Moses Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 W moim egzemplarzu jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Należy uważać na oszklenie, bo zanim kupiłem swojego Puszczyka, widziałem sporo ramek "szklanych" z rysami na bocznych sekcjach. Nadal wydaje mi się, że główna szyba jest dość mleczna, ale nic to, model jest naprawdę fajny i wiele mu wybaczę. Siateczki Robert z herbaty są bardzo drobne, można zakupić jeszcze w "Biedronie" herbaty Green Hills za 3 zł chyba i tam są także takie piramidki. Co do siateczek jeszcze, to nie wiem ale będzie problem z malowaniem tego (małe oczka), dość jeszcze znośna będzie siatka z armatury , czyli zwyczajnego kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Siateczki Robert z herbaty są bardzo drobne, można zakupić jeszcze w "Biedronie" herbaty Green Hills za 3 zł chyba i tam są także takie piramidki.Z tymi siateczkami herbacianymi to do 1:72 wyskoczyłem... Zaraz skoczę i obadam temat w Biedronie Co do siateczek jeszcze, to nie wiem ale będzie problem z malowaniem tego (małe oczka), dość jeszcze znośna będzie siatka z armatury , czyli zwyczajnego kranu. Nie wiem czy malowanie farbą będzie do zrobienia, może po prostu zabarwić te siateczki np. markerem Sorki Moses, że tak w Twoim temacie, ale skoro tu się wszyscy od Paszczyków zlecieli to trzeba wykorzystać okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie wiem czy malowanie farbą będzie do zrobienia, może po prostu zabarwić te siateczki np. markerem Bezproblemowo maluje się aerografem, nic się nie zatyka, pięknie przyjmuje kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 no to wszystko już wiemy Ja właśnie z Biedrony przyniosłem pudełko, bo na sztuki nie chcieli sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Sorki Moses, że tak w Twoim temacie, ale skoro tu się wszyscy od Paszczyków zlecieli to trzeba wykorzystać okazję Oj dacie spokój, piszcie co potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Skoro Prezes wątku pozwolił, to jeszcze ja. Zakup - herbata Green Hill w Biedronce 4,49zł Produkt - siateczki fajne, nie rozrywają się i są wytrzymałe, można dowolnie wycinać nożyczkami czy skalpelem (herbata jest chyba tylko zbędnym dodatkiem, bo jak dla mnie nie nadaje się do spożycia). Malowanie - psiknąłem (jako notoryczny nie posiadacz aerografu) sprayem Humbrola, farba przylgnęła idealnie. Testy wytrzymałościowe- Siateczki poddałem testom na zgniatanie i zginanie. Farba trzyma się idealnie, nie odłazi i nie kruszy się. Potwierdzam więc z całą odpowiedzialnością przydatność produktu. To pisałem ja - Jarząbek Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Jak Ci zostanie tych torebek, to pchnij na giełdzie jako waloryzacja do modelu. Ja chętnie przytulę z 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 dzieki Grześ za wyczerpujący test siateczek ,trza udac się do okolicznej Biedrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojomail Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam, to ja jeszcze dodam że fajną siateczkę mozna dostać ze wstążki. Po świętach - po prezentach takie coś zostało: czy takie: zdjęcia poglądowe, ale mniej więcej o takie coś mi chodzi. na pewno macie w domu. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Zawsze można spróbować poszukać takiej wstążki w kwiaciarni lub sklepie z upominkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Moses pomalował wnętrze na szaro, ale w wojakach jest to kolor zielonkawy, szaro zielony.Wiecie co to za kolor? Czym to najlepiej pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Moses pomalował wnętrze na szaro, ale w wojakach jest to kolor zielonkawy, szaro zielony.Wiecie co to za kolor? Czym to najlepiej pomalować? To dobre pytanie Nie wiem jaki to kolor, ale zaraz bedę potrzebował i myślałem o model color 109 z domieszką jakiejś oliwki. Mam natomiast prośbę, czy ma ktoś może fotkę, albo może opisać gdzie mocowane są, gdzie mają złączki/gniazda przewody wewnętrznego interkomu, umocowane na fotce poniżej do pasów? Chodzi mi o fotele tylne, przednie, widziałem, że mają gniazda na panelu środkowym obok lampki i mocowania złączki po bokach tegoż panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Drobniutka siateczka jest jeszcze w filtrach do wody brita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Może pomoże: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Fantastycznie, wielkie, wielkie dzięki, na to właśnie czekałem Z przodem jakoś sobie poradziłem, choć wyjście przewodów zrobiłem "ciut" za daleko łączenia panelu, natomiast z tyłem utknąłem. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Cieszę się, że pomogłem. Gdyby trzeba było jeszcze jakieś zdjęcia, to proszę pisać, a coś poszukam i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Co do malowania wnętrza Puszczyka, na moje oko (i tak pomalowałem) to pasuje kolor Revell MC 32362, taki szaro oliwkowy. Kamuflarz tak się zastanawiam, czy Valejjo 096 fs 34063, będzie dobrze, bo jest to zielony z oliwkowym odcieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Czyli to pewne, że środek wojskowych Puszczyków ma inny kolor aniżeli zewnętrzne powierzchnie? Fotografie środka, które widziałem zazwyczaj są zrobione z fleszem. Może stąd wrażenie innego zielonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 A czy RLM02 nie będzie pasował. Ewentualnie trochę podzieleniony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi