wojtek1984jedlicze Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Mały samochodzik i drzewo. cześć. chciałbym Wam przedstawić efekty moich prac nad roślinnością a dokładniej nad drzewami.jest to nietypowa relacja bo pojazd jaki przedstawiam nie jest głównym bohaterem tego wątku. Na początek zamieszczam jedno zdjęcie obrazujące małą dioramę przedstawiającą polanę z zaparkowanym blisko drzewa samochodem terenowym. drzewa wykonuję od zera samodzielnie sposobami jakie opracowywałem już dość długi czas. efekty tych prac możecie zobaczyć na zdjęciu, zapraszam do komentowania. więcej o ich budowie będę umieszczał w kolejnych postach jeśli zobaczę , że jesteście zainteresowani. zatem: Uploaded with ImageShack.us więcej zdjęć zamieszczę w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Witaj. Drzewko wygląda jak prawdziwe Jestem bardzo ciekawy jak je zrobiłeś. Zainteresowanie będzie na pewno tak,że dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Drzewo wygląda jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Zgadzam się z resztą. Podziel się pomysłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Ja też jestem ciekaw jak zrobić takie drzewko. Trawka też bardzo ciekawa. Zdradź nam tajemnice jak wykonać taką podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Drzewko Dołączam się do próśb o małe info z przebiegu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Świetnie z plenerem to wygląda. Ja jestem ciekaw z czego trawa? Jakaś mata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 No teraz to nie ma już wyjścia. Dajesz wszystko z najdrobniejszymi szczegółami jak takie cos zrobic. I trawa też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 jest mi bardzo miło , że doceniacie moją pracę. niestety, rozczaruję Was chyba... nie zdradzę wszystkich szczegółów dotyczących budowy drzewa ale tez nie do końca, w swoich postach opiszę wiekszość sposobów w jakie je wykonuję. a co do maty, odpowiem od razy, to wyrób firmy polak model, czeskiej bodajże. mają świetne produkty, niestety ich cena nie należy do najniższych. co do drzewa to na początek opiszę listowie. stanowi je siateczka z drobnymi listkami wielkości od 0,6 do 1 mm. w różnych kolorach. produkt firmy polak. to jedyny element drzewa jaki nie wychodzi z pod mojej ręki ale i tak należy wiedzieć jak jej używać i jak kształtowac. to bardzo ważne bo można zepsuć i zmarnować listowie. drzewa takie jak te wykonuję już od ponad roku. a dokładniej to przez ten rok pracowałem, udoskonalałem i jak nigdy jestem zadowolony ze uzyskanego efektu. nie będę ukrywał, że drzewa nie wykonuję wyłącznie dla siebie, dla chętnych wystawiam czasem aukcje. mało jest na rynku firm produkujących ten element krajobrazu a nawet jeśli jakies znalazłem to ich cena mnie odstraszała. zaczynała się od 70 zł i w góre. dość gadania, pora na zdjecie. to przedstawia drobne gałązki i wspomnianą w opisie siateczkę z listkami. popatrzie: Uploaded with ImageShack.us w kolejnym poście postaram się przedstawić wam efekt kory. jestem z niej wyjątkowo dumny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Czyli to taki chwyt marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 a ile czasu zajmuje ci wykonanie takiego drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 od zera do pełnego efektu to zajęcie na około 4-5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Czyli to taki chwyt marketingowy ja bym to nazwał promocją bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 drzewa wykonuję od zera samodzielnie sposobami jakie opracowywałem już dość długi czas. co do drzewa to na początek opiszę listowie.stanowi je siateczka z drobnymi listkami wielkości od 0,6 do 1 mm. w różnych kolorach. produkt firmy polak. Żeby się nie okazało że.... a szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 łącznie z formowaniem pnia i gałęzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Pień jest skręcany z drutu prawda? Bardzo podobną (chyba) metodę zaprezentował w ostatnim SM Adam, forumowy mistrz nad mistrze w odtwarzaniu malowniczych okoliczności przyrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 tak, podstawa to drut stalowy. przepraszam za drobne niedopowiedzenie. pisząc od zera miałem na myśli wszystko oprócz listowia, chociaż i tutaj mam spore pole do popisu. na samym początku listki wykonywałem osobiście, ciąłem je jeden po drugim. nawet mam takie pierwsze drzewko. postaram się zrobić zdjęcie i zamieścić je tutaj. kora, formowanie gałęzi i cała reszta to wyłącznie moja robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 zamieszczam dzisiaj zdjęcia moich pierwszych etapów. ponad rok temu zacząłem prace nad drzewami do skali 1/35. z początku listki wycinałem osobiście, z barwionego papieru. efekt, hmmm, 4/10. gałązki- te drobne robiłem z... nie zgadniecie z czego. z siatki drucianej z myjek kuchennych:). i dawało to nawet niezły efekt. kora wtedy jeszcze była z plasteliny utwardzonej wikolem. ehhh... te czasy. obejrzyjcie: 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Te papierowe listki wycinałeś jakim narzędziem? Efekt kory bardzo realistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 zdjęcie do postu powyżej Liście wycinałem skalpelem na ofarbowanym złożonym na kilka razy papierem śniadaniowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 no to żeś się trochę naciachał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 zdjęcie do postu powyżej Liście wycinałem skalpelem na ofarbowanym złożonym na kilka razy papierem śniadaniowym:) Nawet nieźle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi