athlon5 Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Tyle ode mnie na dziś. Tempo słabe, ale Athlonowi już pisałem jakie mam ograniczenia. Nie o tempo tu chodzi a o efekt ,mi najzwyczajniej niektórych rzeczy nie chce sie przerabiać. Tym bardziej z podziwem patrzeę na tych co to robią.Wolę nie tykac rzeczy które mnie przerastaja technicznie Prawdziwe przeróbki beda pewnie przy kolejnym egzemplażu ( w dalszych planach) A tak wogóle to mam propozycję malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 A jak według Was, wygląda spaw zrobiony przeze mnie, z rozciągnietgo kawałka ramki?? Robić dalej czy jednak niteczka, bedzie lepsza??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Niestety jestem w pracy i zdjęć nie widzę, Powiem tylko ,że FAHR mnie zmobilizował i wieżę podniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Przyznam że, mnie też FAHR zagrał na ambicji i w miare moich możliwości, postaram sie poprzerabiać to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Tak czy inaczej w sobote malowanko...troche sie tego boję. Właściwie to nie trochę a bardzo.na tym etapie można uratowac lub całkowicie pogrzebac dotychczasowoa pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Włazy w mojej 90-ce zrobie na zielono, mnie chodziło o to jak pomalować celowniki. W 72-ce, z tego co pamietam celownik działonowego TPDK-1 był biały. Teraz juz wiem że celowniki w 90-ce są srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Kurde!! U mnie to juz chyba za późno na zwężanie tej szpary, pośrodku, przedniej płyty pancerza. Pospieszyłem się i ją dokleiłem :( . No nic, bedę musiał z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Koledzy, znalazłem jeszcze takie oto metalowe butki dla naszego T-90 http://www.importhobby.com/sku337921_sp ... -90_metal_ Wyglądają jak Friulki. Ktoś miał w rękach wyroby tej firmy ? Gąski tej firmy (Spade Ace) są bardzo dobrej jakości, w/g mnie lepszej niż Friul. Posiadam zestaw do E-100, czyściutkie, brak jakichkolwiek nadlewek, drut do łączenia ogniw jest grubszy niż u Friula, składają się praktycznie same. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Witajcie koedzy!! A to etap na którym obecnie sie znajduje: Zamiast zajmować się rzeczami naprawdę istotnymi, ja zabrałem sie za pierdoły i wymyśliłem sobie taki o to peryskop dowódcy. Z tym podnoszeniem wieży, to mi zupełnie nie idzie. Pół nocy próbowałem odrysować sobie na polistyrenie, części do poprawy wysokości. Zawsze miałem problem z rysowanie figur geometrycznych i innych tego typu. Być może dlatego że po latach rysowania takich rzeczy: Mam jekieś zaburzenie w rysowaniu kątów prostych itp. itd. No nic bedę dalej próbował aż do skutku. A co myślicie o tym peryskopie dowódcy?? Może na zdjęciach to zielone kółeczko słabo sie błyszczy ale w przy sztucznym oświetleniu, w realu wyglada to fajnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Co do rysunku, nie rozmazujemy palcem! Walor szrafem trenujemy! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Co do rysunku, nie rozmazujemy palcem! Walor szrafem trenujemy! :P Juz nie pierwszy raz to słyszę, ale cóż niektórych przyzwyczajeń nie umiem zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Grzesiek, ja tu widzę multiskill. Fajny rysunek. Nieźle wam te maszynki wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Krzysiek, to zostaw te drugowojenne rupiecie, kupuj teciaka i dołączaj do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Kurde, kusiło mnie jak diabli, szczególnie jak napisałeś że kupiłeś swój. Ale myślę, że jeszcze współcześniaki są za trudne dla mnie. Zbyt skomplikowane bryły. Ale kiedyś napewno go zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Kurde, kusiło mnie jak diabli, szczególnie jak napisałeś że kupiłeś swój. Ale myślę, że jeszcze współcześniaki są za trudne dla mnie. Zbyt skomplikowane bryły. Ale kiedyś napewno go zrobię. No tak, Grant to szczyt prostoty jeśli chodzi o kształty. Nie marudź Krzychu i naprzód z jakimś współczesnym pojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 A ja natknąłem się na mały problem ze spasowaniem tych elementów ktoś to już przerabiał.Nie chcę wciskać na siłę ale jakoś nie chce wskoczyć A wogóle teraz wygląda tak niestety ważne sprawy rodzinne uniemożliwią mi trzymanie sie planu i wszystko triche wyhamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Klapa i zawias do niej, pasują do siebie, jednak trzeba użyc troszkę siły, ja swoją zamontowałem i jest ok. Fajnie sie otwiera i zamyka:). Aha, jak zostawisz tą klamkę tak jak pokazałeś to na fotkach, bedziesz miał problem z zamknięciem, jednego jak i drugiego włazu. Jutro wrzucę fotki, jak to u mnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Siły mówisz...ok A klamkę okręcę spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ale uważaj z tą siłą, żeby nie przedobrzyć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Fajna fotka wnętrza wieży http://www.track-link.net/forum/research_postww2/7543 I klawy filmik z T-90 MS http://gurkhan.blogspot.com/2012/01/blog-post.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 No fotka dość nietypowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Taaaa ta fotka, może być reklamą kampanii- Piłeś!!! Nie jedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Przeglądając rózne fotki, naszego głównego bohatera znalazłem coś takiego: Zastanawaim się, czy nie można by było, tego pofalowanego odcinka gąsienic, zamiast na górze, umieścić na dole i skonstruować sobie taką podstawkę. Co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Latający Holender, a właściwie Rosjanin - czemu nie. To by był chyba pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Hej! Jesli powaznie myslisz o tej podstawce, to ja bym spróbowal nawiercic ostatnie kola jezdne i gasienice w miejscach styku z nimi i podlozem w poprzek osi kola. Nastepnie wprowadzilbym dwa prety stalowe i juz . Powodzenia przy budowie! Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi