Myski79 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Wydaję mi się że Jarek ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Fajnie ze wracasz do projektu. Już się martwiłem bo dawno cię nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Wielkie dzięki panowie!!!!! Maska poprawiona a ja się zabrałem za malunki na TKS i washa. Na zdjęciach dziwnie wyszedł, model się jeszcze błyszczy a zdjęcia robiłem z lampą i gdzie nie gdzie dziwna powierzchnia wyszła. ;) Ogólnie koniec robót TKS jest bliski, trzeba go już kończyć bo właściciel chyba mnie chce już zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Ależ to maluszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Poza możliwościami mojego wzroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam! Musiałbym kupić sobie mocniejsze okulary. Podziwiam precyzję i wytrwałość w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 A ja poproszę o większe zbliżenia, ni cholery nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Mam tylko jedna uwagę. Zdjęcia przekłamują wielkość modelu. Reszta to piękna zegarmistrzowska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Osz mendo mikroskop kupiłeś!! Tak na serio świetnie zbudowany i wymalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 No ale panowie, powiedzcie coś o malowaniu bo, że ona jest mała to i jak wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 A, malowanie. No tak, całkiem zapomniałem. Jest dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 W kontraście do reszty kolorów masz za jasny brąz. Tabliczka tylko czerwona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Po pomalowaniu nie robi wrażenia, zaokrąglone krawędzie, brak nitów, wygląda jakbyś go wypiłował z jednej bryły, po prostu lepszy modelik niż stary RPM, a o niebo gorszy od starego ESO. Przy PE zrobienie nitów nie jest problemem, a nawet można je lepiej wyskalować. Znam twoje warsztaty i wiem, że wyciągnąłeś z tej tankietki ile się dało. Czemu uchwyt na KM zrobiłeś płaski, przecież był zrobiony z rurek. Dobra, kończ Waść. Pokaż już gotowe modele na podstawce o ile taką planujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Dzięki! TK-S już kończę, została tylko gąsienica i karabin ... tylko kurcze jakoś dziwnie na tych zdjęciach wyszedł, kolory przekłamane. ;/ Jutro postaram się zrobić zdjęcia na słoneczku i będzie lepiej. Tradycyjnie okurzyłem bardziej aby potem po fixerze coś zostało. kurz jest szary tylko zdjęcia jak wspomniałem troszku dziwne... Podstawka? No raczej nie bo modele zaraz po skończeniu są u nowego właściciela, który bacznie ogląda postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Z kolorami to zawsze tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Po pomalowaniu nie robi wrażenia, zaokrąglone krawędzie, brak nitów, wygląda jakbyś go wypiłował z jednej bryły, po prostu lepszy modelik niż stary RPM, a o niebo gorszy od starego ESO. Przy PE zrobienie nitów nie jest problemem, a nawet można je lepiej wyskalować.Znam twoje warsztaty i wiem, że wyciągnąłeś z tej tankietki ile się dało. Czemu uchwyt na KM zrobiłeś płaski, przecież był zrobiony z rurek. Dobra, kończ Waść. Pokaż już gotowe modele na podstawce o ile taką planujesz. Ty chyba modelu ESO nie widziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Po pomalowaniu nie robi wrażenia, zaokrąglone krawędzie, brak nitów, wygląda jakbyś go wypiłował z jednej bryły, po prostu lepszy modelik niż stary RPM, a o niebo gorszy od starego ESO. Przy PE zrobienie nitów nie jest problemem, a nawet można je lepiej wyskalować.Znam twoje warsztaty i wiem, że wyciągnąłeś z tej tankietki ile się dało. Czemu uchwyt na KM zrobiłeś płaski, przecież był zrobiony z rurek. Dobra, kończ Waść. Pokaż już gotowe modele na podstawce o ile taką planujesz. Ty chyba modelu ESO nie widziałeś. No właśnie posiadam model ESO (x2) i powiem, że jest naprawdę porządnie zrobiony. Nie przesadzaj Kondrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Po pomalowaniu nie robi wrażenia, zaokrąglone krawędzie, brak nitów, wygląda jakbyś go wypiłował z jednej bryły, po prostu lepszy modelik niż stary RPM, a o niebo gorszy od starego ESO. Przy PE zrobienie nitów nie jest problemem, a nawet można je lepiej wyskalować.Znam twoje warsztaty i wiem, że wyciągnąłeś z tej tankietki ile się dało. Czemu uchwyt na KM zrobiłeś płaski, przecież był zrobiony z rurek. Dobra, kończ Waść. Pokaż już gotowe modele na podstawce o ile taką planujesz. Ty chyba modelu ESO nie widziałeś. No właśnie posiadam model ESO (x2) i powiem, że jest naprawdę porządnie zrobiony. Nie przesadzaj Kondrat. Konrad jak już. Model Eso jest o wiele gorszy od Parta lecz stoi po śroku między RPM i Partem. Piszesz o zaokrąglonych krawędziach a model Eso właśnie słynie z tego, że je ma a modelu Parta można je lepiej wygiąć. Nity owszem są na modelu Eso ale nie w tych miejscach co trzeba a w modelu Parta można je wytoczyć lecz ja tego nie robiłem. Nie piszę nawet o zawieszeniu, gąskach i detalach bo dla mnie Part rządzi w tym temacie. Do tego przekonują mnie zdjęcia zrobionego modelu Eso, który znalazłem w sieci. Model wygląda jak nie powiem co. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aea ... 8b753.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 W wolnej chwili postaram się zrobić inbox Tankietki ESO. Masz jeszcze super zrobioną (poprawnie, ze wszystkimi detalami) tankietkę Modell Trans'a zrobioną przy współpracy z MPK (obecnie MK72). Sorry Kondrat, ale nie są to czasy problemów z dostępem do nowych technologii. Nie przekonasz mnie, do modelu który ma tak podstawowy błąd jak brak śrub, którymi tankietka jest "najeżona", tym bardziej, że jest to w miarę nowy model, który był robiony w czasach kiedy są dostępne materiały na temat modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 W wolnej chwili postaram się zrobić inbox Tankietki ESO. Masz jeszcze super zrobioną (poprawnie, ze wszystkimi detalami) tankietkę Modell Trans'a zrobioną przy współpracy z MPK (obecnie MK72).Sorry Kondrat, ale nie są to czasy problemów z dostępem do nowych technologii. Nie przekonasz mnie, do modelu który ma tak podstawowy błąd jak brak śrub, którymi tankietka jest "najeżona", tym bardziej, że jest to w miarę nowy model, który był robiony w czasach kiedy są dostępne materiały na temat modelu. Konrad!!!! Tą tankietkę MT sam kiedyś chciałem ale teraz lepie tylko 1/35 (+ lotnictwo w 1/72) chyba, że na zamówienie. W Parcie są śruby tylko ja ich nie wytoczyłem. ;) (czytamy ze zrozumieniem)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Konrad jest takie powiedzenie: "nie kłóć się z głupim bo cię zniży do swego poziomu i pokona doświadczeniem" bez personalnych wycieczek oczywiści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Sorry, Konrad. Kiedy koniec, bo strasznie to już długo trwa? Btw. mówisz o 35 a kleisz 72?? Coś się nie zgadza. Btw.2. To po co piszesz nie w temacie kolego Myszkin? Coś cię zabolało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Sorry, Konrad. Kiedy koniec, bo strasznie to już długo trwa?Btw. mówisz o 35 a kleisz 72?? Coś się nie zgadza. Btw.2. To po co piszesz nie w temacie kolego Myszkin? Coś cię zabolało? Hehe, nie no mówię, że kleję tylko 1/35 + 1/72 ale to lotnictwo. W skali 1/72 robię tylko na zamówienie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 A szkoda, bo 72 to bardzo wdzięczna skala i można z nią robić cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi