Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znalazłem, że może być kabina malowana tym kolorem :FS36375, czyli light ghost grey, lecz nie znalazłem potwierdzenia w zdjęciach dokładnie tego modelu. Proszę o odpowiedź, czy to jest prawda czy, babol z mojej strony

• 6 months later...
Napisano

Samolot odrzutowy MiG-29 zaprojektowano w 1972 r., w celu wymiany samolotów typu MiG-21 i MiG-23 na nowocześniejsze

Prędkość maks. 2445 km/h (2.3 Ma)

Prędkość minimalna 230 km/h

Prędkość wznoszenia 330 m/s

Pułap 17500 m

Zasięg 1750 km (normalny)

2100 km (ze zbiornikiem dodatkowym)

Masa

Własna 10 900 kg

Startowa 18480 kg

Oto mig-29 krakowskiego muzeum lotictwa

9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia.

Zdjęcia zrobione przez mnie .Prawa autorskie.

Napisano

Masz podaną odpowiedź przez admina - za duzy rozmiar. Ja tam nie rozumiem takiego sposobu edytowania wpisów przez administratorów, bo jest on arogancki i lekceważący użytkowników (kazdy może się pomylić, wypadało by choć PW napisać z informacją co, jak i dlaczego).

Wrzuć zdjęcie w rozdzielczości do 1024 pikseli i będzie ok.

• 4 months later...
Napisano

Cytując za lipcowym numerem "Lotnictwa", MiG-29 Polskich Sił Powietrznych mają zostać zmodernizowane w bydgoskich WZL-2. MOdernizacja ma objąć 16 maszyn z Mińska mazowieckiego (13+3) i polegać ma m. in. na wydłużeniu okresu eksploatacji do 40 lat (czyli dla najstarszych maszyn do ok 2028 roku), zastosowanie MFD i nowego HUD. MOdernizacja ma przebiegać etapami i w najszerszej wersji może objąć nawet wymianę radaru i dodanie kolejnego MFD oraz zastosowanie jako uzbrojenia AIM-120C i AIM-9X.

ps. przydałoby się temat o 90tych przykleić analogicznie jak i dla pozostałych, będących w użyciu, maszyn.

• 1 month later...
Napisano

Nie zdjęcie, a fotomontaż, bo malowania jeszcze nie ma. Swoją droga mój projekt był bardziej rzucający się w oczy... widać, aż za bardzo

• 2 weeks later...
Napisano
Nie zdjęcie, a fotomontaż, bo malowania jeszcze nie ma. Swoją droga mój projekt był bardziej rzucający się w oczy... widać, aż za bardzo

A pokaż no nam

Napisano

Plan dla 29 złozony na 12.00.

Szykują sie 2 niespodzianki -jedna związana z malowaniem 29 i druga ze sprzetem z II wś . I nic więcej nie napiszę.

Napisano
Plan dla 29 złozony na 12.00.

Szykują sie 2 niespodzianki -jedna związana z malowaniem 29 i druga ze sprzetem z II wś . I nic więcej nie napiszę.

No i zanęcił ...

Jaki plan? Jakie niespodzianki? jakie malowanie? jaki sprzęt? ... Pisz szybko, żeby nie było trzeba lampą po oczach świecić ... Albo

Napisano

Start 29 zamówiony na 12.00 [ plan lotu ]

Panowie nie mogę spalic ani niespodzianek , ani "kontaktów "na lotnisku.

Ale wieści były u żródła .

Napisano
mam pytanko , a wzasadzie kilka o migi-29:

1. co ma napisane mig 40 - Urbanowicz na prawym stateczniku - lewy mam:)

2. 59 i 115 maja kosy i godla tylko szare

3. czy jeszce cos w epmm bedize na migach malowane

Pozdrawiam

1. Na prawym napisne jest to samo co na lewym, tylko po angielsku (czyli stopień W/Cdr angielski jest)

2. 15 i 56 kolorowe, 40 i 111 szare, o 59 i 115 nie wiem

3. Plan jest taki, że będzie, a nawet chyba jest

Start 29 zamówiony na 12.00 [ plan lotu ]

Panowie nie mogę spalic ani niespodzianek , ani "kontaktów "na lotnisku.

Ale wieści były u żródła .

Jasne

Ale na kiedy ten plan lotu (dzień) i z jakiej okazji to możesz powiedzieć?

Napisano

Tu powinienem napisać, że mam jasność w temacie, ale dziękować to i dwa razy nie zaszkodzi

Napisano

Stopnie polskie nie odpowiadały stopniom angielskim - ktoś mógł być majorem polskim i pułkownikiem angielskim jednocześnie. A skąd pewność? Się widziało, się wie ...

Co do 59 i 115 się nie wypowiadam, nie mam pewności.

Napisano

A pokaż no nam

To już jako ciekawostka:

rycerz1.th.png

Projekt powstał zanim pojawiły się sylwetki pilotów w MM i latała tam tylko 15 z dużym godłem. Spodobał się części personelu bazy w Malborku. Zakładał przemalowanie całego samolotu na kolor srebrny (nawiązanie do malowania limów i MiG-21, a także zbroi rycerza), na kadłubie sylwetka rycerza z godła pułku "rozrywającego" kadłub, 60 LAT nawiązujące do tegorocznego jubileuszu jednostki malowane złotą farbą, podobnie jak pozostałe napisy, krój numeru bocznego identyczny jak w MiG-21 miał do nich nawiązywać (po części także do limów), jako samolotów pułku. Rysunek na kadłubie miał być prosty aby wykonać go siłami personelu jednostki, bez angażowania osób z zewnątrz. Nie ma go co porównywać do obecnego projektu, ale chciałbym zobaczyć srebrnego MiG-29, jak czarną suczkę. Niestety to co można było zrobić w Mirosławcu, nie przejdzie w Malborku. Dlatego ta cała kampania reklamowa aviateam, ukazująca projekt przed przemalowaniem....

Napisano
Dlatego ta cała kampania reklamowa aviateam, ukazująca projekt przed przemalowaniem....
No właśnie się zastanawiałem po co ta szopka z pokazywaniem wizji artystycznych zamiast po prostu okazjonalnie pomalowanego samolotu...
Napisano

Przepraszam Wszystkich -byłem pewien na 100% że zdążą pomalowac samoloty na pokaz [ była też opcja że będzie przyklejona folia ].Dowiadywałem się w piątek po południu , Kolega miał zostac specjalnie po dyżurze aby "napstrykać " fotek .No i wyszło jak wyszło -szkoda .

Ale young -głowa do góry

Dziś usłyszałem jeszcze co innego