piotrkur Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Malowanko EXTRAŚNE!!ale co to za wloty powietrza pod kadłuben z obu stron??!!! lenistwo czy niedopatrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Zviezda chyba tak robi swoje czołgi bo w ISie którego kleiłem też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Malowanko EXTRAŚNE!!ale co to za wloty powietrza pod kadłuben z obu stron??!!! lenistwo czy niedopatrzenie? Kolega Zekar poszedł trochę na skróty. Wspominałem o tych dziurach .Ale może wspólnymi siłami coś jeszcze wskóramy. Szkoda zeby taka pierdoła psuła tak świetnie pomalowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Witam, Może następny taki: Następny będzie raczej niemiec, ale nie wykluczam,że popełnię kiedyś 85-piątkę . co to za wloty powietrza pod kadłuben z obu stron??!!! lenistwo czy niedopatrzenie? Wspominałem o tych dziurach .Ale może wspólnymi siłami coś jeszcze wskóramy. Gdzieżby tam lenistwo . A tak na poważnie to co do dziur pod kadłubem stwierdziłem,że jak przyjdą gąski nie będzie widać. No ale w sumie może macie racje,lepiej to pozaklejać,żeby niespodzianki nie było na sam koniec . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 No ale w sumie może macie racje,lepiej to pozaklejać,żeby niespodzianki nie było na sam koniec . Bardzo słuszna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Będę obserwował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Witam,w ten weekend dużo nie udało mi się zrobić, miałem zamiar dokonać wszystkich poprawek na które zwróciliście mi uwagę,no ale niestety zabrakło czasu. Zacząłem natomiast składać gąski, które do mnie w końcu dotarły,jednak wymagają one jeszcze trochę korekty. A tak to na razie wychodzi:(na zdjęciach się troche poprzesuwały dlatego nie przylegają do kół.) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Gąski rzeczywiście wymagają solidnej poprawy, bo teraz nie leżą zbyt dobrze. Zbyt ładnie wychodzi Ci ten model żeby to tak zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Tak jak pisałem, tutaj na fotach mi troszkę "odjechały" i nierówno wyszło,ale na pewno nad nimi popracuję bo mi się też ten efekt za bardzo nie widzi, dużo baboli zwłaszcza na zdjęciach teraz zauważam dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Witam,trochę powalczyłem z czołgiem znowu,niestety wolno to idzie ale ważne,że do przodu. Zakleiłem przestrzenie pomiędzy kadłubem a wanną,nałożyłem kalkomanie i usyfiłem wieże. Pobawiłem się też jeszcze trochę olejami. Czekają go jeszcze delikatne obicia,dorobienie spawu przy osłonie km i pigmenty. A tak delikwent się prezentuje aktualnie: By zeekar at 2012-03-09 By zeekar at 2012-03-09 By zeekar at 2012-03-09 By zeekar at 2012-03-09 Parę baboli jak zwykle wylazło na fotach,poprawi się Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Jest bardzo ładny. Nie wiem czy przypadkiem przy dorabianiu tego spawu nie zniszczysz malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Witam, Zaczyna mi się jakaś "moda na sukces" z tego wątku robić, no ale cóż,jak się tylko w weekendy może parę godzin modelowi poświęcić to tak jest. Nie wiem czy przypadkiem przy dorabianiu tego spawu nie zniszczysz malowania. Kurcze,no właśnie nie wiem jak się zabrać do tego,ale mam nadzieje,że jeszcze coś wykombinuje. Tymczasem podziałałem,bardzo delikatnie,z pigmentami, została mi jeszcze wanna do "opigmentowania" i koła do poprawy chyba. Jakoś mi się na razie nie widzą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam, Kolego Zekar może nie będę zbyt oryginalny jeśli powiem że model jest kozacki, ale tak właśnie uważam. Jeśli pozwolisz to będę się wzorował na Twojej pracy, gdy i ja będę "tworzył" takie cudo P.S. Będę PRÓBOWAŁ tworzyć takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Puk Puk - leń Cię dopadł , tak jak mnie ??? Poza tym EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam,leń to był na początku...(w sumie to nadal jest ) ,ale później dopadł mnie tygrys... a konkretniej tygrys królewski (galeria wkrótce) i teciak jakoś poszedł na bok ostatnio,jedyne co zrobiłem to poprawiłem brudzenie kół co widać na fotkach. Jest też problem z gąskami, te ogniwka co miałem nie bardzo mi przypasowały a chwilowo nie stać mnie na kupno kolejnych gąsienic,więc czołg musi obejść się bez obuwia do czasu jakiegoś zastrzyku gotówki . Poza gąskami to model jest już prawie gotowy moim zdaniem,nie chce też za bardzo przedobrzyć. Ale czy jest wzorem do naśladowania to bym się zastanowił . No i parę fotek,może komuś się jakieś babole rzucą w oczy . Koła po liftingu: By zeekar at 2012-04-15 I fotki całego modelu: By zeekar at 2012-04-15 By zeekar at 2012-04-15 Aaa i zaznaczam,że właz kierowcy nie jest jeszcze na stale zamocowany,dlatego tak krzywo się ustawił. Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 A będziesz robił do niego jakąś podstawkę czy dioramę? Bo bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie Malowanie rewelacyjne. Coś czuję, że następy mój model to będzie trzydziestka czwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Co tam babole. Nawet jeśli są to malowanie je przyćmiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Piękny teciak i fajny odcień zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam,dzięki wszystkim za te pochlebne opinie. Swoją drogą to zastanawiam się czy mu jeszcze paru gratów na błotniki nie dać,ale to się zobaczy co wygrzebie w złomie modelarskim. A będziesz robił do niego jakąś podstawkę czy dioramę? Hmm,niby coś tam kiedyś w tajemnicy zacząłem majstrować,jednak co z tego wyjdzie i kiedy to nie mam pojęcia,ale mam nadzieje,że w końcu stanie na jakiejś podstawce . Coś czuję, że następy mój model to będzie trzydziestka czwórka. No to czekamy teraz na twój warsztat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 To czekam na kolejne foto z gąsienicami _________________ -Ej, sierżant! -Co? -Jedzie 5 czołgów wroga! -I co z tego? -Mamy czterdzieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam, Problemy z aero,które uniemożliwiły mi ostatnio malowanie Hetzera zmobilizowały mnie do zakupu i założenia gąsienic tetce,w końcu . Na razie to jeszcze przymiarka,teraz czeka je malowanie i brudzenie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Czad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Fajny. Też bym chiał aby mi kiedyś tak wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi