bazylms Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Wielki szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Podziwiam precyzje w nawierceniu tych wszystkich otworów na nity (bo chyba tak je wklejałeś). Prezentują się super! Nic nie wierciłem. Naklejałem 'plasterki' pociętej ramki na uprzednio zaznaczone miejsca na pancerzu. Ale nawet to szarpało nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Każdy lepi samo składające się dragony, legendy, tamiye,... a ja męczę to cuś Do rzeczy,nie mogłem się powstrzymać -> malutki progres – Csaba już uzbrojona. Sorki za fotki, ale są prosto z hali montażowej zakładów Manfred Weiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Wiesz nie każdy też biega maraton. Nie wszyscy po prostu się do tego nadają. Tym większy mój szacunek dla takich jak ty. Nie wiem czy lufy nie wyglądałyby troszkę lepiej jakby były na tym samym poziomie. Ale to jest subiektywne opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Każdy lepi samo składające się dragony, legendy, tamiye,... a ja męczę to cuś ...nie do końca każdy ;P Skracz to niepowtarzalna możliwość zbudowania TEGO-CO-W-DUSZY-GRA a nie tego co oferują sklepy... Natomiast co do nitów - stosuję na co dzień dwa sposoby: - wybijanie plasterków igłą spiłowaną "na tępo" z arkuszy polistyrenu odpowiedniej grubości. Igła podczas wybijania wygina polistyrenowy krążek w niewielką soczewkę. Nity na kadłub przenoszę poślinioną wykałaczką (mało higieniczne ale działa). Stosuję dla większych nitów. - naklejanie na kadłubie ziarenek brokatu sylwestrowego (0,3-0,4 mm średnicy). Następnie na takie przyklejone ziarenko nanoszę spiłowaną na szpic wykałaczką kropelkę gęstego lakieru bezbarwnego (albo nawet wikolu). Wadą jest dużo większa pracochłonność ale można w ten sposób tworzyć bardzo malutkie nity. A'ha... brokat sylwestrowy występuje m.in w kształcie sześciokątów. Można w ten sposób symulować łby malutkich śrub. BTW - kawał dobrej roboty. "Masochiści wszystkich modelarni łączcie się" ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Off top - widzę że, FCM 36 się szykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Wiesz nie każdy też biega maraton. Nie wszyscy po prostu się do tego nadają. Skracz to niepowtarzalna możliwość zbudowania TEGO-CO-W-DUSZY-GRA a nie tego co oferują sklepy... Dzięki panowie za podtrzymanie na duchu , miałem chyba po prostu gorszy dzień i tak mi się wymksło z tym dragonem i resztą. Nie wiem czy lufy nie wyglądałyby troszkę lepiej jakby były na tym samym poziomie. Ale to jest subiektywne opinia Nie wiem co rozumiesz przez różny poziom (do zdjęcia są na taśmie tylko przychwycone - dlatego wyglądają jak wyglądają) Docelowo maja być jak na zdj. poniżej, zauważyłem ze w większości wozów uzbrojenie jest ustawione w taki sposób, zapewne żeby zrobić więcej miejsca w wieży. Źródło internet Natomiast co do nitów - stosuję na co dzień dwa sposoby: Również dziękuję, może kiedyś wypróbuje. Off top - widzę że, FCM 36 się szykuje? A i owszem. Tak FCM-36, wielce uroczy szkrab. Trochę tylko zastopowałem bo cos skopałem łączenie kompleksu górnej płyty i przedniej z resztą. I dumam nad tym jak z tego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Z tym miejscem to ma sens bo wieża naprawdę mała. Chodziło mi tylko o to że wygląda to jakby miały zeza, ale zrób jak na zdjęciu - przekonałeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Elegancko, jeszcze tu wpadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Witam! Kilka słów opisu z postępu prac: detalowane włazy kierowców, doszły drzwi na burcie kadłuba, haki holownicze i te mniejsze na górze kadłuba, postanowiłem też dorobić wewnętrzne elementy uzbrojenia co by nie było goło w wieży. Ale główny owoc prac to montaż zawieszenia, które udało się zrobić ruchome! Obecnie pracuję nad kołem, które mam zamiar potem powielić… Pozdrawiam Piotrek gif creator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 coś Ci nie wyszło - kadłub ma drgawki a tak na poważnie to rewelacja, czekam na postępy i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Niezłe robótki ręczne. Trzymać kurs kapitanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Przepiękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Fajna sprawa, co prawda dostałem choroby morskiej patrząc na to telepanie , powinno być jakieś ostrzeżenie na początku postu ;) Błagam, nie rób tego więcej wiernym kibicom - a relacja świetna, może odlej madziara w żywicy, to jeszcze fortuna się do ciebie uśmiechnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 może odlej madziara w żywicy, to jeszcze fortuna się do ciebie uśmiechnie... Może kiedyś, ale to już nie ten model, bo już się nie da. Poza tym już istnieje ten pojazd w żywicy, w tej podziałce, więc po co go dublować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Bardzo ciekawy model i dobre wykonanie. Obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 gif creator Widać, że przystosowany także na Polskie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam! Podłubałem troszkę przez ferie, szału nie ma bo równocześnie robiłem jeszcze FCM’a i 7calówke Brooke’a. Kilka zdjęć i słów, o tym co zostało zrobione: doszło oporządzenie w postaci kilofa, łopaty , łomu i podnośnika, antena na pojeździe ( bo chyba jest to antena), jakies okablowanie, oraz „robi się” koło. I mam jeszcze pytanie: jak myślicie, jakiego typu są mocowania kilofa, łopaty i łomy na tym wozie? Takie jak stosowali Niemcy, czy raczej zwykłe skórzane paski? Bo ja tego nie dałem rady tego ze zdjęć wyciągnąć… Przepraszam za fotki, bo teraz dopiero widze ze wyszły Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Co mogę powiedzieć - podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 A co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 bardzo słuszne pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Widzę że zdmuchnięto kurz z tematu. Fajnie że ktoś pamięta i kibicuje – dzięki . Co dalej? Dalej to tylko te koła i jeden element zawieszenia który powstał w 1 egzemplarzu czekają do odlania i zostaje malowanko. Ale to chyba poczeka bo obiecałem sobie że już nie pomaluję go pędzlem za dużo mnie pracy kosztowała budowa. Więc nosze się z zakupem aerka, ale i wtedy będę musiał poćwiczyć na jakimś pudełkowym modelu. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi