marioba Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Witam Szanownych Forumowiczów! Hanomag Sdkfz 251/1 Ausf C (Gerät 901), 1:35 Tamiya. Kolejny gniot mojej produkcji, jakoś tam pomalowany i chyba skończony (?). Więcej brudzingu nie będzie. Podstawki nie planuję. Zapraszam do oglądania i oceny Razem z PAK 38... PAK 38 I po macoszemu potraktowany PAK 35/36. Armata absolutnie mi się nie podoba. Może ją kiedyś poprawię. Na razie zostaje tak jak jest.... I tyle...... Ps. A tutaj link do warsztatu http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=27751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Powiem krótko, naprawdę ładny zwłaszcza z 5cm PAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 No i co....model piekny jak ta lala !!! Kedys sobie pstrykne takiego sdk'a napewno! Fajnie zwashowany...moze kola bym bardziej podkurzyl...ale to kwestia upodoban....ale nad PAKiem to jeszcze mogles sie nieco poznecac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jaki to się wysyp tych SDK-ów zrobił. Taj jak Math też sobie kiedyś strzelę takiego lub podobnego. Jest super, jest super więc o co ci chodzi śpiewał kiedyś Muniek, ale chodzi mi o boczne klaki na których mogło być choćby trochę zacieków lub coś (tak przynajmniej wygląda u mnie na kompie i mogą to być zdjęcia - wiem po moim Grancie) Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Model bardzo super, to bez dwóch zdań. Przyczepię się jednak do oznaczeń: no bo albo oznaczenie z artylerii, albo pepanc na haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Witam.Super wyglada i pokazuje to ze wcale nie trzeba Dragona zeby ukazac ciekawa konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Model jest po prostu super. Szkoda, że nie będzie podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Model mi się podoba, zdjęcia już tak średnio. Zdjęcia są za ciemne i przydałoby się je wykadrować. Chyba, że tylko u mnie tak ciemno wyszły na monitorze. Co następne na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Pytanie z innej beczki.Do czego służyły tyczki podwieszone do PAKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Nawet szare może być piękne. Jakim kolorem bazowym malowałeś siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Cześć, Wycisnąłeś chyba wszystko i jeszcze więcej z tego bądź co bądź leciwego już modelu. Bardzo fajnie się prezentuje i chyba o to w tym chodzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 BDB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Sd kfz piękny a Pak 38 jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Witam. Dla mnie bomba. A te kołatki pasują jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Witam! Okrutnie dziękuję za pozytywny odbiór moich ostatnich wypocin! Wypada teraz coś napisać..... Super!!! No, może tylko ładny..... moze kola bym bardziej podkurzyl. Mogłem ale jakoś tak nie wyszło..... ale nad PAKiem to jeszcze mogles sie nieco poznecac Nie miałem sumienia. Z tych modeli, on podoba mi się najbardziej.... ale chodzi mi o boczne klaki na których mogło być choćby trochę zacieków lub coś (tak przynajmniej wygląda u mnie na kompie i mogą to być zdjęcia - wiem po moim Grancie) Super robota. Zacieki są, ale bez przesady. Wina zdjęć.... Przyczepię się jednak do oznaczeń: no bo albo oznaczenie z artylerii, albo pepanc na haku Absolutnie masz racje co do kalek i brawa za czujność! Zestawowe kalki to sf, więc poleciały do szuflady. Coś tam dobrałem ze starych zapasów i tym co znalazłem model wykończyłem. Oznaczenia to Kampfgruppe Guderian i jakiś tam batalion czy regiment artylerii. PAK to już moja własna radosna twórczość! Super wyglada i pokazuje to ze wcale nie trzeba Dragona zeby ukazac ciekawa konstrukcje Stary jestem, więc lubię stare modele. Dragonów unikam, bo nie lubię, choć ostatnio coś mi chodzi po głowie.... Szkoda, że nie będzie podstawki Nie będzie. Mam około setki modeli, których nie sprzedaję i nie mam gdzie już tego stawiać... Co następne na warsztacie KaJaPa albo Bradley. Chodzi za mną coś powojennego... Do czego służyły tyczki podwieszone do PAKa Te biało czerwone to tyczki artyleryjskie. Armata na stanowisku była ustawiana i poziomowana przez celowniczego na tzw. dozór, którym mógł być charakterystyczny punkt terenowy lub ta właśnie tyczka kierunkowa, ustawiona w odległości ok. 60 m od działa. Jeśli stanowisk ppanc było więcej, tymi tyczkami oznaczano również kąt-pole ostrzału poszczególnej armaty. Tyle teoria. A jak to wyglądało w praktyce? Trudno powiedzieć... Nawet szare może być piękne. Jakim kolorem bazowym malowałeś siedzenia? Siedzenia malowałem mieszanką Vallejo MC 034(70814 burnt cad. redy) i 148(914 burnt umber) w proporcji "na oko, aż będzie dobrze"... Bardzo fajnie się prezentuje i chyba o to w tym chodzi Chyba masz rację...... BDB Dziękuję, staram się..... Sd kfz piękny a Pak 38 jeszcze lepszy Tak jest! PAK 38 jest uroczy..... Jeszcze raz dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi