Zekar Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam, szukalem juz inspiracji w roznych rzeczach ale nie w AGD No sam głowiłem się skąd wytrzasnąć taką siatkę,okazało się,że sitko za jedyne 3zł z tesco jest idealne Dobra,teraz do rzeczy. W ten weekend za wiele nie zrobiłem, tylko żaluzje pod osłoną powietrza: \ Osłona na zdjęciach założona oczywiście na sucho. I to tyle,czekam na przerwę świąteczną,liczę,że uda mi się zabrać wtedy za malowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Witam,w tym tygodniu też za wiele nie zrobiłem,a konkretniej to skończyłem rzeźbić łączenie tylnej płyty z wanną. Zostało mi jeszcze zrobienie linii podziału o której w toku szpachlowania,szlifowania i wygładzania zapomniałem i oczywiście muszę przykleić nity i zawiasy. I to na tyle,teraz kilka fotek: Dół wymaga jeszcze dosłownie drobnej kosmetyki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Diałaj, działaj - idzie zacnie, popatrz jeszcze tylko na fotki ile powinno być zawiasów na płycie silnikowej - wydaje mi się, że 4, a u Ciebie widzę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Dzięki Pancho nie zauważyłem tych zawiasów, faktycznie są cztery,czyli do poprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Pobawiłem się z tymi zawiasami na osłonie wlotu powietrza,wykombinowałem coś takiego. Poza tym zrobiłem zawiasy na tylnej płycie kadłuba. I to właściwie tyle,dojdzie jeszcze trochę towaru na błotniki; ogniwa gąsienic,zasobniki lina itp. Życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witam,wrzucam jeszcze dwie fotki ze wstępnie przypasowanymi tobołami i zasobnikami,do tego chyba dojdzie jeszcze lina albo łańcuch jakiś i może coś z zasobnikami zrobię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 To drewno na błotniku to na ognisko wozili? Bo na belkę do wyciągania z błota kawałki za krótkie. Nie zetknąłem się z przypadkiem wożenia wiązek drewna na czołgu, ale kto wie co tam Wani z Saszką do głowy wpadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Witam, pomysł z drewnem powstał na podstawie tego zdjęcia: Poza tym to co widać na fotkach to na razie wstępne ułożenie,jeszcze zobaczę co ostatecznie zostanie a co zmienię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Witam,wczoraj pomalowałem i pocieniowałem wieże. Było to moje pierwsze malowanie i cieniowanie aerografem (wreszcie dokonałem zakupu odkładanego chyba od 2 lat ) dlatego będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i porady. A tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Dla mnie wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cpt.Price Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Jak na pierwszy raz bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 A ja dodam, że spokojnie możesz mocniej środki rozjaśnić, bo i tak potem Ci się wszystko stonuje. W takim stanie jak jest teraz cieniowanie zaniknie praktycznie na koniec roboty. Ale jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 No i extra, zapowiada się ciekawy model - obserwuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Dzięki za opinie .Wzmocniłem to cieniowanie,myślę,że teraz powinno być ok. Pomalowałem i wycieniowałem też kadłub.Jeszcze parę drobiazgów muszę poprawić,które wylazły po nałożeniu farby. I tak to się prezentuje: Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Extra! Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy którą włożyłeś w ten zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Dzięki za opinie .Wzmocniłem to cieniowanie,myślę,że teraz powinno być ok. Pomalowałem i wycieniowałem też kadłub.Jeszcze parę drobiazgów muszę poprawić,które wylazły po nałożeniu farby. I tak to się prezentuje:Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego roku! Kolego - wszystko pięknie - ale.................... płyty na przodzie wyspawałeś z zazębieniem, a tył Popatrz na fotki, na pewno zauważysz o co kaman. Reszta jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Super wycieniowany. Nie znam się za bardzo, ale czy przypadkiem tylną klapa nie była na zawiasach? Tak więc chyba nie powinno tam być spawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Cieszę się,że się wam podoba . płyty na przodzie wyspawałeś z zazębieniem, a tył czy przypadkiem tylną klapa nie była na zawiasach? Tak więc chyba nie powinno tam być spawów? No cóż,ze spawami Pancho ma racje,faktycznie teciaki z STZ miały tylną płytę łączoną na zazębienie,wyraźnie widać to na fotach,a mi to jakoś umknęło w trakcie budowy,myślę,że da się to dorobić. Faktem też jest,że była ona na zawiasach... Nigdy nie zwróciłem na to uwagi,ale faktycznie trochę to dziwne. No cóż pogrzebie w dokumentacji, może coś znajdę na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 no nie potrzebnie narobiłeś sobie dodatkowej roboty pięknym egzemplarz STZ stoi na cytadeli w Poznaniu w tej chwili wszystko co było możliwe ( w tym tylna płyta) jest przyspawane do pancerza, to popularne zabezpieczenie przed złomiarzami : w oryginale jednak, tylna płyta jest ( była ) mocowana jedynie na śruby - przecież raz po raz trzeba zajrzeć "pod maskę" D niemniej widać wyraźnie że płyty się zazębiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 no nie potrzebnie narobiłeś sobie dodatkowej roboty A to spokojnie,nie dorobiłem jeszcze tych spawów,miałem właśnie wątpliwości co do nich, a w ogóle siedzę w Poznaniu i nie mam modelu ze sobą,jak wrócę w piątek to dopiero coś ruszę. Ale dzięki za informacje,bo później zdjąć to,to byłby problem . Pomyślę jeszcze jak zrobić te zazębienia. A tak swoją drogą muszę się wybrać na cytadele obfotkować tego teciaka,nie wiem,dlaczego tego jeszcze nie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 A tak swoją drogą muszę się wybrać na cytadele obfotkować tego teciaka,nie wiem,dlaczego tego jeszcze nie zrobiłem. polecam - jest już z niego troszkę "składak" ale z daleka kadłub przypomina STZ no nie potrzebnie narobiłeś sobie dodatkowej roboty miałem na myśli to że model jest już pomalowany - z resztą bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam,wrzucam jeszcze fotkę "podkutego" teciaka.Tylko gąski muszę zamówić,a w przyszły weekend jak czas pozwoli ruszam z filtrami,washami,brudzeniem itp. itd. A co do tylnej płyty,chyba jednak nie będę już robił tych zazębień,model pomalowany i na pewno zniszczyłbym powłokę farby,szkoda mi psuć tą robotę. Tym bardziej,że nie jest to aż tak wyeksponowany element. miałem na myśli to że model jest już pomalowany - z resztą bardzo ładnie No,nie zrozumieliśmy się,ale dzięki za opinie co do malowania . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Witam. Nie jestem fanem T-34, ale zaglądam do twojego posty, bo malowanie i modulacja kolorów jest super. Nie wiem, ale te koła jakoś dziwnie mi się kojarzą z lego, nie wiem dlaczego. Czekam na dalsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Juz nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 No, no, noo. Malowanie pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi