Marcin.K Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Witam Wykopałem się ze stosów kostki brukowej oraz malowania mieszkania, więc mogę nadrobić zaległości. Fotka z pudełkiem od zapałek: Dla porównania fotka z innym modelem USS Arizoną (przepraszam za jakość zdjęcia) Liczba zużytych zapałek to ok. 2 tyś licząc wszystkie odrzuty etc. Ostatnio zaciekawiło mnie ile rzeczywiscie zapałek poszło na model. Dzieląc wagę modelu przez wagę jednej zapałki otrzymałem ich teoretycznie 1767, więc szacunkowo wszystko sie zgadza. Model jutro zostanie polakierowany i zostanie wykończona podstawka dla niego. Dziękuję za ciepłe słowa, choć ten model jest prosty i łatwy w tej materii. Obecnie zaczynam dość ambitny model, którym jest Mack Super-Liner i jak coś się konkretnego wykluje nie omieszkam wrzucić relację na forum;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 ...... masz grubo! Rozwalają mnie na kawałeczki twoje prace.no ciekaw jestem efekty końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Gratuluję pracy i siły charakteru. Nie wiem czego bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Podtrzymuję swoje zdanie co do Boforsa. Po ujrzeniu Arizony pakuję manele i wyjeżdżam na Madagaskar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 choć ten model jest prosty i łatwy w tej materii. I w tym sposobem Marcin jest pierwszą osobą której udało się rozp*^(*^ mój wszechświat Winszuję, gratuluję jesteś mega. Masz moc......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Arizona marszem go galerii okrętów!!! Coś niesamowitego Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Dobra,wyrzucam wszystkie plastiki i idę do domu.Będę kolekcjonował pudełka po Nervosolu. Jesteś Wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Żeby nie było tak różowo to Arizona ma niewłaściwy kolor. A to był oczywiście żart. Na poważnie to oddaje honory. Szczególnie że kiedyś popełniłem pancernik z kartonu i wiem ile czasu to zajmuje. A wyrzeźbić go z zapałek to już kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Robisz to dla siebie czy komercyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Cześć! Coś niesamowitego, jestem pod wrażeniem. Wykupiłeś chyba wszystkie zapałki w okolicy na Arizone Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Arizona Przydała by się galeria z większa ilością zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Już sam Bofors robi wrażenie. Jednak ten okręt, brak mi słów, żeby opisać zachwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Hmm, wydaje się ,że wszystko co do tej pory widziałem na forum to było zwykłe rozmienianie się na drobne przy twoich "modelach" Jedynym wyjaśnieniem tego co pokazałeś może być długoletni wyrok ,gdzie zabawa zapałkami to jedyny rodzaj rozrywki. Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin.K Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Witam Dziękuję za pozytywne komentarze, szczególnie że często słyszę typu "zajmij się prawdziwym modelarstwem" Te są niezwykle budujące i mobilizujące do dalszej pracy. Robisz to dla siebie czy komercyjnie? Tylko dla siebie. Ciężko mi byłoby wycenić taki model, który co prawda nie jest drogi do wykonania, jak np waloryzowane modele plastikowe, jednak ze względu na rodzaj modelarstwa i jego rzadkość jest jedyny w swoim rodzaju, i mało modeli ma swoje zapałczane duplikaty. Zresztą oprócz ogromu czasu jaki należy włożyć w wykonanie modelu, wkłada się, metaforycznie mówiąc, "serce" i rozstanie z takim modelem jest "trudne";). Swoją drogą marzy mi sie jakaś mini galeria z modelami, ale to bardzo odległa przyszłość. Żeby nie było tak różowo to Arizona ma niewłaściwy kolor. ..ale zapewne tonie szybciej niż jej odpowiednik na dnie Pearl Harbor, czego jednak nie będę sprawdzał ;). Tak na serio to Arizonka ma parę błędów w konstrukcji niektórych elementów bo za bardzo chciałem ją skończyć a pośpiech nie jest tutaj wskazany. Jak się uda to przywiozę ją do Lublina na Spotkania Modelarskie razem boforsem i mniejszym Titanic'iem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 szczególnie że często słyszę typu "zajmij się prawdziwym modelarstwem" Taki mały offtop? A co to jest prawdziwe modelarstwo? RC, Kartonowe, plastykowe? Robisz kawał niezłej roboty, co z tego że z dosyć "oryginalnego" tworzywa. Osoby gadające takie bzdury są ignorantami i kretynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Cześć, Oglądałem Twoje pozostałe modele. Z całą pewnością mogę stwierdzić, że wszyscy modelarze mogą brać z Ciebie przykład jeśli chodzi o wytrwałość i dążenie do celu. Gratuluje i życzę pomyślnych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Tylko dla siebie. Tym bardziej Cie podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin.K Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Witam Udało mi się wygospodarować troche czasu i skończyć tego boforsa: Przy okazji idąc za ciosem, buduje działo sig 33 na podstawie modelu kartonowego. Kółko przed szlifowaniem: Skala dla porównania nie odbiega od boforsa. Na ostatnim zdjęciu pierwsza wersja kółek, obecna wersja bardziej przypomina ten z wydania kartonowego (a raczej powinna:)). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Jeszcze raz padam na kolana i mowię: Niesamowite ! Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Czy to już koniec, czy będziesz jeszcze coś dorabiać? Cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin.K Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Bofors 40mm już jest skończony. Jako że powstanie jeszcze sig33 i prawdopodobnie do kolekcji bofors 37mm będę co jakiś czas wrzucać tu fotki z ich budowy, bo nie ma sensu zakładać nowego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Jak to nie ma sensu ! Pewnie, że jest sens. Zakładaj i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Powaliłeś mnie z tym projektem. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ja chce więcej fotek w galerii!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin.K Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Witam Sig33 był stosunkowo prosty więc szybko ukończony, parę fotek: Teraz na warsztacie bofors wz.38 do kompletu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi