Grzes Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Z tego co ja wiem model Straży Granicznej ma rejestrację SN-30XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 Tylko gdzie można kupić Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Tutaj: Sklep MARTOLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Ktoś wie jakie oznaczenia ma wersja RL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 Możliwe że 0501 lub 0502. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 numer taktyczny wersji RL to 0417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Jesteś pewien że 0417? 0417 posiadał pierwszy model sokoła w wersji T. Na zdjęciu jako wersja ratownicza; 0417 ma teraz nowe jednolite malowanie. 0417 jest już przystosowany do wersji RL. Czyżby producent nie zaproponował nam nowego numeru bocznego? Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Ja tam się na 0417 nieobrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Z moich poufnych źródeł wiem, że na arkusiku są numery 0501 i 0502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 witka , 0501 i 0502 to też była wersja T przebudowana na RL , ale z tego co wiem jeszcze latają w kolorowym kamo a nowe barwy ma właśnie 0417 -- pozdro dla wszystkich sokoło maniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 0502 jest zielony na bank i 0501 chyba też. viewtopic.php?t=3028 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Wszystkie Sokoły LGPR-u są juz przemalowane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 no to moja pomyłka ... na przeprosiny stawiam ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 Witam wszystkich zainteresowanych nowymi Sokołami. Dzisiaj otrzymałem dwa nowe modele Sokoła. PZL W-3RL i PZL W-3 Straż Graniczna. Generalnie wypraski identyczne jak w pierwszym modelu w wersji T. Dodano wypraskę z takimi elementami jak: - zasobnik na tratwę ratunkową - wciągarka - reflektor - głowica obserwacyjna. W obu instrukcjach zaznaczono montaż nowego wyposażenia. Dla wersji w barwach Straży Granicznej. Dla W-3 RL W dodatkowej wyprasce są również elementy oznaczone jako części nr. 61 i 62 których nie oznaczony w obu instrukcjach. Jednak są to chyba elementy które będą wykorzystane w innych wersjach tego modelu.Cześć 61 to charakterystyczny ,,daszek,, montowany w niektórych wersjach Sokoła. Kalkomania oczywiście Techmod - cóż więcej dodać. Osobiście uważam że warto wyłożyć 30 zł za model rodzimego śmiglaka. Pozdrawiam wszystkich Sokołowców. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Skoro powstają kolejne wersie modelu chciałbym zapytać, czy planowane jest wydanie miniatury Głuszcza? Myślę, że nie tylko ja bym się ucieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2008 Ta firma która produkuje Sokoły, mogła by troszkę uleprzyć ten śmigłowiec. Mam Sokoła i powiem szczerze "Porażka" Można by, to było lepiej zrobić. Nie postarali się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 No rzeczywiście do poziomu italeri to trochę brakuje, dobrze że coś rozwijają dokładając wyciągarkę i resztę. Odnoszę wrażenie że ten model jest zrobiony specjalnie pod blachy Partu za których komplet trzeba by zapłacić majątek. Największym mankamentem modelu jest oszklenie. oczywiście kupiłem 3 modele i jeden już jest gotowy ale można by ten model jeszcze udoskonalić czego firmie AJ-Model serdecznie życze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 AJ Model obiecywał że popracuje nad poprawieniem modeli, a o to czy firma się zmobilizoała wypada zapytac KRYSTKA Na razie brawo za kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Szkoda tylko, że czcionka użyta w kalkach na Sokoła SG nie odpowiada tej, która jest na rzeczywistym śmigłowcu. Pozdrawiam Wymysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Modele Sokoła trafiły już zagranicę Sokół W-3 Sokół W-3RL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Daj spokój... każdy kiedyś zaczynał. Myślisz, że zagranicą wszystko było tip-top od razu? A widząc co potraficie zrobić z pudełkowej wersji nie sądzę, by to był taki obciach. Bardziej doświadczeni modelarze potraktują je jako modele bazowe, a dla dla mniej nie będzie to miało znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Daj spokój... każdy kiedyś zaczynał. Myślisz, że zagranicą wszystko było tip-top od razu? A widząc co potraficie zrobić z pudełkowej wersji nie sądzę, by to był taki obciach. Bardziej doświadczeni modelarze potraktują je jako modele bazowe, a dla dla mniej nie będzie to miało znaczenia No niby masz troche racji, ale mimo wszystko wydaje się, że owo "zaczynanie" powinno się dzis zaczynać z nieco wyższego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Też masz rację, bo całkiem inne czasy i inne możliwości technologiczne. Nieporównanie lepszy dostęp do parku maszynowego, większa precyzja... Ale u nas nie ma firm z wieloletnią tradycją w tym obszarze, a więc i brak doświadczeń. Uczymy się i potrzebujemy dużego kredytu zaufania... i czasu. Jeśli Sokół będzie miał wystarczającą sprzedaż, będą widoki na inwestycje i rozwój. A co za tym idzie polepszenie jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Dowiedziałem sie (nieoficjalnie), że na rynek ma trafić wersja Sokoła, który obsługiwał wizytę Papieża J.P. II na Litwie. O ile sie nie myle n/b 414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 RAV, widziałem co zrobiłeś z Orlikiem z Marfixu, więc nie rozumiem twojego negatywnego nastawienia do tego modelu. Przecież tamten to był znacznie większy śmieć, a z tego Sokoła naprawdę da się coś wycisnąć, biorąc pod uwagę dość niezłą dokumentację, chociażby numer specjalny Aeroplana z płytą CD (mam niestety bez płyty, ale jeśli jest na podobnym poziomie co to o Orliku to jest naprawdę nieźle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi