GrzesiekW Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Przejedź tą wieżę papierem ściernym 1200, bo Ci powychodziły rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 tak wiem jeszcze ją dopieszcze po szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 cześć na dzień dzisiejszy sherman wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Dla mnie ładnie. Bęziesz go malowała aerografem czy dokończysz pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 myśle że poczekam na aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 No to czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Witam mam takie pytanie czy ta częśc 47 B ma tak być przyklejona bo nie da się jej bardzie wcisnąć a mi się wydaje że troche odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Poprzeglądaj galerie eksponatów muzealnych. Zdjęcia (zazwyczaj) są duże i dobrej jakości.Wyszukaj interesujący detal i porównaj. np : http://www.primeportal.net/tanks/don_pics/m4a1_sec_walk_1.htm i przykładowe zdjęcie interesującego fragmentu : http://data.primeportal.net/tanks/don_pics/m4a1/m4a1_37_of_82.jpg pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Amen, w "linkach" w dziale warsztat podałem także inne fajne strony z tzw. "walkaround". Sprawdź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Witam.Czesc 47 B jest ok.A jak tam z faktura powierzchni odlewanych,latwa do zrobienia ,a efekt jest .A jak juz chcialbys pobawic sie z faktura proponuje troche spawow.Sorry ze tak czarno ale juz po podkladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 dzięki wszystkim a co do faktury to ty na swoim czołgu z czego ją zrobiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Klejem,dokladnie Humbrol Liquid Poly,nanioslem na powierzchnie i uderzalem krotko przycietym pedzlem(tapowanie?)Ale mozna to zrobic jakims reagujacym rozpuszczalnikem np.nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Gdybyś jeszcze opowiedział o spawach - był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Witam.Spawy mozna zrobic z cienkiego walka miliputa tak na czysto,ale tu uzylem cienkiego precika z rozciagnietej ramki.Przyklejam go na ww klej i dosc obficie smaruje .Precik staje sie plastyczny i czyms okraglym w przekroju ugniatam go- uzywam drugiej strony wiertla np.0.5 mm.Proponuje pocwiczyc na jakims zlomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Witam wszystkich właśnie zakupiłem szpachle humbrol model filler na poczatek chce zakleić wszelkie szczelinki i tu moje pytanie czym ją nakładać na model ??? odrazu możecie dać podpowiedzi co do faktury odlewu bo też mam zamiar zrobić ją tą szpachlą Pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Do wypełniania dziurek, szparek itp nakładam wykałaczką albo zapałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Fakturę odlewu robię nakładając cienką warstwę szpachli i uderzam szczoteczką do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Słyszałęm coś o metodzie rozpuszczalnika nitro Jak coś znajdę to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Rozp. nitro lub np. klej modelarski rozpuszczający polistyren.Sztywny pędzelek np. z zestawów szkolnych akwarelek. Smarujesz fragment modelu klejem , po 10-15 sekundach "dziubiesz" pędzelkiem.Pędzel trzymasz "na sztorc" prostopadle do obrabianej powierzchni.Wysycha po 2-3 dniach (dobrze) , ew. dzioby i zadziory przecierasz papierem ściernym.Następnego dnia. Klejem/nitro nasączasz niewielkie powierzchnie.Niektóre modele potrafią się zdeformować (np. zapadnięcia). Śmierdzi. pzdr mrcin wydziobany (tylko kadłub) pomalowany nie za bardzo widać... Można użyć kleju CA (super glue , kropelka , najtańszy).Wyciskasz klej do jakiegoś pojemniczka - np.wykorzystane opakowania po tabletkach. Nakładasz wacikiem , palcem , zwitkiem papieru , byle szybko.Nie rozpuszcza plastiku , schnie bardzo szybko , skleja palce.Ostrzejsza faktura. Opary groźne dla oczu. Naprawdę. Wieża powyższego m47 pierwotnie rozpuszczana , przy drugim podejściu doprawiana CA (przeróbki). i przed przemalowaniem Tylko CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 O tak, właśnie o tą metodę mi chodziło. Sam nie stosowałem ale efekt (jak widać) świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 o super chciałbym uzyskać taki efekt jak widać na ostatnim zdjęciu czyli wystarczy mi tylko kropelka czy super glue tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 "Faktura" na ostatnim zdjęciu była robiona CA.Na włazach również.Przećwicz nakładanie , łatwo pozalewać detale. Pomyłki pozostaje zeskrobać (debonder jest dość drogi). Używam najtańszego kleju "z Pudzianem". Nitro/klej modelarski rozpuszcza powierzchnię modelu którą mieszasz pędzelkiem.Chyba łatwiejsze . Wadą jest długie schnięcie. CA pogrubia powierzchnię modelu tworząc nieregularne "gluty". To ma symulować fakturę elementów "odlewanych". pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 cześć właśnie zrobiłem małą próbke faktury I jak wam się podoba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Teraz drobnym papierem ściernym to przeszlifuj i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi