bazylms Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Jako że już poskładałeś kilka modeli możesz mi powiedzieć czym się różni populacja od cieniowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Witam! Jako że już poskładałeś kilka modeli możesz mi powiedzieć czym się różni populacja od cieniowania? Cieniowany model wygląda różnie, w różnym oświetleniu. Dobrze wygląda np; w pełnym oświetleniu pod lampą, a w dużej hali wystawowej traci i robi się niewidoczny. Modulacja koloru polega z grubsza na tym, aby model wyglądał zawsze tak samo w każdym oświetleniu. Jest to nic innego jak wymuszenie kąta padania światła na obiekt i utrwalenie go za pomocą malowania. Zrób eksperyment. Postaw niepomalowany model w pewnej odległości, od bardzo silnego źródła światła, ustawionego pod jakimś tam kątem. Zrób zdjęcie tego co widzisz i tak pomaluj model. To jest modulacja. Model zawsze będzie wyglądał tak samo niezależnie od oświetlenia. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Teraz rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie. Ja zawsze robiłem cieniowanie. Pewnie taką modulację lepiej robić olejami niż akrylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Witam! Pewnie taką modulację lepiej robić olejami niż akrylami. Akryle, akryle są lepsze bo szybko schną i możesz kleić taśmę maskującą i psiukać inne kolory nie tracąc czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Dajesz z fotosami po modulacji:) Ciekaw jestem jak Tobie to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Marca 2012 Autor Share Napisano 2 Marca 2012 Witam! Coś tam pomalowałem.... Najpierw żółta baza... A potem 2,5 godziny malowania... Oczywiście wszystko malowane Lifecolor. I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Świetna modulacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Wygląda fantastycznie. Normalnie Dragon wymięka. Masz rękę do malunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Jest SUPER. Dajesz , dajesz nie przestajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Ryś wygląda coraz ładniej. Aż mi żal się zrobiło,że mój gdzieś przepadł w zawierusze życiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Witam! Model popsiukany błyskiem Lifecolor , Kalki na swoim miejscu I coś tam złoszowałem i popaćkałem olejami. Na razie wstępnie i tylko wieża. No i trochę obić... I tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Bardzo pieknie wykonany model ,,rysia,, .Myślę że do takiego szkraba przydała by się podstawka albo jakaś dioramka no i fugurki.Też mam ten model w planach więc miło popatrzeć jak tobie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Wygląda niesamowicie, gratuluję. Obicia są świetne, jak robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Ano ładny panie, ładny. Myślę że do takiego szkraba przydała by się podstawka albo jakaś dioramka no i fugurki.Się nie mylę to Marioba takich rzeczy nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Bardzo ładnie, daj trochę więcej płukanek żeby trochę urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Na tym etapie jest mega. Podziwiam pracę i Twój warsztat. Czekamy na więcej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Witam! Się nie mylę to Marioba takich rzeczy nie robi. Nie mylisz się! Nie robię.. Obicia są świetne, jak robiłeś? Gąbka elektostatyczna (taka od gratów komputerowych) ostro przycięta. Pędzelek "00" i czarny Vallejo. Bardzo ładnie, daj trochę więcej płukanek żeby trochę urozmaicić. Będzie więcej płukanek. Podziwiam pracę i Twój warsztat. Dziękuję! Staram się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Witam! Mała aktualizacja. Ryś po ataku chińskich olei... Teraz Ryś będzie parkował przez dwa dni na kaloryferze. Musi dobrze podeschnąć.... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Mniodzio. Ale żeś go wyszykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Piękna sprawa. Gratuluję modelu - pozazdrościć wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Super obicia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Jest pełna dzida. Bardzo wysoki poziom wykonania. Nawet z totalnego badziewia super pancerka zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Witam! Trochę powalczyłem z Rysiem. Lekko pobrudziłem, popracowałem na wydechem, domalowałem gąski itp. Postawiłem anteny. Popsiukałem wszystko matem Lifecolor. Chyba w " łykend" go pokażę.... Na razie wygląda tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 A po co czekać do weekendu - już jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Załamka, jaki ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi