Kami Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam Wczoraj odebrałem przesyłkę i nie mogłem się wręcz powstrzymać przed zbudowaniem tego pojazdu... że tak powiem, zainspirował mnie artykuł w SM na temat Scout Cara Jest to mój pierwszy pancerniak, więc proszę o pomoc, komentarze i krytykę Pudło: W pudle: No i malowanko: Niedługo kolejne fotki Zapraszam do oglądania i pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 No to jest nas dwóch na forum. Masz fajny wariant malowania, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam Troszkę mnie nie było, ale wiadomo jak to jest Scout już w większości sklejony: Model jest świetnie wykonany i zdetalowany, a budowa sprawia sporo frajdy ...jest co prawda kilka miejsc gdzie można użyć szpachli, ale są to śladowe ilości... Postanowiłem się też pobawić troszkę silnikiem: Ale jakoś nie mam pomysłu co dalej z nim zrobić ...jakieś pomysły? Przeglądając oferty różnych sklepów natrafiłem na żywiczny zestaw bambetli do Scouta: Co o tym sądzicie? Warto? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Hmm... bambetle warto, tylko.. Jak znam Black Doga to cena tych cudeniek przekracza wartość modelu. Przynajmniej w przypadku mojego Granta. Sugerowałbym spróbować zrobić je samemu, a to traktować jako alternatywę. No chyba że kasa nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Mam też ten wóz tylko w póznej wrsji, ten zestaw tobołków zacny,gdzie i za ile można to kupić? do 11-ki jeszcze fajniejszy http://blog.net-maquettes.com/pl/maquettes/nouveautes/sd-kfz-11-accessories-set-black-dog-t35052/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Mam też ten wóz tylko w póznej wrsji, ten zestaw tobołków zacny,gdzie i za ile można to kupić? do 11-ki jeszcze fajniejszy http://blog.net-maquettes.com/pl/maquet ... og-t35052/ Tobołki są w kilku sklepach a ceny zaczynają się od 74 do ponad 80zł... (http://www.exito.sklep.pl/BLACK_DOG_T35049_135_US_M3A1_Scout_Car_accessories_set-8504.html) Cena wyższa od modelu... ale coś czuję w kościach, że może zagości na moim Scoucie Jeśli ktoś widział te tobołki z bliska albo ma fajne fotki szczegółów to bardzo bym prosił Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Tobołki są w kilku sklepach a ceny zaczynają się od 74 do ponad 80zł... (http://www.exito.sklep.pl/BLACK_DOG_T35049_135_US_M3A1_Scout_Car_accessories_set-8504.html) Cena wyższa od modelu... ale coś czuję w kościach, że może zagości na moim Scoucie dzięki za namiary ,cena raczej takiej się spodziewałem a za model dałem 100zł więc więcej skusze się chyba na nie bo wyglądają na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 No no... Ładne autko się zapowiada. Co prawda nie pomogę merytorycznie, ale z chęcią zaglądnę Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Piękna ta żywica, tylko cena miażdży, ale myśle że warta efektu końcowego na modelu. Kibicuje, bo pojazd fajny. Mam na niego coraz większą ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Witam Skorzystałem z weekendu i skończyłem sklejanie Scout'a. Trochę to trwało, ale myślę, że było warto... Resztę detali dokleję już po malowaniu A jak się uda jutro psiknę Surfacer... Mam prośbę, jeśli wiecie gdzie można dorwać jakieś fajne bambetle, co by z lekka zagracić model (jakieś skrzynki, butelki, broń itp) to proszę o link (albo PW) Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Pieknie czyściutko sklejony czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Świetnie to wygląda. Pięknie poskładany. Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Podoba mi się Twój modelik. Jakie malowanie?? Pudełkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór Podoba mi się Twój modelik. Jakie malowanie?? Pudełkowe? Większość Scoutów, jakie widziałem miało zielone malowanie, ale trafiłem na fajny kamuflaż w SM (piaskowe z ciemnymi plamami) i takie postaram się wykonać... No właśnie postaram się... Walczę z moim aerografem od tygodnia i materia wygrywa Aerek jest praktycznie nowy, dysza 0,3, ciśnienie ok 2bar, w zbiorniczku Surfacer 1200 z dedykowanym leveling thinnerem i retarderem od gunze... Taką miksturę wlewam na próbę do zbiorniczka i zazwyczaj wszystko fajnie i gdy tylko chcę zmienić proporcję mieszanki albo dolać Surfacera i przenieść się na model zaczyna się zabawa... Aerograf pruszy, zatyka się i ogólnie nie da się malować (cofanie powietrza nic nie daje) ...gdy czyszczę z tego aerograf dysza i iglica są całe oblepione... sytuacja powtarza się raz za razem Ogólnie zero przyjemności z malowania (jedyny plus to wprawa w czyszczeniu ) i marnowanie chemii... Pomóżcie, bo zwątpię W czym może tkwić problem? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Może jakaś kąpiel w zmywaczu? A jak na samych farbach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Tytuł: Re: M3A1 Scout Car 1:35 by Kami Cytuj Dzięki Panowie za pozytywny odbiór kamil83 napisał(a): Podoba mi się Twój modelik. Jakie malowanie?? Pudełkowe? Większość Scoutów, jakie widziałem miało zielone malowanie, ale trafiłem na fajny kamuflaż w SM (piaskowe z ciemnymi plamami) i takie postaram się wykonać... No właśnie postaram się... Walczę z moim aerografem od tygodnia i materia wygrywa Aerek jest praktycznie nowy, dysza 0,3, ciśnienie ok 2bar, w zbiorniczku Surfacer 1200 z dedykowanym leveling thinnerem i retarderem od gunze... Taką miksturę wlewam na próbę do zbiorniczka i zazwyczaj wszystko fajnie i gdy tylko chcę zmienić proporcję mieszanki albo dolać Surfacera i przenieść się na model zaczyna się zabawa... Aerograf pruszy, zatyka się i ogólnie nie da się malować (cofanie powietrza nic nie daje) ...gdy czyszczę z tego aerograf dysza i iglica są całe oblepione... sytuacja powtarza się raz za razem Ogólnie zero przyjemności z malowania (jedyny plus to wprawa w czyszczeniu ) i marnowanie chemii... Pomóżcie, bo zwątpię W czym może tkwić problem? W jakiej proporcji mieszasz surfacer z leveling thinnerem? Leveling w swoim składzie ma od razu retarder więc nie musisz do niego nic dolewać. Trzeba rozcieńczać co najmniej 2 lub 3:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Dzięki wielkie Panowie Po wielu próbach udało mi się dobrać odpowiednie proporcje mieszanki i aerograf psika jak złoto... ufff Czeka mnie jeszcze jedna sesja z Surfacerem (troszkę zabrakło a nie chciałem przegrzać kompresora) i wtedy wrzucę fotki ... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Witam Obrobiłem resztę detali i położyłem podkład: Karabiny zastawiłem na deser Teraz czas na preshading i malowanie wnętrza... aha, ponawiam prośbę o namiary na jakieś bambetle, którymi można by trochę zagracić model (może ktoś ma coś na zbyciu) Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Bambetle? A może spróbuj coś sam zrobić. Chciałem do Granta kupić Black Dog ale cena mnie narazie zniechęca i chyba spróbuje zrobić coś sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Black doga sobie odpuszczam... Bardziej chodzi mi o jakąś skrzynkę, karabin, flaszeczkę albo coś w tym stylu Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Kami. Proponowałbym Ci koła w całości malować oddzielnie, a nie tylko opony. Przerobiłem ten temat kilka razy. Na sucho przed pomalowaniem wszystko składało się bez problemu. Po pomalowaniu już nie. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam SAGITARIUS-teraz to już chyba za późno, ale damy radę Pierwszy w życiu preshading Co o tym sądzicie? (do niektórych zakamarków nie udało się dostać aerografem, ale myślę, że następne etapy malowania to zakryją) Oraz to, co znalazłem pod choinką: Poszperałem troszkę i znalazłem coś takiego do Scout'a: http://maxhobby.pl/pl/p/35229-Allied-Vehicles-Accessory-Set/328 Warto? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Warto ale tylko dla samych beczek i kanistrów. Reszta toreb i plandek wygląda niestety "zabawkowo" A modelik jak dotychczas wygląda OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Oraz to, co znalazłem pod choinką:Obrazek pogratulować kumatego Mikołaja sam zbieram siły na zakup zaginarki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Taka zaginarka to jest piękna rzecz...chciałbym ją mieć. Malujesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi