karambolis8 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Myślę, że możesz zrobić gładki model w Standard. To nie jest duża modyfikacja, nic we własnym zakresie nie dorabiasz. Ostatecznie o zajętym miejscu i tak decyduje ankieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 A mam kolejne pytanie czy jeśli przeryję linię modelu na takie jakie są na planszy barwnej to trzeba być w open? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Pytanie nie aktualne gdyż wraz z początkiem prac przeraziłem się że to coś śmie nosić nazwę "model" i postanowiłem przejść do open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Tak. Poprawianie linii kwalifikuje do Open. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 A jeśli model stracił jedną z części (drążek sterowy) to jej dorobienie (maksymalnie podobnej do oryginału, z plastiku) spowoduje przeniesienie do OPEN czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 W którymś warsztacie konkursowym już było to pytanie. Jeśli dorabiamy część mając na celu jej największe podobieństwo do części zniszczonej/zgubionej, to zostajemy w Standard. Jeśli jednak dorabiamy część aby zwiększyć podobieństwo do prawdziwej maszyny, to wtedy Open. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Mam propozycje ,że by stworzyc w temacie Konkursowym dział "Galeria" tak jak to jest w innych tematykach . Wtedy było by przejrzyście a tak mieszają /jeszcze nie ale za chwile będą/ wątki warsztatowe i galerie co będzie utrudniało ocene ukończonych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Postaram się to załatwić, bo oczywiście masz rację. EDIT. Załatwione. Zachęcam do zapoznania się ze zmianami w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Mam pytanie. Jeśli wytnę klapy i przykleję je wychylone i dorobię pasy z taśmy, to jaka to klasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 O ile pasy rozumiem, że to części spoza pudełka, o tyle klapy były przecież w pudełku, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Interpretacja regulaminu jest dla wszystkich taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Witam pytanko, czy jeżeli chce zmienić konfiguracje uzbrojenia , ale korzystając z uzbrojenia z innego modelu tej samej firmy ( lub dosłownie tego samego zestawu) to czy przechodzę w klasę open ? nie wiem czy wyraziłem się precyzyjnie, chodzi mi o to że moim migu chce zamontować dwa zasobniki niekierowanych rakiet na skrzydle, dodatkowy zasobnik wyrwałbym z drugiego pudla tego samego modelu . ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Czy jest mozliwość wydłużenia terminu zakończenia o jeden miesiąc, do końca marca? Sporo warsztatów jest rozgrzebanych, i prawdopodobnie nie zostana ukończone w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Czy jest mozliwość wydłużenia terminu zakończenia o jeden miesiąc, do końca marca?Sporo warsztatów jest rozgrzebanych, i prawdopodobnie nie zostana ukończone w terminie. Jestem zdecydowanie ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ja również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Łi Łi jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Również jestem za przedłużeniem terminu konkursu. Szczególnie po dzisiejszej wizycie w sklepie zabawkowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Jest jeszcze sporo czasu ale jak komuś brakuje to można by przedłużyć np do 19 lub 26 marca. 19 marca wypada w poniedziałek więc przez weekend spóźnialscy mogą zrobić galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Słuchajcie moi drodzy: znam przypadki z innych konkursów gdzie po wydłużeniu czasu niektórzy się obrazili i wycofali się z konkursu (a byli to wytrawni gracze na których prace było miło popatrzeć) ; ustalając regulamin i zasady jakimi będziemy się kierować wraz z 'karambolis8' ustaliliśmy iż nie ugniemy się takim prośbom, w związku z powyższym jestem na 'nie' - ewentualnie jestem w stanie się zgodzić na zasadach "białej kuli" - przedłużam jeśli nie znajdzie się ani jeden uczestnik przeciwny temu pomysłowi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 To trzeba zrobić ankietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Raczej niech któryś z adminów utworzy listę uczestników konkursu na której będzie zaznaczał który z uczestników się zgadza a nie. Ankieta jakby nie patrzeć jest anonimowa i nie ma możliwości aby stwierdzić czy odpowiedział na pytanie biorący udział czy ktoś inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 ...ewentualnie jestem w stanie się zgodzić na zasadach "białej kuli" - przedłużam jeśli nie znajdzie się ani jeden uczestnik przeciwny temu pomysłowi, To po prostu poczekamy jeśli się ktoś zgłosi kto będzie przeciw to będzie tak jak jest a jeśli nie to organizatorzy przesuną termin. Więc nie widzę sensu robienia ankiety kiedy jedna osoba może zawetować. Trzeba po prostu ustalić termin do kiedy taka osoba mogła by się zgłosić aby tydzień przed końcem nie zaskoczyła innych. Może do 20 lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 ... Ankieta jakby nie patrzeć jest anonimowa i nie ma możliwości aby stwierdzić czy odpowiedział na pytanie biorący udział czy ktoś inny W takim razie pozostawiam tą kwesię aż powyższe posty przeczyta karambolis8 - on zajmyje się tworzeniem takich rzeczy na forum - jak wydoli czasowo to niech się wypowie czy jest w stanie zrobić taką listę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ja po prostu proponował bym aby w punkcie regulamin był dopisek w oddzielnym poście że jeśli nie będzie miał nikt nic przeciwko temu to termin zostanie wydłużony. Wystarczy by określić czas do kiedy można zgłosić sprzeciw i jeśli komuś to przeszkadza niech napisze pw do modelatora. Najprościej i bez ujawniania kogoś kto zgłosił sprzeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi