Is-7 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam. Czas na galerię tego modelu. Po pięciu miesiącach roboty wreszcie udało mi się skończyć Tygryska, swój piąty model. Kilka słów o zestawie. Dragon jak to Dragon dobrze wykonany, ale spasowanie wanny nie było za dobre. Trzeba było trochę szpachli i szlifowania. Reszta jest ok. Są nadlewki i szwy, ale łatwo można je usunąć. Do zestawu dodane są fototrawione "grile" oraz toczone pociski i metalowa lufa. Model wzbogaciłem linką od Eureki, kanistrami i panzerfaustami od RB model i gąskami Friulmodel. Coś o malowaniu. Model malowałem pierwszy raz farbami Life Color i robiłem cieniowanie. Później filtry z farb olejnych, kalki, wash z farby olejnej Miga ( świetne farby, ale drogie ). Potem obicia, brudzing, lakier satynowy Vallejo i malowanie noktowizorów. Później przyszedł czas na wkomponowywanie modelu w podstawkę. Dobra koniec pisania. Poniżej foty. By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 By marekrc at 2012-02-29 Mile widziane komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Super praca. Śledziłem warsztat i wszystko mi się tam podobało. Jak zrobiłeś te wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam. Moje zdanie juz znasz z warsztatu i podtrzymuje je. Dociągnąłeś do konca na wysokim poziomie. Gratuluję porządnej roboty i jej super efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Najbardziej mi się podoba kamuflaż. Wszystkie zabiegi na nim dały świetny efekt. Masz jakieś patenty na noktowizory na KT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam. Dzięki za opinie. Woda była robiona Aquaacryl-em Polaka, ale nie polecam tego produktu, bo nawet po bardzo delikatnym nałożeniu szpatułką robią się po wyschnięciu bąble. Kompletnie nie wiem dlaczego. Chyba jednak trzeba będzie wypróbować wodę z Vallejo. Noktowizory zrobione z rurki mosiężnej i do tego kilka pasków blach z innych zestawów. Klosze reflektorów Wytoczył mi tata z pianki poulieretanowej ( to materiał, z którego robi się modele podeszew do butów ). Szkła malowane sześcioma warstwami czarnej błyszczącej Tamiyi i na koniec zabezpieczone sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Bardzo ładna praca Wojtek. Gratuluję również sukcesu w Bytomiu,który dzięki niej odniosłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Całość wygląda na prawdę fajnie ale zdjęcia niezbyt oddają kolory. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym czegoś nie namieszał przy fotce, nie wiem jakie ma dokładnie odcienie dlatego bawiłem się po swojemu w PS: http://imageshack.us/photo/my-images/52/img1900e.jpg Twój najlepszy model jak dotąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Super praca gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ten kotek bardzo fajnie wyszedł. Podoba mi się kolorystyka kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Bardzo ładny model i podstawka. Intryguje mnie tylko ta woda. To chyba wina perspektywy zdjęć, wygląda jakby płynęła nienaturalnie, lustro wody wygląda na pochyłe. Zajrzę do warsztatu żeby podpatrzeć. Edit. Zajrzałem, tak z korytem strumyczka wyszło coś nie tak. Ale model mi się podoba. jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Woda była robiona Aquaacryl-em Polaka, ale nie polecam tego produktu, bo nawet po bardzo delikatnym nałożeniu szpatułką robią się po wyschnięciu bąble. Kompletnie nie wiem dlaczego. Myślę że to wina podłoża. Jeśli jest porowate znajduje się w nim powietrze. Po wylaniu sztucznej wody przedostaje się do niej jako lżejsze i pozostaje w niej. Osobiście zawsze zlewam podłoże obficie gruntem głęboko penetrującym( takim do malowania ścian przed gładzią albo farbą). Po pierwsze wzmacnia bardzo podłoże, a po drugie wypiera powietrze i zasklepia pory. I nie ma problemu z tymi bąblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Witam. Dzięki na komentarze. Dumo wiesz na razie się uczę i zobaczymy jak będzie dalej, ale też tak sądzę, że to mój najlepszy model ( oby nim długo nie został ). Masz rację copycat woda jest trochę krzywa. Trochę za dożo dałem tej wody z jednej strony, ale jak wiadomo natura jest nieprzewidywalna i taka anomalia zdarzyła się na mojej podstawce. Robercie dzięki za porady. Pierwszy raz robiłem wodę w taki sposób i trochę nie wiedziałem jak to robić. Mówiąc o podłożu masz na myśli z czego jest zrobiona podstawka, czy chodzi Ci tylko o powierzchnię, na której nakładany był żel ? ? ? Gdy nakładałem drugą warstwę to były takie same problemy, a powierzchnia nie była już porowata tylko gładka i nie było mowy o bąbelkach. No cóż tak czy siak trzeba pokombinować z tą wodą. Jeszcze raz dzięki za wszelkie porady i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Kawał dobrej roboty, kicia wygląda rasowo Podstawka też pierwsza klasa... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Siedzę sobie patrząc na to cudo i zastanawiam się, którą fotę wybrać sobie na tapetę D . Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Wojtku nie spodziewałem się, że kiedyś moje modele znajdą się na kogoś tapecie. Dzięki wielkie. Może w sobotę postaram się o lepsze fotki. Spróbuję zrobić więcej zbliżeń samego czołgu i samej podstawki. Wtedy wyjdzie na jaw sprawa z wodą ( i może coś jeszcze ? ? ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Gdy nakładałem drugą warstwę to były takie same problemy, a powierzchnia nie była już porowata tylko gładka i nie było mowy o bąbelkach. Chodziło mi o to żeby nasączać całą powierzchnię dioramy. Ale skoro na 2 warstwie też się pojawiają bąble to moja teoria legła w gruzach .Ale zawsze to wzmacnia podłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 nooooo....i brawo szlo powoli ale skutecznie do przodu...model wyszledl bardzo fajnie... i dioramka tez niczego sobie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Podobal mi sie warsztat,produkt finalny z podstawka jeszcze bardziej.Praca na naprawde wysokim poziomie.Powodzenia w dalszych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 2 Marca 2012 Autor Share Napisano 2 Marca 2012 Witam. Dzięki za opinie. Math trochę jednak chyba to za długo trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 No w końcu doczekałem się efektu końcowego . Wszystko wykonane na bardzo wysokim poziomie, miłe dla oka cudeńko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Jak na piąty model w karierze, jest lepiej niż dobrze, rozwijasz się w dobrym kierunku. Szczególne brawa należą Ci się za własnoręcznie zrobione noktowizory. Każdy z elementów scenki wykonany na tym samym poziomie, przez to praca jest spójna. Tygrys ma wyraźne, aczkolwiek nie przesadzone ślady użycia oraz brudzenie. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Witam. Dzięki za komentarze. Jednak nie udało mi się zrobić lepszych fotek. Jak coś podziałam w tej materii to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Pewnie wyjdę teraz na malkontenta, ale sam klimat podstawki jakoś mi sie nie podoba, wyszła raczej taka baśniowa kraina niż klimat wojny. Natomiast doceniam całą prace włożoną w budowę, no i sam model i figurasy wygladaja bardzo dobrze ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Tomek_gnr to o czym mówisz kojarzy Ci się z tym co przedstawione jest na zdjęciach z epoki czyli toczeniem walki albo zniszczeniem jakie ona przyniosła. Zanim przeszedł front wiele z tych miejscy było pięknymi i urokliwymi zakątkami i ja tak właśnie odebrałem tę scenkę a właściwie to gojące się rany w pięknej przyrodzie i kontrastujące blizny w postaci zdezelowanego sprzętu. No i czołg którego stan wskazuje że wiele ma już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Podoba mi się gratuluję. świetna scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi