Beba Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam. Znalazłem, że może być kabina malowana tym kolorem :FS36375, czyli light ghost grey, lecz nie znalazłem potwierdzenia w zdjęciach dokładnie tego modelu. Proszę o odpowiedź, czy to jest prawda czy, babol z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 FS 36495 lub FS35630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Samolot odrzutowy MiG-29 zaprojektowano w 1972 r., w celu wymiany samolotów typu MiG-21 i MiG-23 na nowocześniejsze Prędkość maks. 2445 km/h (2.3 Ma) Prędkość minimalna 230 km/h Prędkość wznoszenia 330 m/s Pułap 17500 m Zasięg 1750 km (normalny) 2100 km (ze zbiornikiem dodatkowym) Masa Własna 10 900 kg Startowa 18480 kg Oto mig-29 krakowskiego muzeum lotictwa 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. Zdjęcia zrobione przez mnie .Prawa autorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Z jakiego powodu zdjęcie zostało usunięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Masz podaną odpowiedź przez admina - za duzy rozmiar. Ja tam nie rozumiem takiego sposobu edytowania wpisów przez administratorów, bo jest on arogancki i lekceważący użytkowników (kazdy może się pomylić, wypadało by choć PW napisać z informacją co, jak i dlaczego). Wrzuć zdjęcie w rozdzielczości do 1024 pikseli i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Oto zdjędcia miga. Zdjęcia zrobione przeze mnie.Prawa autorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Cytując za lipcowym numerem "Lotnictwa", MiG-29 Polskich Sił Powietrznych mają zostać zmodernizowane w bydgoskich WZL-2. MOdernizacja ma objąć 16 maszyn z Mińska mazowieckiego (13+3) i polegać ma m. in. na wydłużeniu okresu eksploatacji do 40 lat (czyli dla najstarszych maszyn do ok 2028 roku), zastosowanie MFD i nowego HUD. MOdernizacja ma przebiegać etapami i w najszerszej wersji może objąć nawet wymianę radaru i dodanie kolejnego MFD oraz zastosowanie jako uzbrojenia AIM-120C i AIM-9X. ps. przydałoby się temat o 90tych przykleić analogicznie jak i dla pozostałych, będących w użyciu, maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Malbork nie pozostaje dłużny Mińskowi Mazowieckiemu w temacie malowań. Zdjęcie z facebookowego profilu Aviateam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Nie zdjęcie, a fotomontaż, bo malowania jeszcze nie ma. Swoją droga mój projekt był bardziej rzucający się w oczy... widać, aż za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 DOL 2003 http://www.planepictures.net/netshow.php?id=115555 i 111 w starym kamo http://www.planepictures.net/netshow.php?id=116509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Nie zdjęcie, a fotomontaż, bo malowania jeszcze nie ma. Swoją droga mój projekt był bardziej rzucający się w oczy... widać, aż za bardzo A pokaż no nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Plan dla 29 złozony na 12.00. Szykują sie 2 niespodzianki -jedna związana z malowaniem 29 i druga ze sprzetem z II wś . I nic więcej nie napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Plan dla 29 złozony na 12.00.Szykują sie 2 niespodzianki -jedna związana z malowaniem 29 i druga ze sprzetem z II wś . I nic więcej nie napiszę. No i zanęcił ... Jaki plan? Jakie niespodzianki? jakie malowanie? jaki sprzęt? ... Pisz szybko, żeby nie było trzeba lampą po oczach świecić ... Albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Start 29 zamówiony na 12.00 [ plan lotu ] Panowie nie mogę spalic ani niespodzianek , ani "kontaktów "na lotnisku. Ale wieści były u żródła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 mam pytanko , a wzasadzie kilka o migi-29:1. co ma napisane mig 40 - Urbanowicz na prawym stateczniku - lewy mam:) 2. 59 i 115 maja kosy i godla tylko szare 3. czy jeszce cos w epmm bedize na migach malowane Pozdrawiam 1. Na prawym napisne jest to samo co na lewym, tylko po angielsku (czyli stopień W/Cdr angielski jest) 2. 15 i 56 kolorowe, 40 i 111 szare, o 59 i 115 nie wiem 3. Plan jest taki, że będzie, a nawet chyba jest Start 29 zamówiony na 12.00 [ plan lotu ]Panowie nie mogę spalic ani niespodzianek , ani "kontaktów "na lotnisku. Ale wieści były u żródła . Jasne Ale na kiedy ten plan lotu (dzień) i z jakiej okazji to możesz powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Z tej okazji viewtopic.php?f=57&t=34479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Tu powinienem napisać, że mam jasność w temacie, ale dziękować to i dwa razy nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Spoko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Stopnie polskie nie odpowiadały stopniom angielskim - ktoś mógł być majorem polskim i pułkownikiem angielskim jednocześnie. A skąd pewność? Się widziało, się wie ... Co do 59 i 115 się nie wypowiadam, nie mam pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 .....jedna związana z malowaniem 29 Fotki, fotki, fotki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Niespodzianki z malowaniem MiGa-29 nie zauważyłem. Ale drugowojennego BF-109 widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Nie zdjęcie, a fotomontaż, bo malowania jeszcze nie ma. Swoją droga mój projekt był bardziej rzucający się w oczy... widać, aż za bardzo A pokaż no nam To już jako ciekawostka: Projekt powstał zanim pojawiły się sylwetki pilotów w MM i latała tam tylko 15 z dużym godłem. Spodobał się części personelu bazy w Malborku. Zakładał przemalowanie całego samolotu na kolor srebrny (nawiązanie do malowania limów i MiG-21, a także zbroi rycerza), na kadłubie sylwetka rycerza z godła pułku "rozrywającego" kadłub, 60 LAT nawiązujące do tegorocznego jubileuszu jednostki malowane złotą farbą, podobnie jak pozostałe napisy, krój numeru bocznego identyczny jak w MiG-21 miał do nich nawiązywać (po części także do limów), jako samolotów pułku. Rysunek na kadłubie miał być prosty aby wykonać go siłami personelu jednostki, bez angażowania osób z zewnątrz. Nie ma go co porównywać do obecnego projektu, ale chciałbym zobaczyć srebrnego MiG-29, jak czarną suczkę. Niestety to co można było zrobić w Mirosławcu, nie przejdzie w Malborku. Dlatego ta cała kampania reklamowa aviateam, ukazująca projekt przed przemalowaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 fajny projekt Young, szkoda, że nie wypalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Dlatego ta cała kampania reklamowa aviateam, ukazująca projekt przed przemalowaniem.... No właśnie się zastanawiałem po co ta szopka z pokazywaniem wizji artystycznych zamiast po prostu okazjonalnie pomalowanego samolotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Przepraszam Wszystkich -byłem pewien na 100% że zdążą pomalowac samoloty na pokaz [ była też opcja że będzie przyklejona folia ].Dowiadywałem się w piątek po południu , Kolega miał zostac specjalnie po dyżurze aby "napstrykać " fotek .No i wyszło jak wyszło -szkoda . Ale young -głowa do góry Dziś usłyszałem jeszcze co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi