sokolus Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Witam! Mam na imię Paweł, forum przegladam regularnie w wolnych chwilach kleje dla czystej przyjemnosci. Malo pisze - wole kleic oraz czytac/ogladac to co robia koledzy. Ostatnio sporo czasu zajmowaly mi kartonowki, jesli ktos sledzi fora kartonowe sa tam moje modele, m.in. Szyłka i Star 266. Model ktory tu prezentuje skleilem z dwoch powodow. Po pierwsze to piekny samolot, a po drugie mialem okazje podziwiac go osobiscie podczas jednej z edycji RAS. Jest to standardowy zestaw Academy z dodatkowymi kalkami Begemota oraz polskimi oznaczeniami specjalnie dla tego samolotu firmy S-PRO. Powiem tak, ze ronica pomiedzy kalkami to niebo a Ziemia na korzysc Begemota. Kalki S-PRO sa sztywne niczym pal azji, i nawet hektolitry Mr. Mark Softera nie chcialy pomoc. Malo tego, w czasie wysychania zaczynaly odchodzic, i sporo bylo z nimi walki. Model malowany akrylami Pactry, kolory mieszane na oko, calosc psikniete sido. Washa nie robilem - Bialoruski Su wygladal jak z fabryki wiec i model moze taki byc. Zdjecia robione z lampa i przy sztucznym swietle uwypuklily to czego nie widac normalnie m.in. kalki z napisami eksploatacyjnymi ktore dosyc bija po oczach - lepsze strzele w sobote jak bede za dnia w domu. Z efektow jestem nawet zadowolony. To tyle zapraszam do galerii, z checia odpowiem na wszystkie pytania : Na poczatek oryginal: Oraz model: Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Miodna SUczka, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Model przepiekny. Model mam rozumieć malowany aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Bardzo mi się podoba, świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Przepiękny model, tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolus Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Tak, model psikany aero - malowanie tego Su jest dosyc charakterystyczne, i wszystkie plamy kamuflazu malowalem od szablonow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Mjod Malina. berdzo efektowne malowanie - czyste a sie swietnie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Naprawde piekny model, moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Możesz chodzić z podniesioną głową pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 No powiem szczerze, że baaardzo mi się podoba. Ale delikatny wash by się nadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Przepięknie zrobiony, heh mój to może się schować w porównaniu do Twojego, przyjemnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Rzeczywiście delikatny wash ładnie by go uzupełnił. Poza tym Twój Su z technicznego punktu widzenia prezentuje się naprawdę nieźle. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Gratki.Swietny model.A jak pisali poprzednicy lekki nawet szary wash ozywilby go napewno.Ladnie owiewka wyglada-zestawowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolus Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Wash hmm... nigdy tego nie robilem i wole nie trenowac na tym modelu. Moze kiedys wroce to tematu z lepszym warsztatem. Owiewka zastawowa, przeszlifowana bo miala straszny szew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Poczytaj o washu w dziale poradnikowym i potrenuj na boku na złomie modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Bardzo ładna suczka. Jestem pod wrażeniem. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolus Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 kornik teorie washa znam, sprzet odpowiedni tez lezy brakuje mi troche odwagi i doswiadczenia. Moze dzis sproboje gdzies na brzuchu samolotu i zobacze co z tego wychodzi. Jedno pytanie - mam terpentyne balsamiczna - da sie tego uzywac do washa czy lepiej poszukac czegos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Terpentyna jest bardzo agresywna. Nie ryzykowałbym testowania na modelu. Spróbuj najpierw na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Ładna Suka, Plus za temat, wykonanie też niczego sobie, z washem uważaj, ja zaczynałem od plakatówek które łatwo zmyc i równie łatwo później zabezpieczyć z aero jakims clearem. Model zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam, Bawilem sie niedawno terpentyna, niestety jest bardzo agresywna, przedarla sie dosc szybko przez powierzchnie zabezpieczona sido. Polecam rozpuszczalniki Dragona (takie o zredukowanej wonnosci: ) do nabycia np w Lerułan Merlen. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 A moim zdaniem najlepszy jest white spirit produkowany przez firmę EGIT. Nie śmierdzi i jest delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Rzeczywiście wygląda pięknie i efektownie, ale brakuje trochę washa i zróżnicowania w kolorze paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi