math Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Hej.Lufe powinieneś ciut jeszcze głębiej wsadzić. Z KM-u powinieneś ciut wyciągnąć. Ogólnie fajnie wygląda. Z lufa to ciekawa sprawa w tym modelu bo orginalna Dragona jest nadal o 2.6 mm dluzsza od mojej (). Jak montowalem ja to poszedlem nieco na kompromis i zamontowalem ja o 1-1.2 mm plycej niz RB oznaczylo. W przeciwnym wypadku byla by krodsza o okolo 4 mm od tej Dragonowskiej. tak z grubsza dla porownania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Świetnie wygląda. Do twarzy mu w czerni . Nie boisz się kurzu (chodzi o przerwę w malowaniu)-nie pośpieszyłeś się z tym podkładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Świetnie wygląda. Do twarzy mu w czerni .Nie boisz się kurzu (chodzi o przerwę w malowaniu)-nie pośpieszyłeś się z tym podkładem? Spokojnie....wszystko jest jakby 'pod kloszem'...przewaznie martwi mnie kuz jak juz mam model na gotowy polce...ale to inna historia Kilka dni i bede go malowal dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 A ajkim podkładem malowałeś wcześniej? Ja w Grancie pierwszy raz w ogóle dałem podkład. A poprzednio farba "na żywca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 A ajkim podkładem malowałeś wcześniej? Ja w Grancie pierwszy raz w ogóle dałem podkład. A poprzednio farba "na żywca". Jezeli masz na mysli poprzednie modele to uzywalem szarego podkladu Tamiya (sredniawy) i szarego Humbrola (spoko:)...no i teraz Citadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam, Sagi o BOBIE ciag dalszy Dorobilem oslony Thoma i pociagnalem je ladnie podkladzikiem: Wczoraj sliknalem model kolorem bazowym (najpierw Tamiya Dark yellow XF-60 a potem gdzie niegdzie ten sam rozjasniony Tamiya Buff XF-57)....przy okazji pobawilem sie moim nowym aerkiem (H&S ultra...bardzo przyjenie sie pracuje porownujac do pesudoiwaty to duza roznica) Teraz nadszedl czas na kamuflaz....ehhhhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Świetnie wygląda z tymi osłonami. Masz już zaklepany wzór kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Co mi się najbardziej w tych osłonach podoba to to, że całkowicie nie zasłaniają czołgu i wszystko przez nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Troche wiecej psikania farbami...i na ten tydzien to chyba tyle:) Poszedlem na zywiol i kamuflaz psikany z reki bez zadnych tam blu-tackow.... Braz to tamiya red brown XF-64. Zeby uzyskaz zgaszona zielen zmieszalem dark green XF-61/70 z nato green XF-67 (rozjasnilo i zgasilo poprzednia) i moze czyms jeszcze. Jezeli nic juz nie bede zmienial to w przyszlym tygodniu pojdzie sido, filtry/modulacje, kalki...i cala zabawa dopiero sie zacznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Rewelacyjne malowanie. Czapki z głów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Bardzo ładnie ci wyszło to kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Fajnie wyszło. Nie ma to jak kamo z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Bardzo ładne a właściwie piękne. Skąd brałeś takie siateczki na osłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 dzieki... siatka do wyciecia (jakies okolo 15x15cm) byla w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 A zdejmowałeś siatki do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Oczywiscie ze zdejmowalem ...inaczej byloby ciezko malowac czolg z boku. Teraz siatki sa zalozone tylko tymczasowo (bez 'klamer', ktore dodam jak zrobie wash, pigm,enty gasienice i cala reszte ktorej brakuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Witaj Malowanie bardzo fajne, jest tylko małe ale a własciwie duże ale-osłony Thoma były montowane na rurkach/rurach pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) WitajMalowanie bardzo fajne, jest tylko małe ale a własciwie duże ale-osłony Thoma były montowane na rurkach/rurach pozdr Sławek Slawek...chyba nie rozumiem? Tak dla porownania (inne wersje czolgu ale oslony Thoma te same): Ten zlepek roznych pojazdow od Dragon/cyber-hobby kit-shit tak czy siak ma daleko do Pz IV Beob....moj sila rzeczy bedzie nieco SF...bo inaczej musialbym wymieniac wszystko oprocz anteny Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Przyznam ze i tak na to co ten model z siebie daje to czysta rewelacja, no i malowanie bardzo ladne, a jak daje rade ten aerograf przy malowaniu cienkich paskowi? Pytam sie bo juz od dawna moj aerograf jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 a jak daje rade ten aerograf przy malowaniu cienkich paskowi? Pytam sie bo juz od dawna moj aerograf jest do wymiany. Michal, ten H&S Ultra ktory ja mam (ma go jeszcze Robert Ostrowski i bodajze Pankot:) jest bardzo fajny....robi ladnie cienkie linie przy mniejszym cisnienieniu (okolo 18-20 psi) i kladzie ladne cienkie drobno rozpylone warstwy farby..oczywiscie zalezy jaka masz farbe (konsystencja). Malowaniem tym aerkiem jest stabilne jak wyczujesz aerograf. Dysza jest 0.2 mm. Przesiadka z chinskiej 180 na ten model robi roznice:)...ale to narazie moje pierwsze podejscie z tym aerkiem...czas pokaze- narazie na plus. No dobra... Udalo mi sie dzisiaj psiknac sido (a tak naprawde Klear/Pledge) i po wyschnieciu polozylem kalki. Poniewaz pojaz ktory wykonuje nie ma zadnego odzwierciedlenia w fotografiach z czsow wojny, postanowilem wiec umiescic tylko krzyze bez zadnych numerow i znakow taktycznych: to chyba narazie tyle na ten tydzien...mam sporo innej roboty do zrobienia z wiazanych z praca.....psikniete...niech sobie twardnieje Mysle ze to calkiem dobra baza do dalszego etapu malowania gdzie mam nadzieje nabierze ksztaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Baza rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jest git, klasa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Pięknie to wygląda. Czekam na kolejne zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 przepraszam,mój błąd -niedopatrzenie, widziałem tylko zdjęcia z boku panzera a to wyglądało płasko oops: dajesz dalej pozdr sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Zauważyłem, że wkleiłeś odwrotnie te pokrętła z mechanizmu napinania gąsienic. Czy na płycie nadsilnikowej nie powinno być drugiego uchwytu? Czy w haku holowniczym na tylnej płycie nie powinno być dziury (patrz zdjęcie)? Przydały by się jeszcze sprężyny w przednich płotnikach. Ogólnie bardzo przyjemnie zaczyna wyglądać ten model. Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi