Moses Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 Powoli ale do przodu Coś ostatnio jak na złość nie dane mi jest na dłużej usiąść do poklejenia Żywiczne i kilka fototrawionek będących wyposażeniem kabiny w oczekiwaniu na położenie podkładu Podłoga To tyle na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Niczym po wizycie w monopolowym ;) Na pierwszy rzut oka wydawałoby się, że z modelami w klasie Open jest łatwiej, ale jak się chwilę zastanowić, to obróbki skrawaniem macie w sumie tyle samo, jeśli nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 U mnie robota idzie jak krew z nosa. U mnie też, to chyba normalne że jest taki etap przy modelu, który ciągnie się jak "Moda na sukces" Masz coś nowego, coś poskładałeś do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Nie cierpię rycia i korekty blach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2011 Fíedotow, nie wiem czy lubię czy nie, nigdy tego nie robiłem :] Jarek wczoraj prysnąłem czarnym podkładowym. nie wiem czy przed swiętami dam radę coś podłubać. Obiecuje wrzucić jakieś zdjęcie jak tylko coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Efekt dwudniowych zmagań z żywiczną materią To co na wykałaczkach to jeszcze będzie podmalowywane IG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Ładnie, ładnie... Szkoda tylko, że większości tych detali nie będzie widać po zamknięciu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Ale my wiemy, że tam jest Powedzcież mnię Kolego, jakiegoż farbidła użyłeś na wnętrze... Ładnie to wygląda, ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Tez podpisze się pod pytaniem o farbę na wnętrze - bardzo fajny kolorek Bardzo obiecująco to wygląda Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Banny widać nie będzie ale trzeba się wprawiać ;) Fiedotow, Messer, kolor jest rozjarzony lampą błyskową, ale jest to Interior Green Model Mastersa (podrasowały mi bardzo te farbki ) nr 1715 Cieszę się że się podoba, jednakże po przymiarkach, obawiam się wklejenia tego segmentu w kadłub oraz łączenia połowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Szybki rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Całkiem fajnie to wygląda, ale niestety widać ślady po wypychaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Ale w tych miejscach ślady będą kompletnie niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Ale w tych miejscach ślady będą kompletnie niewidoczne (...) Ale my wiemy, że tam jest (...) A poważnie, to jest to chyba najprzyjemniej sie oglądający Twój model / warsztat. Nie to, żeby poprzednie były do niczego ale ten jest taki czysty, schludny, po prostu przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Ale w tych miejscach ślady będą kompletnie niewidoczne (...) Ale my wiemy, że tam jest (...) Hehe no masz rację Woit A poważnie, to jest to chyba najprzyjemniej sie oglądający Twój model / warsztat. Nie to, żeby poprzednie były do niczego ale ten jest taki czysty, schludny, po prostu przyjemny. Dziękuję staram się jak mogę, aczkolwiek jak mawiają najstarsi górale, nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, nie wiadomo co z tego jeszcze powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Musi coś powstać ładnego W dawnym dzieciństwie takiego "poskładałem". Nie przypominało to modelarstwa ale czego można od siebie było oczekiwać w przedszkolu... Jestem poruszony Twoim warsztatem, wydobył on wiele wspomnień hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Bardzo ładnie ci ta Ventura wychodzi. Aż miło popatrzeć. Ten zielony wręcz koi oczy. Naprawdę, super, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Dziękuję panowie za dobre słowa, cieszę się że warsztat przywiódł wspomnienia z młodości nie tylko u mnie Ale wracając do warsztatu. Pomimo że mogło by się wydawać iż bardziej zajmowałem się Corsairem i Wildcatem niż Venturą ostatnimi czasy, prace trwały. Połączyłem połówki kadłuba, skorygowałem kształt przedniej ściany komory bombowej, skróciłem otwór w kadłubie na komorę bombową, oraz przykleiłem nos odpowiedni dla nocnego myśliwca. Oczywiście najwięcej czasu zajęło szpachlowanie oraz obróbka szpachli. Jutro ważny dzień, pierwsze rycie linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Zacząłem rozrysowywać siatkę łączeń poszycia. Korzystam z palnów zamieszczonych w publikacji Ospreya Combat Aircraft No 034 - Pv Ventura/Harpoon Units Of World War II. Plany w książce były w skali 1/144 więc trzeba było powiększyć i drukować. Idealne nie są, nie są zaznaczone które blachy były nitowane, ale niestety nic lepszego nie dało mi się znaleźć. Efekt 1.5 godzinnego siedzenia nad modelem. Rozrysowana jedna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Rysujesz ołówkiem ścieżki pod ostrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Stwierdziłem że wolę sobie rozrysować wcześniej jak linie mają przebiegać, niż rżnąć na żywca, aby uniknąć pomyłek (a kilka już było przy samym rysowaniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Życzę powodzenia i miłego wypoczynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Jak tam Ventura? Do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Jak Ventura.... Musiałem od tematu odpocząć. Ale dziś wróciłem do niego. Zabrałem się za skrzydła, a dokładnie za zeszlifowanie lini podziałowych. Mam nadzieje się wyrobić do terminu, jednakże ważniejsze dla mnie jest samo skończenie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi