzieć na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Tytaniczna praca,ogromny podziw dla Ojca.Robi wrażenie,mimo że jest w całości z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 adam juszczak czyżbym w cytacie wyczuwał nutkę ironii...? no cóż...nadal jest CAŁY z metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombat69 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Budzi podziw! To zabrzmi nie logicznie, ale... Ojcu trzeba pogratulować Modelu, a Tobie pogratulować Ojca! Swoją drogą z czystej ciekawości zapytam - Ile ten kociak waży? Pozdrawiam Kombat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Pogratulować tacie pomysłu, wytrwałości, samozaparcia i wykonania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 WOW! Jaka to właściwie skala? 1:25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Ochy i Achy nie mogą przysłonić jednego: to model metalowy, a tutaj mamy forum modelarstwa plastikowego. Proszę zatem o zbanowanie kolegi i usunięcie tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 przecież jak wół napisane 1:25 na początku. model wbija w ziemię, wykonanie od podstaw jest genialne. trochę gorzej z malowaniem - można byłoby pomyśleć o bardziej zaawansowanych efektach malarskich. a ile wazy takie cudeńko?niskie ukłony dla taty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Żadna ironia,tylko CAŁY z metalu A forum jest plastikowe ,ale to oczywiście nie umniejsza wartości modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2011 Dzięki wszystkim za ocene, oczywiscie wiem że to forum plastikowe...ale widział ktos forum dla kowali-zegarmistrzów? poza tym to chyba dobre miejsce żeby porównać co mozna zrobic z metalu i plastiku. Model waży ok 3 kg, chociaz jeszcze dokładnie go nie wazylismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Niezła robota. Teraz przydałoby mu się nadać realne malowanie historyczne, nowe oznaczenia, co by wygladał naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 To jest chore xD Twój starszy to mistrz obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Te koła i gąsienice to mistrzostwo świata, patrząc na części z których powstały. Można by popracować nad malowaniem, ale nawet z takim model jest genialny. Plus za Rhapsody of fire w tle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Piękna robota, gratuluję. Twój ojciec z moim mogliby sobie podać rękę, gdyż mój zrobił co prawda bardziej sylwetkowy i z silnikiem, ale zrobił T 34. Korpus czołgu do dziś leży gdzieś w piwnicy. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 No i to jest mrawdziwe modelarstwo, az mi sie odechcialo dzisiaj kleic te moje plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 jarek38 ...hmmm cóż...T-34/76 stoi w szafce od paru lat...też full metall... ;) author21 malowanie jest jak najbardziej historyczne, zaczerpnięte z monografii autorstwa Trojcy, bardzo zresztą dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Fajny, fajowski... szkoda tylko że i tak wygląda na koniec jak z plastiku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Jak by ten czołg jeździł, to by go tylko w pole wysłać i toszke z wiatrówki by obstrzelac Niesamowity model PS z tą wiatrówką to żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 To kiedy TP7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Brakuje washa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi