Robert Ostrowski Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Witam Dziekuje Panowie Kolejny krok zbliżający moją eRką do galerii, podkład z surfacera,czarny błyszczący i metalizer Gunze Aluminium ,lekkie cieniowanie stalowym, osłony :zielony Tamiya Nato Green ,dojdą jeszcze pozostałe anteny ,położony gloss z Pactry ,jutro kalki i łosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Nie rozwierciłeś tylnych wlotów powietrza! Ogólnie super. Światła i anteny będę pilnował. Przewód na przedniej goleni wygląda na bardzo gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Nie rozwierciłeś tylnych wlotów powietrza! Nie mam takich wierteł ale dopilnuję ,że by wygladały na rozwiercone Światłe i anteny będę pilnował. Nie watpię ,mam twoja rozpiske z antenami Przewód na przedniej goleni wygląda na bardzo gruby. Nie az tak strasznie ,ale to najcieńszy drucik cynowy jaki posiadam Ogólnie super. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Można je rozwiercić czubkiem szpiczastego ostrza (np. Olfa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Dzisiaj spędziłem ponad 3 godziny na klejenie kalek :napisów eksploatacyjnych ,nakleiłem ich ponad 30 szt ,jutro jeszcze kilka na górę płatów ,oczywiście to mały ułamek tego co jest na samolocie /przy okazji dogłębne studiowanie fotografii oryginalnych płatowców / numery i godła :pułku i eskadry ,to kalki Marcina /Cinekf/ jeszcze raz dzięki . Koła tylko na blutaku i nie dokończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Porządny eR. Widać, wcale nie trzeba kosmicznych zestawów, żeby mieć ładny model. Dwa pytania: czy szachownice nie mają lekko za wąskich obwódek (pozwoliłem sobie spytać, bo wziąłem nawet specjalnie do ręki monografię 32 Pułku i mam takie niejasne wrażenie)? czy cyfry numeru takt. mają niewielkie białe obrzeża czy jeno to się na fotkach tak wydaje? No i póki czas - to zgadzam się z Jarkiem - wymień ten kabel przy przedniej goleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Bardzo ładnie Ci wychodzi ! Cierpliwość popłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Mikołaj 1.Szachownice z zestawu Condora ,nawet nie zastanawiałem się nad tymi obwódkami ale chyba są OK a jeśli nie to jakieś setne mm 2.Kabel jutro spróbuje wyrwać ale boje się ,że goleń ułamę a to już by była katastrofa na finiszu 3.Cyfry n/t nie maja białej obwódki a przesuniecie białego poddruku ale widoczne to jest na fotografiach robionych z przodu ,normalnie nie widoczne na srebrnej bazie na ciemnym kamo był by juz problem. Kornik dzięki ,co do cierpliwości to czasami brak ale spinam 4 litery i idę na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Tak go sobie jeszcze teraz oglądam i muszę Cię pochwalić za metalizer. Bardzo ładnie siadł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Tak go sobie jeszcze teraz oglądam i muszę Cię pochwalić za metalizer. Bardzo ładnie siadł ! Dzięki jeszcze raz,Metalizer z Gunze ten do polerowania kładziony na czarny połysk /ale w koncu chyba kupie super metalic cena kosmos ale jakość / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) Co do szachownicy - szerokość 50 cm (...)Znakiem wojskowych statków powietrznych jest biało-czerwona szachownica lotnicza o barwach Rzeczypospolitej Polskiej, podzielona na cztery równe pola ze skrajami o naprzemiennych barwach. Stosunek szerokości skraju do długości krawędzi pola szachownicy lotniczej wynosi 1:5 (...). Wydaje mi sie, ze widzę białą obwódkę na cyfrach (już było ). Nadal model nie ma anten Syreny. Edytowane 25 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Nadal model nie ma anten Syreny. Jarku są ,na poprzednich zdjęciach widać a na tych są już zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Co tu dużo mówić. Zacny ołówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Anteny pomaluję tak: Anteny to te biało-srebrne kwadtaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Pierwsza rzecz ,że tych kwadracików nie ma odlanych a dwa to ewentualnie mogę zrobić białe kropeczki cienkim pędzlem ale czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Ma. Chociaż gdybyś zaopatrzył się w te cienkie wiertła, to 0,3-0,4 mm otwór i pręcik polistyreny fajnie by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Patent ciekawy ,musze te wiertełka kupić i w następnym eRku zastosuje ,w planie mam maszyne z 2 eskadry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Napisy skonczone ,antenki domalowane,podwozie założone , dysza /osłona /zmaltretowana/ kurdę czas za szybko biegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Robson extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Dzięki Marcin Postawiłem go na półkę z innymi szybkimi i ma najlepszą sylwetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Postawiłem go na półkę z innymi szybkimi i ma najlepszą sylwetkę Czyli jak MiG-21 to tylko Mastercraft/plastyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Postawiłem go na półkę z innymi szybkimi i ma najlepszą sylwetkę Czyli jak MiG-21 to tylko Mastercraft/plastyk? Dokładnie ,tylko ,że sporo elementów trzeba podmienić i rzezba ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Bardzo lubię, kiedy mamy tak naoczny dowód, że nie tylko Tamigawa pozwala na wykonanie porządnego modelu . A dlaczego chowasz przed nami osłonę kabiny i dzióbek? I druga rzecz: piszesz, że w planach drugi eR - ja nie bardzo wyobrażam sobie ponowne branie się za ten sam model po takim maratonie, nawet jeśli będą rozdzielone Sokołem, Iskrą itp. Kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Mikołaj Można z tego zestawu zrobic ładny model ale jak pokazał warsztat to cierniowa droga ,sporo rzezby i sporo podmienionych elementów ,drugiego zrobie z Fujimi albo ze Zvezdowego Bisa plus garb QB ,plastyka raczej nie ruszę /mam jeszcze jednego w pudle/ Dzióbek czeka na wklejenie ale to chce zrobić po zabiegach upiększających a osłona kabiny czeka na malunki zwlekam z nią bo za jednym zamachem machnę kokpit ,dzisiaj ja oszlifowałem i wypolerowałem pasta TEMPO . Sesja w w oswietleniu dziennym planowana była na jutro ale raczej nie wypali,poniedziałek cały dzien w fabryce to może w atelie pstryknę jakieś foto a reszte we wtorek i wtedy galeria/taki plan a jak wyjdzie to zobaczymy / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi