GrzesiekW Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Mnie się tylko wydechy średnio podobają. Reszta super - chociaż może za dużo tych obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 ładnie, efektowne obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Wydechy to tylko podkład pod pimenty, którymi bedą wykańczane. Też mi się wydawało , że z obiciami dałem czadu ale właśnie położyłem kolejny raz filtr szary, pójdzie jeszcze raz wieczorem wash, na to z kolei zacieki i pigmenty więc myślę , że aby na końcu obicia były widoczne trzeba z nimi trochę przesadzić na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Po tym jak obiłem model stwierdziłem , że trzeba to młotkowanie lekko zgasić i poleciałem z filtrem warm gray miga, następnie jeszcze raz wash jakiś w miarę ciemny. Dzisiaj pobawiłem się preparatami AK robiąc różne zacieki , niestety nie mam jeszcze wprawy z tymi specyfikami i wyszło jak wyszło. Fotki pokazały o których kreskach zapomniałem (pionowa płyta czołowa , ta z km-em na przykład ) i przetarłem je przed momentem. Fotki: Schnie , jak wyschnie pójdzie chyba matowy lakier i zacznę z pigmentami naukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 No i super. Wcześniej obicia bardzo się wyróżniały - teraz jest świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 widzę, że szykuje się Twoj najlepszy model ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 widzę, że szykuje się Twoj najlepszy model ; ) "Dajcie spokój z tym ministrem...stare dzieje...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Wygląda świetnie. Ja bym tylko wyrównał te nacieki z lewej strony płyty przedniej wanny kadłuba. Trochę się rozjechały a raczej powinny schodzić równo w dól. Chyba,że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 No dobra, rozmyłem lewą stronę leciutko,żeby ni było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo dobrze ci idzie - tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo ładnie ,uwag nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Wszyscy się martwili o kamo, a tu proszę jest świetny. Kurde preparaty AK, cudnnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Wersja robocza kurzenia także jeszcze wszystko może się przytrafić. Poszalałem i teraz będę zmywał gdzieniegdzie , może jeszczę trochę zróznicuję kolor pigmentów. Popracuje też nad wydechami. Jak będę zadowolony z pigmentów porobię kilka mokrych zacieków na układzie jezdnym, wejdę pędzelkiem i aero co by małe plamki porobić i poplamie trochę od paliwa górę. Jak widać w niektórych miejscach jeszcze schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Usyfiony... ale coś w okolicach zawieszenia jakoś mi nie podchodzi - prawy przód. Ale to może przez to że jeszcze mokre te pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Tak jak pisałem schną jeszcze ,a żona sie na mnie gniewa i nie chce dać suszarki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Trochę starłem pigmentów. Sam nie wiem w jakim kierunku dalej iść. Zastanawiam się czy delikatnie z pędzelkiem i aero ciapek w okolicę zawieszenie nie dać. Będą też pojedyńcze mokre zacieki. Teraz wygląda to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Bardzo mi się podoba , wygląda świetnie. Przydałyby się metalowe gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Wiesz mi się już wydaje że mu chyba wystarczy. Lepiej nie przesadzić. A zresztą jak założysz koła i gąski to będzie dopiero widać co jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Powiem że idziesz w dobrą strone wygląda fajnie ale nie przesadź z syfieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Wyglada bardzo fajnie, ale albo gora jest za bardzo utyrana w stosunku do podwozia, albo ( co bardziej prawdopodobne ) trzeba dodac pigmentow na podwoziu, w calych okolicach gdzie sa kola i rolki podtrzymujace rozpoznanie koloru farby jaka ma pojazd powinno byc w praktyce niemozliwe, przynajmniej przy takim weteranie jak ten. ps ale nawet jak tego nie zrobisz to i tak mi sie podoba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Nooo czyscioch to to nie jest ale wydlada smacznie! podoba mi sie. Fajnie ze poscierales nieco nad zawieszeniem - teraz wyglada naturalniej. Tak jak napisal Rafal - idzie w dobra strone ale juz go wiecej nie brudz. Powycieraj,moze zroznicuj kolor ale juz wiecej nie dodawaj. tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Coś tam jeszcze. Na hakach z przodu też będą wisieć gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 No i jak dla mnie już wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Obiecuję ,że więcej już brudzić nie będę. Teraz gąski , kółka i jakieś graty może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Bardzo fajny. To mam nadzieję, że w weekend te gąski będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi