Konrad C Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam! Model skończony. Jakiś tam piękny to on nie jest ale może się komuś spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Jest tak piękny w swej brzydocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam! Czad i wymiatanie z dowaleniem do pieca! Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Na pierwszy rzut oka prezentuje się świetnie, natomiast po dokładniejszej analizie okazuje się, że model jest bardzo nierówny. Najgorszym elementem moim zdaniem są szczeliny obserwacyjne - krzywo namalowane i zdecydowanie powinny być wywiercone. Prawdę mówiąc na pierwszy rzut oka nie wiedziałem, że to szczeliny w niektórych miejscach. Źle się prezentuje szczelina kierowcy, ponieważ nie zaszpachlowałeś imitacji tej szczeliny w plastiku, a jedynie próbowałeś ją namalować. Wydaje mi się też, że jednak nie udało Ci się wystarczająco mocno zróżnicować kolorystycznie górnej części pojazdu, przez co podwozie wygląda bardzo interesująco i odstaje od reszty wizualnie. Generalnie wyszło bardzo dobrze, mi odbiór psują jedynie szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Kolejny świetny model ze stajni Konrad C. Napisz proszę z czego robiłeś wypełnienie lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Bardzo mi się podoba, szczególnie góra i to jak olejami urozmaiciłeś jednobarwne kamo. Świetnie się to ogląda. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 No - gratuluje - jak na zieleniznę jest bardzo okej...utaplanie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Dzięki panowie Co następne? T-34/76 z bitwy na Łuku Kurskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 AJ nie mam już możliwości edytowania. bazylms - lampa a raczej szkiełko pożyczone od T-34/76 w 1/48 z HobbyBossa. Przyklejone na clearfixa (Humbroll). Trzeba będzie to zrywać bo strasznie pożółkło. Normalnie to zalewam stil wather. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Napisz tu albo na priva trochę więcej detali na temat tego specyfiku, bo czeka mnie przeprawa z dwoma modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Napisz tu albo na priva trochę więcej detali na temat tego specyfiku, bo czeka mnie przeprawa z dwoma modelami. Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Bardzo podoba mi się uzyskany kolor i połyskliwość powierzchni - widać, że to stalowa pucha na gąsienicach. A po świetnym błotku widać, że pucha swoje przeszła. Udany model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Oczywiście pomyliłem się. Chodziło o Still Water [Vallejo 26230]. Kupiłem ją na allegro (już nie pamiętam za ile). Na internecie jest dosyć droga ale świetnie spełnia swoją role. Mi niestety już jej zabrakło do T-28 więc kombinowałem z Humbrolowskim Clearfixem. Same reflektory trzeba oczywiście rozwiercać jeśli jest potrzeba a następnie pomalować na kolor srebrny bądź inny. Po pomalowaniu należy rozprowadzić żel i odczekać aż wyschnie. Po wyschnięciu zabieg trzeba powtarzać bo specyfik się zapada w środku. Już nie wiem ile czasu czekałem do wyschnięcia bo zawsze to zostawiałem na noc. Myślę, że jeszcze dam na warsztat T-34/76 z HobbyBossa aby pokazać Wam jak zrobić błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Oj do czerczila twojego się nie równa, oprócz brudzingu jest git, błotko mi jakoś nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Świetny model, bardzo fajnie prezentuje się błoto Jedyne co mi się nie widzi to szmata w otwartym luku z tyłu wozu -ale to tylko mały szczególik . Oj szkoda , że nie powrócisz do 72 - miałbyś czym się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Oj szkoda , że nie powrócisz do 72 - miałbyś czym się pochwalić Kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Dzięki. Specyfik już kupiony. Będziemy testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Bardzo fajny model. Nie będę krytykował drobiazgów, bo jeśli nie rzucają się w oczy, to znaczy, ze nie deprecjonują wartości modelu. A nie rzucają się (może poza tą szmatą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Mnie jeszcze razie ten kawał drewna na burcie kadłuba. Wygląda jak by był przyspawany do kadłuba. Trzeba go było jakąś liną albo łańcuchem opleść i było dobrze. Ale całość modelu prezentuje się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Ładnie wyszła ci ta 28, tak patrze i patrze i ... gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Czołg paskudny, ale model efektowny i ciekawy. Malowanie mi się podoba, weathering również niezły chociaż widzę, że wpadasz w pewien trend (tu błoto, tam plama) co powoduje, że kolejny model wygląda tak samo jak poprzednie (patrz Churchill). Mam nadzieję,że będzie sobie trochę odważniej poczynał przy okazji malowania i wykończeniówki T-34 oraz, że nie pojawi się na nim kolejna szmata... Szczeliny są głównym mankamentem Twojej pracy, a jako, że zostały już omówione przez kolegę Mae, to zostawię je w spokoju. Powodzenia w kolejnej walce Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziękuję za komentarze oraz za fotkę admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Świetny model. przyłączam się do chwalących. Gdyby jeszcze te szczeliny obserwacyjne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Ładnie wykonany model efekt błota powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Małe poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi